Divat

Stílusinspirációk 3.: Klasszikus, ahogy Kate hercegnő csinálja

8979

Titkon mindenki vágyik a tündérmesékre, a briteknek és anglománoknak pedig olyasvalakire is szüksége volt, aki a legendás és korán elhunyt Lady Di után újra a nép hercegnője lehet. Legalábbis hasonló igénnyel magyarázható az az osztatlan lelkesedés, amellyel az angol nép, sőt, tulajdonképpen a világ figyeli a Kate Middletonból Katalin hercegnővé változott sudár fiatal nő pályafutását. Ebből adódóan divatkeselyűk tucatjai várják, mikor ront már el valamit, mi viszont azt nézzük meg, mit csinál jól, és miért.

A protokoll-rendezvénynek köszönhetően, ahol Kate hercegnőnek reprezentálnia kell a királyi házat, rengeteg alkalom kínálkozik ruhatárának megszemlélésére. Lazán elegáns, de soha nem unalmas, bájos, de véletlenül sem közhelyes, innovatív, anélkül, hogy közönséges lenne. Legjobb pillanataiban ilyenek Kate Middleton outfitjei. De mi a titka?

1. Jól kombinálható darabok

Könnyű lenne a szánkat húzgálva azt mondani, hogy egyrészt a brit korona anyagi támogatásával biztos egyszerűbb a divat-élet, másrészt pedig hogy biztosan van egy tejben-vajban fürösztött stylist a hercegnő mellett, aki odafigyel rá, hogy ne csússzanak félre a dolgok. Ha jobban megnézitek Kate szettjeit, látjátok, hogy úgy működik, mint sok más fiatal nő. Van néhány, nagyobb beruházást is elbíró alapdarabja, amelyeket helyzetnek megfelelően variál. Figyeljétek például ezeket! Újraértelmezett zakó, sál és nadrág. Apropó nadrág: Angliában több száz százalékkal nőtt meg „A Kate Middleton Korallszínű Capri Nadrágok” eladása a fotók után.

2. Nemcsak a habcsók/ Csak a habcsók ne!

Őszintén, ami a legelképesztőbb Kate outfitjeiben, hogy akkor is stílusosan és „hercegnőien” fest, ha éppen lazára vette a figurát. És persze ez fordítva is igaz, a farmer pusztán a létezésénél fogva nem lesz slampos. A hercegnő példáját követve azonban kizárólag az egyszínű sötét- vagy világoskék skinny, slim és egyenes szabású darabok jöhetnek szóba, mivel ezek a legnőiesebbek és a leginkább örök darabok. (Mellesleg figyeljétek meg a telitalpú fekete cipő karrierjét!)

És még egy telitalálat, ami Kate laza eleganciáját bizonyítja:

3. Homokóra

Így az ősz közeledtével nem lehet nem észrevenni, hogy a hercegnő mennyire ügyel a kabátjaira. Ezek javarészt egyszeri nagyobb beruházások, viszont utána szinte bármilyen szettet képesek megmenteni vagy feldobni. A titkuk a letisztult, de karcsúsított szabás. A kalapokat és egyéb, sarkvidéki expedíciót idéző fejfedőket mi hanyagolnánk, de a kabátok hibátlanok!

4. Haj, korona

És végül, a hercegnő elsőszámú védjegye: a haja. A mindennapok stílusának nemzetközi szervezete nevében is végtelenül hálásak vagyunk Kate Middletonnak azért, hogy nem csinál madárfészkeket és kontykonstrukciókat a hajából, sőt, szinte minden hivatalos rendezvényen szabadon engedett, fényes, laza hajjal jelenik meg. Ellenkező esetben már az angol hölgyek fele ronda DIY-kontyokban szaladgálna.

A nélkülözhetetlen kellékeket már említettük, most lássuk a pótolhatókat. Az egyikért tényleg fáj a szívünk… (bocsi, William, ezt a meccset a zafír nyerte!)

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások