Szépség

A sör betört a szépségiparba!

8929

A legnagyobb hollywoodi sztárok ragyogó szépségét nap mint nap csodáljuk a magazinok címlapján. Tökéletes megjelenésük titka azonban nem mindig a drága luxuskozmetikumokban vagy bizarr kezelésekben rejlik. Míg sokan kígyóméreggel fiatalítják bőrüket vagy piócákkal méregtelenítenek, a díva, Catherine Zeta-Jones egy igazán egyszerű trükkhöz folyamodik: ragyogó hajkoronáját sörrel ápolja.


Ha eddig nem kedvelted a sört, itt az ideje, hogy más szemmel nézz rá, hiszen a hajad és az arcbőröd bizonyosan szereti: Catherine Zeta-Jones sörrel mos hajat, és az egyik leghíresebb angol kozmetikai cikkeket gyártó cég már piacra is dobta sörös szépségápoló termékeit.
Kevesen tudják, de a sör az egyik legrégebbi szépségipari kellék a világon. A feltételezések szerint Babilonból származik, ahol a nők bőrük hidratálására használták. Az ókori Görögországban Hippokratész sebek kezelésére és lázcsillapításra javasolta az italt, Egyiptomban pedig a nők körében közkedvelt kozmetikai szernek számított.
Józsa Csaba, a Berliner Sörkatakomba sörszakértője szerint ez nem véletlen, hiszen ha megvizsgáljuk a sör alkotóelemeit, kiderül, hogy igazi szépségelixír: „A sör rendkívül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban, így jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Használható arcpakolásként, de felveszi a harcot a korpásodás ellen is. Magas arányban található benne niacin, B6-vitamin, magnézium és szelén, így mértéktartó fogyasztása legalább olyan jótékony hatással bír a szervezetre, mint a vörösbor.”
A sör igen népszerű a hírességek körében is. Köztudott, hogy Catherine Zeta-Jones évek óta egy mézből és sörből készült kondicionálóval kezeli tincseit, ettől lesz a haja dús, fényes és selymes. A kozmetikai ipar is felfigyelt már az új lehetőségre, egy amerikai vállalat kizárólag csak sörből készült szappanokat gyárt.
Úgy tűnik, a sör végérvényesen betört a szépségiparba is, hogy elfoglalja a nők szívében is az őt megillető helyet, így ha eddig csak rossz élményeid voltak vele kapcsolatban, most felülírhatod őket. Szép, sima arcbőr és dús, csillogó haj. Jöhet egy pohárral?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások