Mi ez?

Víz a lelke mindennek!

8945

A víz jegyű emberek nagyon érzékenyen reagálnak környezetük minden apró rezdülésére. Folyamatosan be vannak kapcsolva a lelki érzékelőik, amiken keresztül tudomást szereznek ismerőseik, beszélgetőtársaik aktuális hangulatáról, érzelmi állapotáról. Sokszor zavaróan hat a víz szülöttekre, hogy rengeteg érzelmi hullámot fognak fel, amik azonnali hatást váltanak ki belőlük, de nem tudják azokat kiiktatni.

Mindig tisztában vannak vele, hogy mit várnak el tőlük, és hajlamosak ezen elvárások szerint cselekedni. Ösztöneik megsúgják, hogy melyik út vezet céljaik beteljesüléséhez, és nem hagyják magukat eltántorítani, még ha úgy is tűnik, hogy mindenki kívánságának eleget is tesznek.

Távol áll tőlük a racionalitás, ritkán találják az egyensúlyt abban, hogy mennyi energiát és időt szánjanak ismerőseik, rokonaik lelkének ápolásár. Főleg a Halak , illetve Rák szülötteknél áll fenn a veszélye, hogy kihasználják segítőkészségüket, mert nagyon érzékenyen reagálnak arra, ha valakit elesettnek látnak. A Skorpiók ott rontják el, hogy azt hiszik, mindenkibe belelátnak, és gyakran olyan félelmeket táplálnak, amelyeknek nincs alapjuk.

Elemek közös tánca

A víz elem magától sosem lendül mozgásba, épp ezért kedveli a föld jegyű társat, aki biztonságot nyújt neki, és utat mutat a gyakorlatias világban. Problémák akkor jelentkeznek, ha a föld partner száraz, fantáziátlan, életidegen és tényközpontú gondolkodásmódját ráerőlteti a vízre, hogy így szedje rendbe annak rendszertelen és labilis világát.

A mély érzésű víz felszínesnek találja a levegő tudományos életszemléletét, érzi, hogy csak szavakkal dobálózik a másik, ami az őszinte megértéstől és átéléstől messze áll. A legjobb esetben a víz fantáziát visz a levegő partner szavaiba, amiből ének, költészet alakulhat ki, és a víz szülött is megtanulhatja ékes szavakkal megfogalmazni rejtélyes lelke történéseit.

Ha tűz és víz találkoznak, akkor pozitív végkifejletként a tűz ember aktiválja az ingatag víz társat, célokat tűz elé, és együtt elindulnak… A negatív végkifejlet, hogy a vizet megijeszti a tűz féktelen életvitele, folyamatos nyüzsgése, és elmenekül, mert nem talál biztonságos medret, hogy kimutassa az érzelmeit.

Az azonos elemű víz partnerek érzelmileg mélyen táplálni tudják egymást, biztonságot nyújtanak, így mindketten maximálisan szeretve érezhetik magukat. Probléma akkor lehet, ha a csodálatos közös jövőért tenni kell valamit, ugyanis hiába hisznek egymás képességeiben, hiába ösztönzik egymást, mindketten nagyon távol állnak a gyakorlatias gondolkodástól, és a folyamatos tétlenkedés csak a vízszint emelkedését hozz magával, majd a felek mély sértettséggel szállnak ki a kapcsolatból.

A víz és a szerelem

A Ráknak szüksége van arra, hogy a szerelemről szőtt ábrándjait, valaki maradéktalanul valóra váltsa. Legyen türelmes a végletekig, tűrje a Rák hisztijeit, aki nagyon könnyen és feltűnően meg tud sértődni. A múlt fájdalmait időről időre felidézi, és fantáziájába merülve kesereg. Ilyenkor csak az segít neki, ha mellébújunk, biztonságok nyújtva. A Rák is tud biztonságot nyújtani, néha jobban tudja, hogy mi jó nekünk, és anyánk helyett anyánkat játssza a kapcsolatban. Elképzelhetetlen számára, hogy olyan partnere legyen, aki sokat van távol, hiszen ő otthon érzi magát a legjobban.

A Skorpió partner legnagyobb hibája az eredendő féltékenység. Vonzza a szenvedélyes partnereket, akiket aztán rémképeivel üldöz, kémkedik utánuk, szenved miattuk… és nem veszi észre, hogy viselkedése idézi elő a kríziseket az életében. A Skorpió mindent tűzforrón vagy jéghidegen értékel és érzékel. Őt nem lehet meghódítani, ő választ, és bármilyen pszichés trükköt bevet, hogy célját elérje. Ha szakításra kerül sor, jól megjegyzi magának a másik gyenge pontjait, hogy alkalomadtán jól megszúrhassa.

A Halak partner a lelkén keresztül kapcsolódik a partneréhez, romantikus ábrándjainak beteljesülése az ára a vonzalomnak. Azonnal megérzi társa minden rezdülését, a hűtlenségét sem tudja letagadni előtte senki, aki közel áll hozzá. Imádja az állatokat, a gyerekeket, a természetet. A kapcsolatban folyamatos érzelemátadásra és megerősítésre van szüksége, mert ő labilis. A nap eseményei elviszik a reggeli energiáját, hiszen sok az elesett ember, a hontalan vagy beteg állat, ezek mind sajnálatot, érzelmet váltanak ki belőle, és mire hazaér, gyengének érzi magát. Művészi érzéke kiváló. Problémáit gyakran orvosolhatja evéssel, és a dohányzás sem ritka nála, ahogy a víz jegyű embereknél általában.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások