Mi ez?

A változás jegyei

8865

Kos, Rák, Mérleg, Bak – mi bennük a közös? Mind a négy jegy az úgynevezett kardinális minőséget hordozza magában. Előző cikkünkben az állatöv szilárd jegyeit vettük górcső alá, most pedig a kardinálisokkal folytatjuk a sort.
Minden évszak első havában születnek a kardinális jegyű emberek, és amint a természetben ezek a hónapok, úgy ezek a személyek az élet egyéb területein a változás hordozói. A járatlan utakat ők járják végig először, mert tulajdonságaik kiválóak a kezdeményezéshez, a vezetéshez. Dinamikusan, önállóan, határozott tervekkel vágnak bele az előttük álló feladatokba. Nem szeretnek csalódni, így, ha valami nem úgy sül el, ahogy tervezték, képesek felismerni, hol hibáztak, és az újabb hibalehetőségeket kikerülve, lendületesen kezdik újra álmaik megvalósítását.

Kos

A Kos szülötteket a legkönnyebb felismerni: ők azok az energikus és nagyhangú egyének, akik szeretik a saját hangjukat hallgatni, rövid tervezés után is bátran – vagy néha talán túl bátran – vágnak neki a megvalósításnak. Nem ismerik a lehetetlent, a legegyszerűbb megoldást keresik. Sajnos a kitartásuk a hosszabb távú feladatok végzésekor csökken, mert a monoton feladatok végzése közben nem tudnak végig nyüzsögni és szervezkedni.
Ha a Kos jegyű ember vágyik valamire vagy valakire, nagy erővel tud küzdeni, néha a cél érdekében egészen romantikusnak is tűnhet. Ha valamit megszerez, az rövid ideig nyújt számára élvezetet, mert ő az az ember, aki a kihívást élvezi és nem az eredményt. Barátként izgalmas vele az élet, mindig szívesen tart velünk, ha a szokásostól eltérő ötletünk támad. Nem kell neki hízelegni, ha segítségre van szükségünk, ha taglalni kezdjük a problémát, rögtön javasolni fog egy megoldást.
A Kos legfőbb gyenge pontja a kitartás hiánya. Olyan, mint a sprinterfutó, rövidtávon a legjobbat nyújtja, hosszú távon azonban segítségre és sok motivációra van szüksége.

Rák

Talán meglepő, hogy a Rák - akiről köztudott, hogy milyen gyorsan változik a hangulata, hogy milyen túlérzékeny, hogy visszahúzódik a kis biztonságos búvóhelyére, ha kudarc vagy fenyegetés érte – a kardinális jellegű jegyek közé sorolható. A Kossal szemben, a Rák kardinális jellege a passzívan jelenik meg. Képzeljünk el egy rákot, amint megfog az ollójával valamit – biztosak lehetünk benne, hogy előbb hagyja levágni az ollóját, mintsem elengedné a megszerzett tárgyat.
Az ezzel a nyári jeggyel született emberek nagy hányada biztonságra törekszik, ami többek közt hazaszeretetben is megnyilvánulhat, de az is előfordulhat, hogy egyszerűen nem tud máshol, csak a saját ágyában aludni. Minden megszerzett tárgyhoz ragaszkodik, gyűjti a múlt tárgyi emlékeit.
A Rák nagyon családszerető ember, békés természete csak álcának tűnik ahhoz képest, amikor harcolni – védekezni indul szeretteiért. Ilyenkor mély, intuitív erejét és érzékenységét páncélja mögé rejti, és a másik ember legfájóbb pontját képes eltalálni.
Ha tiszteletben tartjuk a határait, a Rákkal remekül ki lehet jönni, gondoskodó természete gyermekkorunkat idézi elénk, amikor szüleink mindenben támogattak és bátorítottak minket.

Mérleg

A Mérlegben született emberek számára az egyik legfontosabb érték a kapcsolat. Szeretnek ismerkedni, különböző kulturális témákról eszmét cserélni, odavannak a művészetekért, a társasági élet kihagyhatatlan alappillérei.
E jegy számára az a cél, hogy kedveljék nyitott természetét, hogy kellemes modorú emberek vegyék körül, és hogy ha lehet, mindig legyen társasága. Ahhoz, hogy elérje ezt az állapotot, gyakran esik abba a hibába, hogy mindenkinek igazat ad. Ha gyűlölködő emberek között ő a postás, akkor mindenki jól jár – az igazság lehet, hogy némileg görbülni fog, de a cél érdekében a Mérlegnek ez még belefér.
Ha támadás éri labilis természete miatt, és senkitől sem számíthat védelemre, akkor tűnik fel kardinális jellege, mert határozottan, kitartóan, esetenként agresszívan képes harcolni a béke és az igazság helyreállításáért.
A Mérleget a felszín érdekli, társasága örömöt jelent a zordabb napokon, őt nem érintik olyan mélyen a problémák, mint másokat, hiszen ő minden konfliktust igyekszik csírájában elfojtani, így tud pozitívnak hatni.

Bak

A Bak a munka harcosa: kiválóan teljesít a ranglétra minden egyes fokán, a hagyományok és a státusz iránti tisztelete sugárzik tetteiből. Ha céljának eléréséhez új utakat kell bejárnia, akkor bátran mer újítani, főleg, ha úgy érzi ötlete helyes és esetleg pozitív visszajelzést is kap.
Ez a jegy a munkamániájáról híres. Gyakran mondják, hogy érzelmeit elfojtja, hogy a munkának élhessen. Ezt látszik igazolni, hogy később szánja el magát a házasságkötésre, mint a többi jegy. A Bak azonban egyáltalán nem nevezhető érzelemmentesnek, csak neki elvei vannak, így a munkahelyen nem érzékenykedik, az érzelmeket inkább a négy fal között éli meg. Humora van, de kevesen nevetnek száraz viccein.
Nem kenyere a félrevezetés, bár távolságtartó viselkedése miatt esetleg hátsószándékot sejthetünk nála, ami teljes tévedés – ő azt szereti, ha egy ügy, ha egy udvarlás minél egyértelműbb, egyszerűbb. Hűsége mind munkájához, mind szeretteihez állandó, józan és tartós.


Cikkünk harmadik, befejező részében a változó jegyekről olvashattok.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások