Közösség

Munkahelyi szerelem? Igen!

8798

Időnk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, így szinte elkerülhetetlen, hogy bizonyos kollégákkal túllépjünk a munkakapcsolaton, és barátságok, szerelmek szövődjenek. De vajon miként értékelik ezt a kollégák, és legfőképpen a vezetők? A Randstad Workmonitoring harminckét országra kiterjedő vizsgálatában egyebek mellett ezt a kérdést is vizsgálta, és az eredményekből kiderült, hogy Magyarország toleránsabb a nemzetközi átlagnál.

A 4050 magyar válaszadó 39 százaléka mondta azt, hogy a munkahelyén időről időre kialakulnak párkapcsolatok. Ez nemzetközi összehasonlításban viszonylag alacsonynak számít – átlagosan 57 százalék számolt be kollégák közötti szerelmi viszonyról a 32 országra kiterjedő felmérésben, de többek között Kínában és Indiában 70 százalékos volt a munkahelyi párkapcsolatok előfordulásának gyakorisága. Az alacsony magyar arány arra is utalhat, hogy hazánkban az érintettek még gyakran titkolják a viszonyukat. Ennek hátterében az is állhat, hogy hazánkban a cégek kevésbé szabályozzák ezt a kérdést, így az érintettek nem tudhatják biztosan, hogy mi a munkahelyük álláspontja az ott szövődött viszonyokkal kapcsolatban. Az Egyesült Államokban például a cégek 30 százaléka szabályzatban is rögzíti a munkavállalók randevúira vonatkozó előírásokat, míg Magyarországon csak néhány cég tér ki ilyen kérdésekre.

A hiányzó szabályozás ellenére a megkérdezettek háromnegyede semmilyen kivetnivalót nem talál a munkahelyi románcokban. Ezzel összhangban több mint 70 százalékuk gondolta úgy, hogy nem csökkentené a teljesítményét, ha egy kollégájával lenne viszonya. A felmérés szerint ugyan a megkérdezettek 40 százaléka áthelyezné a pár egyik tagját egy másik osztályra, azt viszont 88 százalék ellenezné, hogy valamelyik érintett kilépjen. „Ez arra utalhat, hogy maga a párkapcsolat ténye nem zavarja a kollégákat, inkább a kivételezést szeretnék elkerülni” – magyarázta Varga Balázs, a Randstadt Hungary marketing és PR vezetője. A magyarok egyébként nemzetközi szinten is toleránsnak számítanak: a lengyeleknél például 27 százalék szerint kellene távoznia a cégtől a pár egyik tagjának.

A románcoknál jóval gyakoribbak a munkahelyi barátságok, ugyanis a megkérdezettek 68 százaléka mondta azt, hogy közeli barátai is vannak a munkatársai között, 62 százalék pedig rendszeresen találkozik a kollégáival a munkaidőn kívül. A nemzetközi adatokhoz képest viszonylag kevesen, mindössze a válaszadók 23 százaléka gondolta úgy, hogy a közösségi média révén több kapcsolata van a munkatársaival – valószínűleg inkább személyes találkozókon vagy telefonon ápoljuk a kollegiális viszonyokat.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások