Test

Hogy szolgál az egészséged?

9114

Számos tényező befolyásolja, hogy mennyire vagyunk egészségesek, és hogy általában milyen kórságokkal kell szembenéznünk. Ezek közt említhető az életmódunk, a genetikai örökségünk, és még az is beleszólhat nyavalyáink típusába, milyen csillagjegyben születtünk. Nézzük ezeket nagyvonalakban, nem elrettentésként, hanem azért, hogy könnyebb legyen a megelőzés.

Kos

Vigyázz a fejedre! Mivel a Mars az uralkodó bolygód, reakcióid általában nyersek, gyorsak – így aztán könnyen beszerzel egy-két sérülést. A legtöbbször a fejed ütöd be. Az arcod is érzékeny, például arcüreggyulladás léphet fel nálad, ha nem vigyázol. Mivel nagyon nehezen csendesedsz el, idegrendszered túlfeszül, ami hajlamossá tesz az idegrendszeri betegségekre. Ahhoz, hogy megőrizd az egészséged, mindenekelőtt sokat kell pihenned – fizikailag és mentálisan is. Ezt azonban csak nyugodt, harmonikus környezetben tudod megtenni, ami lehetőleg legyen jól szellőző, hűvös, hogy csitítsa a benned lángoló hatalmas tüzet. A friss levegő, a rendszeres napi séta, valamint a stimuláló ételek és italok fogyasztásának a kerülésével sokat tehetsz egészséged megőrzéséért.

Bika

Gyakran kínoz torokfájás, arcüreggyulladás? Ezek sajnos a tipikus betegségeid, és ezen tájékok mellett még a reproduktív szerveid egészségére is fokozottan ajánlott ügyelned. Valamint a mértékletes étkezésre. Nagyon szereted a finom ízeket, és gyakran akkor is a falatozás, kortyolgatás öröméhez fordulsz, mikor magad alatt vagy, gondok gyötörnek. Nem csoda hát, ha a kilóid elkezdenek szaporodni. Akár azt az állapotod is elérheted, mikor a nyakad már tulajdonképpen nem is látszik. A mértékletes, hizlaló falatokat csak kis mértékben tartalmazó étrend mellett a rendszeres testmozgásra is ajánlott figyelmet fordítanod, nem kell nagyon megerőltető mozgásformát választanod, a lényeg, hogy mozogj!

Ikrek

A vállak, a kezek, a tüdők és az idegrendszered állapota hagyhat esetedben a legtöbb kívánnivalót maga után. Esetenként dadoghatsz, zsibbadást észlelhetsz, netán egyéb beszéddel kapcsolatos problémák léphetnek fel nálad. Az egyik legfontosabb dolog, amit az egészségedért tehetsz, ha rendszeresen végzel légzőgyakorlatokat. Az aktív mozgásformákat lehet, hogy nagyon élvezed, de lélekben nem mindig vagy jelen, így könnyen baleset érhet. A legjobb, ha koncentrálást igénylő, lassan végezhető mozgásformákat választasz, mint a jóga, a súlyzózás vagy a tai chi. Tüdőd védelmének az érdekében öltözz melegen a mellkas tájékán. Mivel elméd folyton pörög, fogyassz olyan ételeket, melyek elősegítik, támogatják a működését.

Rák

Nagyon érzékeny vagy a környezeti hatásokra, így általában te vagy az, akit elsőként elkap a nátha, az influenza. Legérzékenyebb testrészed a hasad, nagyon könnyen kapsz gyomorrontást, ezért rendkívül fontos, hogy körültekintően étkezz. Nagyon aggódós vagy, ami leghamarabb gyomortájon ütközik ki, azonban hosszabb távon akár teljesen kimerülhetsz. Mielőtt ez bekövetkezne, vegyél ki szabadságot és utazz el, mondjuk nevezz be egy tengeri körutazásra. Sajnos hajlamos lehetsz rá, hogy beképzelj egyes betegségeket magadnak, meg kell tanulnod különbséget tenni a valós és az elméd által kreált tünetek között.

Oroszlán

A szíved és a gerinced van a legnagyobb veszélyben. Rendszeresen mérd meg a vérnyomásod, ellenőriztesd a koleszterined. Fordíts különösen nagy gondot rá, hogy az életed irányítása ne csússzon ki a kezeid közül. Ne hozz elhamarkodott döntéseket, cselekedj megfontoltan. Ha kicsúszik a talaj a lábad alól nehezen találod meg ismét önmagad, ilyenkor jó néhány kellemetlen betegséggel számolnod kell. A harmonikus környezet és az egészséges étrend, melyben csak csekély mértékben szerepeljenek a fűszeres, stimuláló étkek, sokat segítenek megőrizni az egészségedhez szükséges összeszedettséged.

Szűz

Az emésztőrendszered a legérzékenyebb pontod, ezért vigyázz, hogy ne edd túl magad. A minőségre, és ne a mennyiségre összpontosíts. Lehetőleg kerüld a fűszeres ételeket. Könnyen kizökkensz az egyensúlyodból, már az is elég lehet hozzá, ha változik az idő, ha pedig még valami aggaszt is emellett, akkor szinte borítékolható, hogy minimum hasmenéssel reagálsz. Próbálj meg csendesen, a természettel összhangban élni, tanulj meg felengedni. Nagyon látszik rajtad, mikor nem vagy jó hangulatban, és az is, mikor szárnyalsz, a fizikai állapotod mind a két esetben azonnal visszajelzi a belsőt.

Mérleg

A veséid, a derekad és a köldöktájékod azok a területek, melyekkel a legtöbbet szenvedhetsz. A legtöbbször olyankor, mikor kibillensz az egyensúlyodból. Ilyenkor a friss levegő, a könnyű testmozgás, a gondolatok rendezése billenthet vissza abba a bizonyos egyensúlyba. Mint ahogy a mérleg nyelve is nagy szélsőségek közt képes kilengeni, úgy te is hajlamos vagy az extremitásokra. Ez megmutatkozhat például abban hogy túlzásokba esel az étkezés terén, vagy épp ellenkezőleg, kegyetlen fogyókúrába kezdesz. Egyik se túl egészséges. Ne feledd, a túlzások záros határidőn belül megbosszulják magukat. Mivel a veséid érzékenyek lehetnek, fordíts nagy gondot a védelmükre, és ne halogasd az orvos meglátogatását, ha a hát alsó részében szokatlan fájdalmat észlelsz – ez akár a veseproblémák első jele is lehet.

Skorpió

A kiválasztási rendszered, a reproduktív szerveid és a húgyhólyagod a legérzékenyebb szerveid. Emellett a szíved és a torkod is könnyen rakoncátlankodhatnak. Az egyik legnagyobb rizikófaktorod, hogy könnyen elfelejtkezel a mértékről. Ráadásul érzékeny vagy a fertőzésekre, különösen a fent említett területeken. Fordíts nagy gondot a megelőzésre. Míg egyeseket a hasmenés kínoz meg rendszeresen, addig nálad székrekedéssel kell inkább számolni, fogyassz rostokban gazdag, az emésztést segítő ételeket.

Nyilas

A combjaid, a feneked, a májad és az érrendszered a leghajlamosabb a betegségekre. A vérnyomás problémák és a diabétesz fokozottan benne vannak nálad a pakliban. A fizikai rekreáció, mint a lovaglás, a kerékpározás, de általánosságban bármilyen sport, nagyon jót tesznek neked, amíg nem viszed túlzásba őket. Ugyanis hajlamos vagy a túlzásokra, önmagad túlpörgetésére. Ha egészséges akarsz maradni, akkor szépen sorjában, nyugodtan, türelmesen tedd a dolgod. Ha kezdenek az elemeid lemerülni, akkor menj el sétálni, jobbat tesz, mint a pirulák. Ha az elméd túl zaklatott, akkor vonulj el egy elgondolkodtató könyvvel a kezedben egy csendes sarokba. Veled született szeleburdiságodnak köszönhetően hajlamos vagy a balesetekre, a konyhában például könnyen megvághatod magad. Emellett a rovarcsípésekkel gyűlhet meg a bajod, allergiás reakciót válthatnak ki nálad.

Bak

A csontjaid, az ízületeid és a bőröd lehetnek a gyengébb pontjaid, és így könnyen törhetnek a csontjaid, arthritisz alakulhat ki nálad, illetve megeshet, hogy bőrbetegségekkel küzdesz. Mivel tulajdonképpen a fogak is csontok, lehet, hogy az átlagnál sűrűbben kell látogatnod a fogorvost. Nem tartozol a kifejezetten pörgős jegyek képviselői közé, és a melankólia, depresszió is könnyen rád találhatnak. Így sűrűn érezhetsz reménytelenséget. Ne hagyd, hogy ez az érzés maga alá gyűrjön. A meghűlés se ismeretlen fogalom a számodra, tégy meg minden tőled telhetőt, hogy elkerüld, öltözz az időjárási viszonyoknak megfelelően, és erősítsd magas sok-sok vitaminnal. Mivel hajlamos vagy a székrekedésre, fogyassz emésztésjavító ételeket, számodra nem tilosak a fűszeres, csípős fogások. Sőt, mértékkel még a sör is jót tehet neked. Mint említettük, a bőrbetegségek könnyen megtalálnak, fokozottan ügyelj a higiéniára, és lehetőleg natúrkozmetikumokat használj, hogy kiküszöböld az irritációt.

Vízöntő

Gyakran titokzatos betegségek támadják meg a Vízöntőket, ami az Uránusz rájuk gyakorolt hatásának tudható be. Emellett idegi alapon kialakuló kórságokkal kell számolnod, ami rámehet a gerincedre is. A vérkeringésedre figyelj oda, különösen a lábaidban léphetnek fel keringési rendellenességek. Sok friss levegő, torna, harmonikus környezet, rendszeres mentális tréning a kulcs az egészséged megtartásához. Míg sokaknál a betegségek csak futó vendégek, addig nálad szeretnek időzni, ezért jobb, ha inkább a megelőzésre koncentrálsz, és ha mégis beteg lennél, akkor betartanád az orvos utasításait.

Halak

Vigyázz a lábaidra! A bokaficam, az ínszalagszakadás, a térdsérülések mind benne vannak a pakliban. Mivel rendkívüli érzelmi érzékenység jellemez, akár pszichés problémák is kifejlődhetnek nálad, persze, ezek már csak akkor, ha nagyon, de nagyon hagyod, hogy maguk alá temessenek az emóciók. Vízjegy lévén nagyon szereted a folyadékokat - inni is, és nem feltétlenül csak cukrot teszel a teába. Rum is kerülhet bele, idővel egyre több… Ügyelj rá, hogy ez ne történjen meg. Hogy állsz a kávéval és az energiaitalokkal? Nem lepődnénk meg, ha túl sokat fogyasztanál belőlük, bár mint te is tudod, egy bizonyos mennyiség után már erősen romboló hatásuk lehet. A fertőzésekkel szemben se vagy valami ellenálló, óvakodj tőlük és erősítsd az immunrendszered.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz aHoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.
Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások