Test

Korhatáros plasztika - van-e felső limit? (x)

9038

Meddig mehetünk el a plasztikázásban? Mikortól nem ajánlott plasztikai sebészhez fordulni? Egyáltalán ki lehet ilyet jelenteni?! Valószínűleg azoktól a jócskán nagymama – de akár dédnagymama - korú hölgyektől, akik éltes koruk ellenére plasztikai sebész segítségét kérték, ezekre a kérdésekre pozitív választ kapnánk, egy „miért ne?”- mondattal lezárva.

Augusztus közepén két idősebb amerikai asszony plasztikai műtétje borzolta a kedélyeket. Az egyik nem más, mint Sylvester Stallone édesanyja, Jackie Stallone, aki már eddig ismert volt – nem csak sztárszínész fia révén, hanem - plasztikai beavatkozásairól. Stallone anyuka már 90 éves, de a mai napig nem mondott le az esztétikai kezelésekről és plasztikai beavatkozásokról. Kijelenthetjük, hogy a régi Jackie közel sem hasonlít a mára asztrológussá avanzsálódott „nénikére”. Bár az augusztusban megtartott új Sylvester Stallone film, az Expandables 2. premierjén igaztalanul vádolták meg túlzott szájfeltöltéssel; kiderült, összekeverték a hasonlóan túlplasztikázott Ivone Weldon-nal, aki a szóban forgó filmen is dolgozó Les Weldon filmproducer édesanyja. A tévesztés - valószínűsítjük – annak köszönhető, hogy mindkét mama olyannyira lett a plasztikai beavatkozások rabja, hogy arcuk hasonlóan eltorzult a sok feltöltés és műtét miatt.

A másik hír egy 84 éves Kaliforniában élő hölgyikéről, Marie Kolstad-ról szól, aki először titkolta 4 gyermeke, 13 unokája és 12 dédunokája előtt, hogy mellplasztikán esett át ennyi idősen. Mrs. Kolstad már fiatal korában is elégedetlen volt a melleivel; úgy érezte, eljött az idő, hogy feszesebb és kerekebb mellekkel éljen. A műtétről azért nem beszélt családjával, mert attól félt, hogy családja helyteleníti elképzelését és lebeszélik róla. A New York Times-nak így nyilatkozott az idős asszony: ”Kiváló egészségnek örvendek, akkor miért ne használhatnám ezt ki? Az édesanyám nagyon szép kort megélt, így abban bízom, hogy nekem is hosszú életet szánt a sors. Azt akarom, hogy a gyermekeim büszkék legyenek az anyjukra.”

Nos, a fentiek alapján biztos sokan meghökkennek, de mi picit megálltunk és elgondolkoztunk. Intézetünk sem híve a Jackie Stallone-féle, túlzásba vitt plasztikai műtéteknek és fiatalító kezeléseknek, mert ezek épp a visszájára sülhetnek el, és a végeredmény már véletlenül sem nevezhető esztétikusnak. De Marie Kolstad vágya csöppet sem tűnik túlzónak. Ha belegondolunk, a világon több millió nő szeretne akár csak egy picit is kerekebb, feszesebb, kisebb vagy nagyobb melleket. Ő ezt az álmát 83 éves korában tudta valóra váltani. Felvetődött bennünk a kérdés; ha már megöregszünk, ezekről le kell mondanunk?! Egy idős nő már nem elég nő, hogy ilyen szépészeti beavatkozásra vállalkozzon?! Meddig mehetünk el (korban) a plasztikázással, anélkül, hogy a társadalom elítélne?! És itt elsősorban a Marie Kolstad-tal hasonló esetekre gondolunk!

(Fotók: Specials.msn.com, Nndb.com, Daily Mail)

Forrás: Budapestplasztika.hu

Kapcsolódó cikkek:
Felhasználónév:
Jelszó: