Mi ez?

Szerelem a levegőben

8936

A levegő emberek könnyedén eligazodnak az elméletek, gondolatok világában, gyors felfogóképességük és kiváló nyelvi kifejezőkészségük segítik őket ebben. Igénylik a kapcsolatok sokaságát és a változatosságot, azért nem maradnak sokáig egy helyben, mert függetlenség és szabadság utáni vágyuk hajtja őket újabb filozófiák, eszmék és kapcsolatok után.

Az ebbe a típusba tartozók nagyon barátságosak és könnyen alakítanak ki kapcsolatokat maguk körül, viszont mély érzelmeket ritkán visznek bele. Gondolkodásmódjuk gyakran ugyanolyan felszínes, mint az ismeretségeik. Mindig van, ami lekösse figyelmüket - általában egyszerre több dolog is –, így szétszórtnak hatnak.
Tisztánlátásra és objektív megközelítésmódra törekszenek, azonban szellemi energiáikat nehezen összpontosítják egyetlen dologra. Az információ nagyon fontos számukra, folyamatos adás- vételt folytatnak környezetükkel, azonban ennek kézzelfogható eredménye kevés esetben van.
Mivel kapcsolataikban gyakran nem a rendkívül mély érzelmeké a főszerep, így képesek a szakítás után is laza, de jó viszonyt ápolni az exszel. A hűség náluk azon múlik, hogy a partner meddig tud érdekes maradni a számukra.

Kivel hogy illik össze?

A levegő egyén számára a realista, analitikus, ésszerű gondolkodású föld jegyű társ rizikós választás. A föld partner visszarángatja a levegőt a valóságba, ahol a gondolatokat tetteknek kellene követnie. Ha összefognak, a föld megvalósíthatja a levegő elképzeléseit, és cserébe a levegő társ nyitottabbá, szélesebb látókörűvé teszi őt. A másik lehetőség, hogy az eszmék szembekerülnek a valóság buktatóival, és megsemmisülnek.
A víz társ olyan mélységgel állítja szembe a levegős partnert, amire ő vagy nem képes, vagy veszélyes is belemerülnie; bár egyszerűen arról van szó, hogy a levegő analitikusan tekint az érzelmeire, tudomásul veszi, hogy vannak, és elméletekkel átszőve dolgozza fel azokat. Érdemes lenne a két elemet összekapcsolni, mert így a víz pszichológiai válaszokat kaphatna lelki kérdéseire, a levegő gondolatai pedig nagyobb hatást érhetnének el a hallgatóságnál, ha több lenne benne az érzelmi befolyásoló erő.
A tűz partner hirtelen lelkesedését, és lendületét nagyra értékeli a levegő, annak ellenére, hogy néha túlzottan kapkodónak tartja a tűz impulzív reakcióit. Kettejük kapcsolata szintén kétesélyes, akkor alakul jól, ha a tűz hajlandó energiáit abba a mederbe terelni, amit a levegő kieszel; minél gyorsabban, amíg a légies partner meg nem változtatja azt.
Két levegő elemmel rendelkező egyén a kapcsolat elején inspirálóan hat egymásra, szinte befejezik egymás gondolatait, és egyre merészebb és különösebb terveket eszelnek ki, egymás és maguk szórakoztatására. Ha komolyra fordul a dolog, akkor hatalmasat csalódhatnak egymásban, mert mindketten a szavakhoz értenek, nem a megvalósításhoz. Egymástól várják el a cselekvést, de magukban nem látják a kezdeményezés hiányát.

Milyenek is a levegő jegyek a szerelemben?

Az Ikrek ügyel arra, hogy kapcsolatait a változatosság és sokoldalúság jellemezze. Nagy baráti köre miatt folyton akad egy - két elintéznivalója, mindig hívják különféle programokra és folyton ismerkedik. Kettesben kényelmetlenül érzi magát, inkább intellektuális beállítottságú emberek társaságát kedveli. Sokszor csapongó, emiatt határozatlannak tűnhet, akit iránytani kell, viszont tévedés azt hinni, hogy engedi majd. Csak önszántából tesz vagy nem tesz dolgokat, így érthető, hogy nagyon fontos számára a felek egyenjogúsága.
A Mérleggel élmény a párkapcsolat, mert ő a szerelmet egyfajta művészetként fogja fel, és harmóniára törekszik önmaga feladása árán is. Egyensúlyra van szüksége szabadság és kötődés között. A flörtölést magas szinten űzi, ha kapcsolatban van, akkor sem hagy fel ezzel a szokásával.
A döntéshelyzettől irtózik, úgy, mint az erőszaktól is, ezért nagyon sokáig egyensúlyoz, hogy melyik megoldás lenne mindenki számára a legmegfelelőbb. Hajlamos a problémákat szőnyeg alá söpörni, hogy ne kelljen konfrontálódni.
Kedveli a társaságot, szeretettel ápolja kapcsolatait, figyelmes barát, azonban ismeretségei nem túl mélyek.
A Vízöntő igazán eredeti személyiség, a vele való együttélés szokatlan programokban bővelkedik, hirtelen dönt a változtatás mellett, így jó, ha türelmes, békés partnert választ. Nem vágyik állandóságra, biztonságra, neki fel kell fedeznie a világot. Függetlenségét minden nyomás, érzelem, rábeszélés ellenére hűen őrzi, neki nem lehet megmondani, hogy mit csináljon. Egyenjogúságra vágyik, erről hajlandó sokat beszélni, és kompromisszumot is lehet, hogy köt, de a megvalósítás helyett inkább befejezi a kapcsolatot.
Annak ellenére, hogy a túl szoros együttélést ki nem állhatja, barátja ismerőse rengeteg van, akik gyakran hozzá hasonló különcök közül kerülnek ki.

 

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások