Mi ez?

Pirner Alma szerelmes!

8923

Pirner alma, a rúdtánc hazai helytartója tavaly járt először Cannes-ban, ahol 30. születésnapját ünnepelte. Első látásra beleszeretett a városba és az ottani életérzésbe, és elhatározták férjével, hogy minden évben visszatérnek. Idén is ott nyaraltak és néhány intim részletet is elárult a Cannes-ban töltött egy hétről.

Még több fotó ITT.

Hol jártatok?

Franciaországban, Cannes-ban voltunk egy hétig.

Ez volt az első utatok vagy már jártatok itt?

A kedvenc helyünk, tavaly itt ünnepeltem a 30. születésnapomat, a családom lepett meg az utazással először. Szerelem volt első látásra, és akkor megfogadtuk, legalább egy hetet minden évben muszáj ott töltenünk.

Van kedvenc helyetek?

Európában egyértelműen Cannes, és Olaszországot szeretem még nagyon. A távolabbi helyek közül pedig Kanada és Ausztrália, de oda eddig csak fellépni, turnézni mentem.

Mi alapján választjátok ki az úti célt?

Szeretjük a megszokott helyeket, ahol mindent ismerünk már, tudjuk, mire számíthatunk. Vannak már kedvenc éttermeink, kávézóink, butikjaink, és persze az is fontos szempont, hogy a kutyákat tudjuk vinni magunkkal.

Miért pont Cannes?

Cannes csodálatos. Minden benne van, amit szeretek, és amilyen én is vagyok. A csillogás, az életérzés, a luxus, a divat, a jó borok, pezsgők, ételek, szép autók. Imádom a francia nők eleganciáját és sikkjét, visszafogott, de mégis szexis nőiességét.

Jó időtök volt vagy kifogtatok egy esősebb hetet?

Tökéletes volt az idő, kihasználhattuk a napozást is

Csak Európa, vagy más kontinens is szóba jöhet?

Rengeteget utaztam az elmúlt 15 évben fellépések céljából, bejártam szinte az egész világot, de nagyon ritkán mentem nyaralás miatt, inkább a munka volt mindig előtérben. Remélem, ez hamarosan változik. Persze nagyon hálás vagyok azért, hogy ennyit utazhatok a fellépések miatt, mert mindig van idő egy kis városnézésre is.

Mindig kettesben jártok nyaralni vagy inkább társasággal?

Kettesben vagy négyesben anyukámmal és a férjével. Ők pont olyanok, mint mi, és a legjobb barátaink is egyben. Ugyanolyan dolgokat élvezünk és szeretünk.

A tengerparton pihenős nyaralást részesítitek előnyben vagy aktív-városnéző nyaralók vagytok?

Mivel rengeteget dolgozunk, sokszor csak arra vágyom, hogy egy hétig semmit ne kelljen csinálnom. Ilyenkor szoktunk befizetni egy ultra all inclusive nyaralásra Egyiptomba vagy Törökországba, amikor szinte ki sem mozdulunk a szállodából és az azt körülvevő resortból, és csak pihenünk, olvasunk, alszunk, napozunk. Cannes persze nem ilyen, ott minden nap 5-10 km-t gyalogoltunk, shoppingoltunk, magunkba szívtunk mindent, az ottani életérzésből. Jól el is fáradtunk minden estére.

És a nyári sportok?

Csak snorkering, egyéb vízi sportok eléggé veszélyesen a térdnek, így azt a munkám miatt nem erőltetem. De imádom a naplementében vagy napfelkeltében a meditációt és a jógát.

Szívesen kipróbáljátok a helyi ételspecialitásokat vagy maradtok a hagyományos ételeknél?

És szeretek mindent kipróbálni, ami helyi, persze csak az egészséges ételeket, sok salátát halakkal, csirkével. Marha- és disznóhúst nem eszem egyáltalán, így azt nyaralás alatt sem fogyasztok.

Fel szoktak ismerni titeket külföldön is, vagy el tudtok ilyenkor bújni a kíváncsi szemek elől?

Európai nyaralások alkalmával főleg a népszerű üdülőhelyeken, ahol vannak magyarok, fel szoktak ismerni általában. Ezért is szeretjük Cannes-t, mert ott nagyon kevés a magyar.

Van kedvenc helyetek Cannes-ban?

A La Croisette-en minden helyet nagyon szeretünk, a Baoli Beach is nagy kedvenc, a Gotha, a Fesztivál Palota. A Rue de Antibes-on sétáltunk rengeteget , ebéd a Hotel Grey Albion belső kertjében.  A Cave Croisette az egyik leghangulatosabb hely, ahol valaha vacsoráztam, a pezsgőkínálatuk pedig lenyűgöző. A Marche Forville egy igazi szuper piac, ahonnan a friss hozzávalókat vettük meg a vacsorához, ha az apartmannban főztünk. A Miramar Plage pedig egy tökéletes tengerparti vacsora hely.

Hajókázni szoktatok?

Nagyon szeretünk, de idén nem volt rá idő, mert kevés volt mindenre az egy hét, ezért jövőre biztos kettőre megyünk. Idén az egy hét alatt Grasse-ban voltunk, a parfüm múzeumban, illetve Monte Carlóban.

Kíváncsi vagy ilyenkor a helyi táncosok tudására? El szoktatok menni megnézni egy-egy show-t?

Amennyiben épp van valami program, igen, mindenképpen. Mindenkitől lehet tanulni, és kíváncsi vagyok az adott ország stílusára is.

Történt-e veletek valami különleges dolog?

Esténként a csillagos eget bámultuk a hatalmas teraszunkról, miközben spirituális és filozofikus eszmefuttatásokba bocsátkoztunk, minden este más témáról. Tavaly megvolt a Ferrari vezetés is, így azt idén kihagytuk.

Van-e olyan része a nyaralásnak, amit szeretnél kiemelni?

Ez volt az első nyaralásom az elmúlt 15 évben, amikor nem gondoltam a munkára, és felhőtlenül tudtam élvezni.

Vannak kint barátaid/ismerőseid, akikkel találkozni szoktál?

Volt pár üzleti tárgyalásom kint, jövőbeni együttműködésekkel kapcsolatban. Monte Carlóban például egy kint élő  magyar műsorszervezővel találkoztam, és reméljük, hamarosan együttműködés is lesz belőle.

Miért anyukádékkal jársz nyaralni?

Mert teljesen ugyanazokat a dolgokat szeretjük, szellemi társak is az utazáson, akikkel mindenről lehet beszélgetni, és hasonló egzisztenciális helyzetben is vagyunk, ami azért fontos, mert így felhőtlenebb a szórakozás.

Hogyan tartod magad formában a nyaralás ideje alatt?

Rengeteget sétálunk, napi 5-10 km-t, csak száraz pezsgőt és borokat iszom, és este 6 után már megpróbálok ott sem enni. Sokat főztünk a nyaralás alatt anyuval, aki nagy gasztroguru, tanított is pár fogásra. Heti 6 napon próbálom tartani a diétámat, és a vasárnap az a nap, amikor ehetek bármit: sütit, fagyit vagy pizzát... Imádunk nyújtani és jógázni, meditálni, amikor lemegy a nap, vagy még nem kelt fel.

Van olyan speciális szépségápolási vagy egyéb tipped, amit nyaraláskor alkalmazol és megosztanád?

Fényvédő faktoros arckrém kötelező, rengeteg jó minőségű szénsavmentes ásványvíz, sok friss saláta hallal, tenger gyümölcseivel, ami csak azokon a helyeken az igazi, ahol frissen kapható.

Mivel töltöd ott az idődet?

Rengeteget olvasok, meditálok, tanulok, és persze imádok napozni és shoppingolni is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások