HotCot

A rock nem halott!

8858

Azoknak, akik a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján, volt fiatalok, tinik, nem kell bemutatnom a legújabb hollywoodi csillag tulajdonosát. Saul Hudson, ismertebb nevén Slash egy posztere biztosan a te faladon is ott virított, ha a szülők megengedték.

Slash megkapta végre a maga kilométerkövét a halhatatlanság sztrádáján. Miután minden szakmai fórum, kritikus és zenerajongó mindenidők legnagyobb gitárosai között tarja számon, talán épp itt volt az ideje. A művésznevét viselő csillagot tegnap adták, a hollywoodi Hírességek sétányán (Walk of fame), a Hard Rock Café bejáratánál.

A Guns N' Roses sokak szerint volt a világ legveszedelmesebb és egyben egyik utolsó vérbeli rock zenekara. Tagjait nem producerek verbuválták, nem stylistok formálták őket, megnyilvánulásaikat nem kommunikációs szakemberek írták. Dögös, őszinte zene, szexi stílus és olyan magabiztos lazaság jellemezte a bandát, hogy az összes fiú rájuk akart hasonlítani, hiszen az összes lány rájuk vágyott. 1985-ben, amikor Slash és Axl Rose beindították a GnR-t, nem voltak többek, mint csóró, semmirekellő idealisták. Nem voltak hajlandók mással törődni, csak a zenével, nem bánták, ha emiatt garázsokban laknak, éheznek, és alkalmi nőiktől kérnek vagy lopnak némi pénzt élelemre és nagy mennyiségű, Nightrain nevű olcsó, de borzasztó ízű borra.

A legnagyobb gitárszóló 1987-ből: Sweet child

 

Apró bárokból, kis klubokból önerőből jutottak fel a csúcsra, majd onnan a süllyesztőbe. Slasht viszont mindig a zene éltette, nem a rivaldafény. Amikor úgy érezte, nem tud tovább egy bandában játszani Axl-lel, egy vállrándítással kiszállt a világ legsikeresebb zenekarából és a saját útjára lépett. Az egész élete leginkább arról szólt, hogy neki tökmindegy, csak nyugodtan gitározhasson. A Guns után kiadott két lemezt a Slash's Snakepittel, vendégzenészként játszott mások nagy projektjeiben, Velvet Revolver néven zenekart alapított két másik ex-gunnerrel Duffal és Mattel, majd végül két éve visszatért a gyökerekhez. Saját névvel jelentett meg egy albumot, amin Axl kivételével a Guns N' Roses klasszikus felállásának minden tagja szerepet kapott. Az idén, pedig megjelent az Apocaliptyc Love című album, ami olyan mint maga Slash: őszinte, megalkuvást nem tűrő és zseniális.

Slash mostanában: Apocalyptic love

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások