Mi ez?

Ha csütörtök, akkor szex!

8996

Magyarország és Dánia sokban különbözik egymástól. Többek között abban is, ahogy gyermeknemzéshez állnak.

Hatalmas felháborodást váltott ki a magyar nőkből Varga István, kormánypárti képviselő múlt heti, parlamenti felszólalása. Azt mondta, a nők talán kevésbé lennének kitéve családon belüli erőszaknak, ha többet szülnének. Kicsit úgy hangzik ez, mint egy fenyegetés: aki nem szül elég gyermeket, ne lepődjön meg, ha családon belül esetleg erőszakoskodnak vele.

Ahelyett, hogy mi is véleményt közölnénk a történtekről, megmutatjuk, hogy máshol, Európa egy fejlettebb, de a népességfogyástól szintén sújtott országában, milyen gondolatok támadnak az emberek fejében, hasonló témákban.

Dánia tipikus, nyugat-európai ország. Az alapvető jólét és biztonság ellenére egyre kevesebben vannak. A világon majdnem itt a legalacsonyabb a népességarányos születésszám, 221 ország közül a 181. helyen állnak.

Óvodai dolgozók ezért úgy döntöttek, egy gyakori kifogást semlegesítenek, azok közül, amikkel a fiatal párok indokolni szokták, hogy csak egy gyermeket vállalnak. Nevezetesen, azt, hogy folyton aktív, izgő-mozgó gyermekük mellett nem igazán van lehetőségük intim összebújásokra, vagyis a kistesó megalkotására.

Több nagyváros óvodáiban csütörtök esténként partit szerveznek a kicsiknek. Két órán át, míg a gyerekek a zenés összejövetelen vannak, a szülők nyugodtan áldozhatnak a testi szerelem oltárán. Az óvodai dolgozók reményei szerint legalábbis. Ők, ugyanis azért vállalják a rendszeres túlórát, mert imádják a munkájukat, és érzik, ha a jelenlegi trend szerint, egyre kevesebb és kevesebb gyermek születik, előbb-utóbb rájuk nem lesz szükség.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások