Mi ez?

Megszületett Karafiáth Orsi lánya, Kicsi Lili!

9022

Karafiáth Orsi képes akár több nő bőrébe bújni, hogy új és ütős történetet meséljen csajokról nem csak csajoknak. Kicsi Lili című regénye jövő héten jelenik meg a Scolar Kiadó gondozásában. Orsit az új könyvéről faggattam.

Fotó: Merényi Dávid

Mélyen hallgattál új regényedről. Nem gondoltuk, hogy életet adsz Kicsi Lilinek! Aztán egyszer csak hopp!

A történet váza pár évvel ezelőtt született meg, és másfél évig dolgoztam a könyvön aztán.

Nehéz szülés volt?

A legnehezebb volt megtalálni a narráció hangját. Mindenképpen egy hideg, szenvtelen nyelvet kerestem, ami éppen emiatt mutatja meg, milyen nehéz, súlyos érzések állhatnak a mesélés egyszerűsége mögött. Így találtam rá a hosszú mondatokra, és arra, hogy két szálon kell a történetnek futnia.

A regényhez ízelítőnek készült egy kisfilm is. Bájos szerepjátékot űzöl kortárs divattervezők kollekcióiban. Te is megbújsz a könyv lapjain?

A könyv nem rólam szól, hanem egy Lia nevű lányról, akit 14 és fél évesen megkörnyékez a magyartanárnője, Mari, később pedig a főnöknőjével, a hisztérikus ám gyönyörű Lilivel kerül hasonló kapcsolatba. A film ugyan szerepjátékos, élveztem, hogy mindegyik karaktert én testesítem meg, de a regény maga egy másik élet krónikája.

Ha a csajok kezükbe veszik Kicsi Lilit, mi történik?

A felismerések, az önmagunkkal való nehéz szembenézések könyvét szerettem volna megírni, aminek feszes a cselekménye, néhol vicces, néhol szomorú. Akik eddig elolvasták, mind azt írták, hogy nem tudták letenni...

Orsi mindenkit szeretettel vár október 25- én  19 órától a Toldi moziban!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások