Szépség

A világ első szilikonmellű nője (x)

9028

Timmie Jean Lindsey volt az első hölgy, akinek plasztikai sebésze szilikonos implantátumot ültetett be. 50 év telt el azóta, de a 80 éves hölgy mai napig sem bánta meg a mellplasztikai beavatkozást. A korszakalkotó mellnagyobbítást tulajdonképpen megunt tetoválásának köszönhette.

Timie Jean Lindsey 1962 tavaszán esett át a mellnagyobbító beavatkozáson. A plasztikai műtétet - mely 2 órán át tartott - Texasban, a Jefferson Davis kórházban végezték el. Érdekesség, hogy soha semmilyen problémája nem volt melleivel. „Lehet, hogy talán picit elkezdtek megereszkedni a melleim, de ezen soha sem aggodalmaskodtam. Szegény családban nőttem fel, nem volt tele a lakásunk tükrökkel, így nem bámultam naphosszat magam a tükörben, és ez azóta is így van.” – nyilatkozta Lindsey. Eredetileg azért látogatta meg az orvosi intézményt, mert a megunt tetoválását szerette volna eltávolíttatni melléről. Ekkor tette fel orvosa számára kérdést: szeretne-e önkéntes alapon részt venni a korszakalkotó mellnagyobbító beavatkozáson? Lindsey meglepődött a kérdésen, mivel meg volt elégedve keblei méretével és formájával, önbizalomhiányát inkább elálló fülei okozták. „Éppen akkor váltam el korábbi férjemtől, nem tolongtak az udvarlók. Így megbeszéltem Gerow doktorral, hogy belemegyek a mellnagyobbító műtétbe, ha megoperálja a füleimet.” És az érdekes alku megköttetett.

Frank Gerow és Thomas Cronin voltak azok a plasztikai sebészek, akik elvégezték az operációt. Elégedettek voltak az eredménnyel, az első mellimplantátummal elvégzett mellnagyobbító műtéttel beírták magukat a plasztika történelmébe. „Miután magamhoz tértem az altatásból, úgy éreztem, mintha egy elefánt ült volna a mellkasomra. De amikor 10 nap után levették a kötéseket, a melleim gyönyörűek voltak. Az összes fiatal orvos körém sereglett, hogy láthassák a remekművet.” Így Lindsey boldog volt, hiszen a férfiak utána fordultak az utcán, és végre nem kellett szégyenkeznie elálló fülei miatt sem. A hölgy azonban fel sem fogta, hogy milyen korszakalkotó dologban sikerült részt vennie. Korábban a mellnagyobbításban nem sikerült ekkora eredményt elérni, a próbálkozók folyamatosan vakvágányra futottak: paraffin injekcióval, más testrészekről vett saját zsír és különböző anyagok beültetésével próbálkoztak sikertelenül.

Dr. Cronin 1963-ban mutatta be találmányát a Nemzetközi Plasztikai Sebész Szövetségnek, mely osztatlan sikert aratott, és hamar terjedni kezdett a technológia. Eleinte csak 4 különböző méretű implantátum létezett: mini, kicsi, közepes és nagy. Manapság már lehetőség tárháza áll a nagyobb mellre vágyó páciensek előtt.

Lindsey sokáig hallgatott a mellnagyobbító műtétjéről, családjának és barátainak is csak évtizedekkel később mesélte el, hogy ő volt az első hölgy, aki mellimplantátumot kapott. A mellimplantátum további fejlődéséről és történetéről bővebb információkat talál a következő linken: A mellimplantátumok története.

(Forrás: Velvet.hu, Daily Mail)

Kapcsolódó cikkek: