Mi ez?

Megperzselt szívek?

8917

A hódítás a vérükben van, könnyen lángra kapnak, azonban a magas hőfokot táplálni kell, nekik is, és partnerüknek is. A tűz jegyek képviselőit optimizmus, lelkesedés és lendület jellemzi. Mindig a saját fejük után mennek, szívesen irányítják maguk körül az eseményeket. A bennük rejlő tüzet át tudják másokba ültetni, így könnyedén viszik keresztül az akaratukat. Szeretnek kockáztatni, új dolgokba belevágni, ettől érzik, hogy élnek.

A tűz jegyű emberek kiválóan értenek a kezdetekhez, a hódításhoz, azonban nehézkes számukra kivárni, míg a terveik beérnek. Energiáik a kapcsolat elején túlbuzognak, de ezt a magas hőfokot sokáig nem tudják fenntartani. A napi rutin, a megszokások kialakulásával alábbhagy bennük a lángolás, és ha nem találnak közösen felfedezhető új területeket, gyorsan elunhatják az egész kapcsolatot.

A spontán cselekvést kedvelik, ami egy nyugodtabb társnak igencsak kikezdheti az idegrendszerét. A kockázatvállalási ösztön, a visszafogottság hiánya, a partner vagy külvilág felől jövő kritika elutasítása, a tűz jegyűek türelmetlenségével párosítva zűrzavaros élményeket hoznak, és csak a tájkép marad csata után.

A levegő táplálja, a víz kioltja…

A tűz jegyűek nehezen találják a közös hangot a föld jegyűekkel, bár azok csapongó energiájukat kiválóan meg tudják kötni. Józan realitásukat, óvatosságukat és tárgyilagosságukat csak ideig-óráig élvezi a tűz jegyű partner. Idegesítően hat rájuk mindaz, amitől föld jegyű a föld jegyű ember: a komolyság, a tervezés, a türelem.

A víz jegyűek túl érzelmes világa elfojtja a tűz jegyűek spontán, csapongó énjét. A tüzes jegyeknek nehezükre esik pozitívan értékelni a vizes jegyek határozatlan és bizonytalan hangulatát, ami kifinomult érzékenységükből fakad. A tűz sokat fejlődhetne, ha nem csak mindig a jövőbe nézne, hanem a környezetére is több figyelmet fordítana.

A levegő elem illeszkedik a legjobban a tűz elemhez, mert amit a levegő kitalál, ahhoz a tűz akarata és lelkesedése párosul, és esetleg eljuthatnak odáig, hogy valamit létrehozzanak együtt. Egyik elem sem a kitartás és az aprólékos kivitelezés mintaszobra, de együtt jól érezhetik magukat, ha találnak eszmeiségükben valami közöset.

A két tűz együtt érdekes párosítás. Az akaratérvényesítési problémák szinte borítékolhatók. Mindkettő vezetni szeretné a másikat, célokat tűzni egymás elé, holott a társ is ugyanolyan gyorsan tud ötleteket felmutatni. Párkapcsolatukban sok csatározás és békülés jósolható, mert a meg nem beszélt problémák fölött egyszerre siklanak el. Ezt addig folytathatják, míg észre nem veszik, hogy a közös akarat, ami egy irányba hajtotta őket, már új célok felé mutat, és inkább keresnek maguk mellé egy lelkesíthető társat, aki inkább egyetért velük, mintsem mindig ágáljon az akaratuk ellen, vagy újabbakkal írja felül azt.

Milyenek az egyes tűz jegyek a kapcsolataikban?

A Kos szülöttel fel kell venni a ritmust, ha izgalmas partnerek kívánunk lenni a számára. A hétköznapok és a tipikus partner szerep nem neki van kitalálva, ő a függetlenségét hangsúlyozza minden tettével. Szerelmi kitöréseit nagy hévvel adja elő, egyedüli probléma, hogy az gyakran csak az aktuális pillanatra érvényes. Ha fenntartjuk az érdeklődését, biztosak lehetünk a hűségében. Szexualitása intenzív, a fantáziadús és nem túl érzelgős partnert kedveli. Veszekedés után – ami őszintesége és lobbanékonysága folytán gyakori – kedveli a békülős szexet.

Az Oroszlán partner igyekszik a legelőnyösebb oldalát mutatni ismerkedéskor, kedveli a luxust, minden áron a választottja csodálatára vágyik. Szeret mindent, ami szép, drága és előkelő, hiszen megérdemli. Ő választja meg a találkozó helyszínét – valószínűleg valami mozgalmas helyszínt, hogy mások is lássák, milyen jól bánik azzal, akit a kegyeibe fogad. Nem szeret otthon ücsörögni, ahol senki sem látja, milyen irigylésre méltó módon él. Nem érdemes felróni neki a hibáit, még az aprókat sem, mivel kevés önkritikával rendelkezik, és általában nem ismeri el, ha igazunk van. Addig hűséges, míg partnere felnéz rá, és amíg ő is csodálni tudja a párját.

A Nyilas társ optimizmusa, magasröptű szellemisége és nemessége a legvonzóbb tulajdonsága. Vele gyorsan és változatosan telnek a hétköznapok, hiszen kedvesével kulturális programokra jár, igyekszik minden fontosat megmutatni, amit ő már megcsodált a világban. Mindig van egy B terve, ha az időjárás változik – úgy tűnhet főnyeremény vele élni. Szüksége van rá, hogy elismerjék remek ötleteit, hogy dicsérjék jó érzékét a választott szórakozási formára vonatkozóan. Olyan partner, akivel mindent meg lehet beszélni, viszont arra ne számítsunk, hogy elismeri az igazunkat, mert az a nagyon ritka esetek egyike. Hűsége addig tart, míg elismerik, míg partnerét lelkesíteni tudja; a lassú, depresszív társ első látásra kihívást jelent számára, de hamar ráun.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások