Mi ez?

Szilárd, mint a szikla

8857

Önmagunk megismerése segít bennünket, hogy megbékéljünk önmagunkkal, másokkal, a világgal, és így teljesebb életet éljünk. Erre számtalan módszer létezik, kitölthetünk pszichológiai teszteket, elemeztethetjük írásunkat és az asztrológiát is segítségül hívhatjuk. Utóbbival kapcsolatban mindenkinek rögtön a 12 jegy jut eszébe, esetleg az aszcendens. Azonban ennél sokkal, de sokkal árnyaltabb a kép, és ahhoz, hogy valóban hasznos segítséget nyújtson a zodiákus, több nézőpontból is érdemes megvizsgálni, mit mesél rólunk. Az egyik annak a vizsgálata, hogyan reagálnak az egyes jegyek az őket ért hatásokra. Eszerint a felosztás szerint beszélhetünk szilárd, változó és kardinális jegyekről.Most a szilárd minőséget szeretnénk tüzetesebben megvizsgálni (a későbbiekben pedig a változó és kardinális jegyeket is górcső alá vesszük).
Az évszakok közepén helyezkednek el, azok fő tulajdonságait megszilárdítják. A fix jegyű ember legfőbb jellemzői a megbízhatóság, a türelem és az állhatatosság. Az ilyen jegyű szülött nehezen és hosszas fontolgatás után kezdeményez, de amit egyszer megszerzett, arra gondosan vigyáz, és igyekszik a lehető legjobban gyarapítani azt. Általában hűséges, bár ha kiderül, hogy kedvese félrelépett, akkor már előfordulhat, hogy nem tartja szentnek a fogadott szót, és enged a csábításnak.
A Bika az első a szilárd jegyek közül. Hatalmas önuralom jellemzi, tetteit alaposan megfontolja, és bár nincs ínyére, ösztönös vágyait képes visszafogni a cél eléréséig, és kivárni, hogy később a beteljesedés minden momentumát kiélvezhesse. Így, ha a Bika udvarol, „lassú víz partot mos” típusú közeledésre számíthatunk. Hűsége egy csoporthoz, társhoz egyes esetekben abból is fakadhat, hogy nem szereti a változást, sokszor egyszerűen nincs kedve újba kezdeni, és a régi, ismerős környezet biztonságot nyújt számára.
Az anyagiasságukról híres Bika szülöttek gyakran tekintélyes összeget kuporgatnak össze egy nagy és szép cél érdekében, ami lehet, hogy egyszerűen csak a szebb jövő. Ha vágyaik megvalósulnak, teljes mértékben kiélvezik a munkájuk eredményét. Az egyetlen probléma az időtényező: minden lépést meg kell fontolniuk, mivel a biztonságra törekszenek, és így könnyen elröppenhetnek az évek a fejük felett.
A Bika nem kockáztat, nem vakmerő, nem harcos, viszont céljaiért kitartóan küzd, és mindig lehet számítani az adott szavára.


Az Oroszlán legjellemzőbb tulajdonsága a jószívűség, a nyájasság és az akaratosság. Barátságban, kapcsolatban lenni vele csodálatos élmény, elbűvöli az embert sikerei bemutatásával, hatalmas összejöveteleivel, egyre növekvő rajongótáborával. Nagylelkűségét azonban csak addig élvezhetik az ismerősei, ameddig egyetértenek vele, és hagyják, hogy ő alakítsa a programokat. A hálátlan lázadókat az Oroszlán ugyanis nem tűri maga körül, aki egyszer megbántotta, vagy ellenállt az akaratának, az többé ne is keresse a társaságát!
Az Oroszlán szülötte mindenben szenvedélyes; legyen az játék, munka vagy szerelem. Lehengerlő modorát stílusos megjelenése egészíti ki, amiért minden alkalommal el is várja a bókot.
Minden áron sikerre és feltűnésre törekszik, élvezi, hogy jelenléte hatással van másokra. Ha valakinek mégsem szimpatikus, figyelmen kívül hagyja az illetőt.
Az Oroszlán nem egy visszafogott, érzékeny és szerény ember. A társaság élteti, imádja a szereplést, a rivaldafényben együtt sütkérezhetünk vele, amíg hagyjuk, hogy ő irányítson.


A Skorpió érdeklődő természet, szenvedélyes és erős akaratú, melyet gyakran másokra is rákényszerít, anélkül, hogy azok észrevennék a finom pszichológiai ráhatást. A Skorpión az érzelmek világában lehet észrevenni a szilárd minőség jellemzőit. Ha valaki megtetszik neki, nincs az a modoros, kedves, játékos vagy éppen gúnyos visszautasítás, amit elfogadna. Akit ő meg akar ismerni, azt meg is fogja.
Érdekli mások belső világa, egészen addig, míg ki nem ismeri őket, ezután minden apró részletet elraktároz, és felhasználja a céljaihoz. Ha a Skorpió szeret valakit, úgy érezheti, csodálatos az élet, kívánságai kérés nélkül teljesülnek. Amennyiben vélt vagy valós sérelem éri ezen jegy szülöttét, kegyetlen bosszúhadjáratra lehet tőle számítani.
A Skorpió nem egy könnyed, laza partner, akivel egyszerű az élet, inkább olyasvalaki, aki érzelmi biztonságot és védelmet nyújt, ha bánatosak vagyunk, lelket önt belénk, és addig nem tágít, míg újra mosolyogni nem lát.


A Vízöntő nagyon különleges érzelmekkel rendelkezik, és mivel szilárd jegy, nehezen engedi el azokat, akikkel kapcsolatba került. A szabályoktól és az elvárásoknak való megfeleléstől viszont könnyedén megválik, és a személyes szabadságát korlátozni kívánóknak is hamar búcsút int.
Komoly embert tisztelhetünk a személyében, aki rendületlenül az új utakat kutatja, hogyan lehetne a világot jobbá, szebbé varázsolni. Elméleteinek alapja a mérhetetlen szabadságvágy, amivel az élethez közelít. Különc filozófiája az öltözködésére is hatással van, nem érdeklik a trendek, szereti, ha a ruhái megbotránkoztatják az átlag polgárt, és ha azok által másokat is nagyobb szabadságra ösztönözhet.
Érzéseit, valódi véleményét nem tárja fel, egy intellektuális maszk mögé bújik, ami mögé senki se láthat be; hiszen nem az egyén, hanem az eszme a fontos. Ha megtalálja a gyógyírt a gondokra, bajokra, fennen hirdeti mindenkinek, és fel van készülve, hogy a kritikus kérdésekre kielégítő választ adjon.
A Vízöntő nem barátkozik mindenkivel, nem az a típus, akinek kisírhatjuk a vállán a bánatunkat, és közben helyesel, hogy milyen rossz a világ, hanem egy olyan ember, aki az égi és földi törvények figyelembevételével minden kétséget kizáróan a szemünkbe vágja az igazságot. Ez néha fájhat, ám legalább tudhatjuk, hogy nem vezet minket félre, miközben jót nevet rajtunk a hátunk mögött.

Szeretnél még többet megtudni magadról? Kíváncsi vagy, milyen eseményekre készülj fel? Csatlakozz a HoroszkópPluszhoz a Facebookon napi horoszkóp és bioritmus előrejelzésedért, vagy kattanj rá a horoscopeplus.hu-ra, ahol iPhone-ra és iPadre letölthető kínai, azték, kelta horoszkópok, perui jóskövek (hogy csak néhányat említsünk a kínálatból) mesélnek rólad és a sorsodról.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások