Mi ez?

Hét lakat alatt a szívem

8930

A föld jegyek képviselői az alaposan átgondolt, biztonságos, racionális tervek és helyzetek nagy kedvelői, azokat a dolgokat tartják fontosnak, melyeket meg tudnak érteni, körül tudnak írni, meg tudnak vizsgálni. Számukra az az igaz, amit egyszer már megfogtak, birtokba vettek, zsebre tettek. Céljaik megvalósításában a nyugalom és pontos tervezés jellemzi őket, annak eléréséig következetesen, kitartóan küzdenek, és nem adják fel nagyobb akadályok láttán sem. Hagyományszeretetük közismert, gyakran hallani sem akarnak az újításokról, nemhogy kipróbálják azokat. A régi bevált módszer, helyzet, társ a megfelelő nekik, nem kísérleteznek – csak ha az élet bizonytalan helyzetbe sodorja őket, akkor nyitnak az új praktikák, új emberek felé. Személyiségükhöz a rutintevékenységek állnak közelebb, melyeknek köszönhetően biztonságban érzik magukat. Amennyiben nem ügyelnek rá, a berzenkedés az újdonságoktól makacsságba, rugalmatlanságba fordulhat, és így sajnos el fogják kerülni őket az élet igazán élvezetes pillanatai.

Kivel milyen a kapcsolata?

A levegő jegy élénk és nyughatatlan lénye zavart okoz a föld jegyű társnak, mert túl sok új információval halmozza el kedvesét, aki azokat értelmetlennek és irracionálisnak találja. Az intellektuális tudás és eszmékről való eszmecsere nem szórakoztató a föld jegynek, pláne, ha észreveszi, hogy az ötletek sziporkáznak, a tettek pedig elmaradnak. Amennyiben praktikus dolgokban sikerül új utat mutatnia a levegő szülöttnek, úgy gyümölcsözővé válhat a kapcsolat.

A tűz felperzseli a termékeny föld ember praktikumra törekvő békés énjét; a tartalékaival túl felelőtlenül és nagyvonalúan bánik, és a föld emiatt megbízhatatlannak tartja.  Pénzköltési szokásaik merőben különböznek, a föld szülöttben hamar kialakul a kép, hogy hova jutnak ilyen féktelen és meggondolatlan költekezés miatt. Mire a föld jegyű társ eldönti a szakítást, addigra a tűz is éppen megunja a folytonos csitítást és kérdőre vonást.

A víz termékennyé teszi a földet. Érzelmei gazdagsága meglágyítja és formálhatóvá teszi a szögletes, komoly és munkamániás föld partnert. Morcos és szenvtelen hangulatából kedvességgel és mély érzelmekkel varázsolja át a víz a föld embert együttérzővé. A víz partner biztonságos a föld számára, ha abból indul ki, hogy az érzelmek tartósak. A föld társ hamar megtanulja, hogyan tehet a másik kedvére, így a borúsabb napokat is kellemesebben vészelhetik át.

A két föld páros nyugtatóan hat egymásra, főleg, ha korábban mindketten találkoztak már néhány igazán felkavaró tűz vagy levegő szülöttel. Az öröm ekkor még kölcsönös: végre találtak valakit, akivel tervezni lehet, aki nem sietteti a dolgokat, akiben bízni lehet, és betartja a szabályokat. A mókuskerék kialakulása után vagy megmaradnak egy állapotban, mert így nem fenyegeti egyikőjüket sem a változás szele, vagy folyton újabb és újabb célokat tűznek maguk elé, majd azok elérése után megint elindulnak valami még biztonságosabb felé. A probléma a következő lehet: nem tudják megfelelően élvezni az életet, csak sodródnak a napi teendők árjával, mindig a holnap felől aggódnak, míg az évek eltelnek fölöttük…

Milyenek is ők a szerelemben?

A Bika jegyben született ember nagyon érzéki, talán közhely, hogy hozzá a hasán keresztül vezet az út. Nem csak az étel mennyisége, íze, hanem a tálalás módja és az impozáns környezet is élvezettel tölti el őt; különlegesen értékes számára, ha a partnere ügyesen forgatja a fakanalat.

Biztonságot szeret nyújtani a kedvesének, és viszont is ezt várja. Ha megbeszéltek egy programot, abban párja biztos lehet, hogy ha esik, ha fúj, megvalósítja elképzeléseit. Nehéz kimozdítani végtelen nyugalmából, sőt néha egészen sok erőfeszítést igényel a partner részéről, hogy valami aktivitásra sarkalja. Házias, és gyakorlatias társ, de csak a saját tempójában.

Szűz jegy szülötte nagyra értékeli a rendes keretek közötti együttélést, a közös mindennapokat, mert a bizonytalan randevúknál jobban kedveli a kiszámíthatóságot. Nem könnyű megnyerni őt, nagyon körültekintően választ társat, magas nála a léc, amit meg kell ugrani. Anyagias, de csak egy egészséges szintig, mivel föld jegyről beszélünk, fontos számára is a biztonság, de ez inkább abban nyilvánul meg, hogy szereti tudni, hogy bízhat társában, és számíthat rá a hétköznapok forgatagában.

Szimpátiáját úgy mutatja ki, hogy közli velünk a hibáinkat, majd hozzáteszi, hogy azért szeret bennünket. Nem egészen tudatos ez a folyamat, viszont magából indul ki, javítani szeretne saját magán is, ezért gondolja, hogy jól teszi, ha szól. Érzékenyebb társat könnyen kiboríthatja ezzel a szokásával, viszont a szilárd jegyűekkel szemben inkább ő szenved, mert róluk lepereg a kritika.

A Bak férfi kitartó udvarló, hiszen előre felméri esélyeit, és csak annak a kapcsolatnak az építésébe vág bele, ahol a sikerét biztosnak véli. Vonzereje nem a játékosságában, vagy száraz humorában keresendő, hanem inkább megbízhatóságát, - mint legjobb tulajdonságát - igyekszik valamilyen úton-módon előtérbe helyezni.

A Bak hölgy is szeret tervezni, olyan társat választ, aki dolgos, és nem vár tőle heves érzelmeket, magasröptű ideákat. Kiválóan megállja a helyét a háztartásban, mindent meg tud oldani, ha társa nem azonnal reagál a segítségkérésére.

A Bak talpraesett és ambiciózus a munkájában, ami sok túlórát ígér. Emellett az érzelmek kifejezésével akadhat gondja, inkább hasznos igyekszik lenni, mintsem felesleges érzelmi megnyilvánulásokat produkáljon.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások