Szépség

Ragyogó szépség ősszel is!

8978

Most még talán csak a nappalok enyhe rövidülésén, az esték és hajnalok hűvösebbre fordulásán érezzük, hogy a naptár átfordult az őszi hónapokra. Hamarosan azonban már csak emlék lesz a nyár, és a lombhullató időszak kellős közepén találjuk majd magunkat. Jönnek az esők, a metsző szelek, a csípős hőmérsékletek, melyek szépségápolásunkban is némi változtatást követelnek.

Haj

Ha nem vagy törzsvendég a fodrásznál, akkor ideje felemelni a telefont és bejelentkezni egy karbantartó vágásra. A nyár még a gondos ápolás ellenére is nyomot hagyhat a hajon, például töredezetté válik a vége. Ezektől jobb minél hamarabb megszabadulni. Ha nem küzdesz ilyen problémával, akkor is érdemes átvágatni a hajat, így újra formát kap, lazábbá, könnyedebbé válik a frizura.

A megfelelő táplálásról, hidratálásról se feledkezz meg. A mélyhidratáló hajmaszkok nagyon jó szolgálatot tehetnek – elég hetente egyszer alkalmazni őket. Ha eddig hagytad, hogy a hajad magától száradjon meg, akkor az idő hűvösebbé válásával vagy nem menj hideg helyre, amíg teljesen meg nem szárad mosás után, vagy közepesen meleg fokozatra állított hajszárítóval szárítsd meg – ellenkező esetben töredezéssel, hajhullással kell számolnod.

Tipp: Tojásos mélyhidratáló: két tojás sárgáját keverd össze 2 evőkanál olívaolajjal és egy kis vízzel, majd a keveréket vidd fel a hajadra, miután megmostad samponnal. Legalább 15 percig hagyd a keveréket a hajon, majd hideg vízzel alaposan öblítsd le.

Bőr

Ha úgy véled, hogy a meleg lankadásával együtt a bőröd szárazsága is megszűnik, nos, akkor tévedsz. A fedetlen testrészeken, mint a kezek és az arc, a szél szárítja a bőrt, a fedetteknek pedig a zártság nem tesz jót. Így aztán a hidratálás ebben az időszakban is fontos – belülről megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával, kívülről is pedig hidratáló krémekkel. Bár a nap sugarai egyre gyengébb erővel sütnek, a káros sugárzás sajnos nem igazán mérséklődik, így a fedetlenül hagyott bőrfelületeket továbbra is kend be védelmet biztosító krémmel, ami az arc esetében lehet UV-szűrős alapozó is.

A bőr radírozása is fontos ebben az időszakban, hiszen a nyár folyamán elhalt bőrsejtektől így könnyebben megszabadíthatod a bőrt, és segíthetsz neki a megújulásban.

Tipp: Barnacukros bőrradír: barnacukrot keverj el 6:1 arányban olívaolajjal, és ezzel radírozd át a bőrt. Ha szeretnéd illatossá tenni a keveréket, akkor bármilyen masszázsolajból cseppenthetsz hozzá egy icipicit.

Smink

Ha nem jársz szoláriumba, akkor a bőröd szépen fokozatosan elkezd világosodni. Ezt figyelembe kell venni sminkeléskor is, és a nyárinál világosabb alapozó, púder használatára érdemes átállni. Ezzel együtt az egyéb színek, árnyalatok palettája is változik egy kicsit, hiszen a világosabb alapszínekhez más árnyalatok dukálnak, mint a sötétebbekhez. Ha pedig igazán az évszaknak megfelelően szeretnéd alakítani a sminked – még akkor is, ha csak minimálist alkalmazol –, akkor a színpaletta azon színeiből válogass, melyekben a szezon köszön vissza.

Tipp: Az idei év nagy slágerei a szeder árnyalatú rúzsok, szájfények, a füstös barna szemek, valamint a nude sminkek, melyeket eddig inkább a tavaszi szezonban preferáltak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások