Közösség

A nők közel fele rajong a fociért!

8843

A nők közel fele rajong a labdarúgásért, derül ki a Medián és a T-Home által készített legújabb felmérésből. A reprezentatív felmérés szerint a feleségek 60 százaléka követte az Eb-t, míg a kevésbé szoros párkapcsolatban élő nők inkább külön programot szerveztek maguknak a kontinensviadal ideje alatt.

A magyar nők kétharmada érdeklődik a foci iránt, és érdeklődésük mértéke lényegesen nagyobb, mint amit a partnerük gondol erről: míg párjuk szerint a foci csak a hölgyek 22 százalékát köti le, a gyengébbik nem tagjainak 38 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nagyon, vagy legalább közepesen érdekli őket a labdarúgás. Kétharmaduk valamilyen rendszerességgel követte is az Eb összecsapásait, bár közülük minden negyedik azért nézte a meccseket, mert addig is együtt lehetett partnerével. A hölgyek hat százaléka azonban igyekezett minden meccset megnézni. Csupán minden huszadik nőből váltott ki ellenérzést, hogy az összecsapások elvonják tőle partnerét, 17 százalékuk pedig inkább élvezte a szabadságot, és más programokat szervezett magának.

Azon hölgyek közül, akik nem nézték az Eb-t, minden második az otthon körüli teendőiket intézte. 20 százalékuk más műsort keresett a tévében, egytizedük pedig házon kívül szervezett magának programot a meccsek alatt: legtöbben barátnőikkel, rokonukkal találkoztak ilyenkor. A feleségek jellemzően lényegesen kevesebben (8 százalék) jártak el otthonról, mint az élettársak (11 százalék) vagy lazább kapcsolatban élő partnerek (15 százalék).

A T-Home támogatásával készült reprezentatív felmérésből az is kiderült, hogy a házasságban élő nőkre jellemzőbb, hogy odaülnek férjük mellé a kanapéra focit nézni: 60 százalékuk így tett az Eb alatt. Az élettársak és barátnők kevesebben, közel azonos arányban, 52 százalékban nézték párjukkal együtt a mérkőzéseket. A meccsek kapcsán kevés konfliktus adódott abból, hogy ki döntsön arról, mit nézzenek a párok a tévében. Ennek elsőszámú oka, hogy a háztartások 70 százalékában több tévé is van. Ha mégsem tudtak megegyezni az esti tévés programban, akkor - legalábbis saját bevallásuk szerint -, lényegesen többször (18 százalékban) engedtek a nők, mint párjuk (ők csak 8 százalékban).

A nők partnerük meccsnézési szokásairól alkotott képe is számottevően különbözik attól, amit a párkapcsolatban élő férfiak magukról gondolnak. Míg partnerük szerint a férfiak fele néz egyedül meccset, addig a valóság ezzel szemben, hogy kétharmaduk magányosan követte az összecsapásokat. A férfiak 44 százaléka vallott úgy, hogy ha partnerrel néz meccset, az általában a felesége, barátnője. A hölgyek válaszaiból azonban kiderül, hogy ez az arány magasabb: 59 százalékban kettesben nézték az Eb-t a magyarok. A megkérdezett nők válaszai arra is rávilágítottak, hogy a legtöbben az otthoni kanapéról (69 százalék), tették ezt, mint nyilvános helyről.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások