Étel+Ital

Debütált a nemzet üdítőitala!

8983

Számos nemzet, egyebek mellett Csehország, Nagy-Britannia és Olaszország rendelkezik tradicionális, saját fejlesztésű üdítővel, melyek rendszerint piacvezetővé is válnak, hiszen az adott ország ízlelőbimbóira kalibrálták őket. Magyarországon eddig legfeljebb a szódát vagy a fröccsöt ruházhattuk fel ilyen státusszal, ám mostantól mi is felzárkózunk üdítőital fronton, hiszen a napokban debütált az Aqua Elixis, ami nem titkoltan pályázik a magyar ízlelőbimbók feltétlen rokonszenvére.

Az üdítőitalt a Szentkirályi dobta piacra egyéves, saját laborban végzett fejlesztés eredményeként. A nemzeti üdítőital titkos recept alapján készül, annyit azonban tudni lehet róla, hogy Szentkirályi ásványvíz az alapja, 31 magyar gyógynövénnyel ízesítették, az édesítésről és az alacsony kalóriatartalomról pedig a sztívia nevű természetes édesítőszer gondoskodik. A felhasznált gyógynövények között szerepel a zsálya, kakukkfű, rozmaring, citromfű, cickafark, borsmenta, koriander, bodza és gyömbér. „Régi vágyam volt, hogy az üdítőital kategóriában is egészséges és természetes alapanyagok felhasználásával hozzunk létre egy olyan terméket, amely nemzetünk büszkesége lehet, hazai ásványvíz kincsre alapul és magyar alapanyagokat tartalmaz. Így született meg az Aqua Elixis.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Az üdítőt hamarosan bárki megkóstolhatja, hiszen szeptemberben kerül a boltokba, egyliteres kiszerelésben, 259 forintos ajánlott fogyasztói áron. Külön érdekessége, hogy a gyártás során nagy hangsúlyt helyeznek a környezetbarát eljárásokra.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások