Mi ez?

Párcserés támadás (18+)

8772

Most, hogy a társadalom egyre nyitottabb a szexualitás alternatívabb formáira, egyre több a swingerklub, ami azt jelzi, hogy igény is van ilyen jellegű élményekre. A monogámia feltétlen hívei persze elképzelhetetlennek tartják ezt a fajta közösségi szexet, azt pedig végképp, hogy egy-egy izgalmas akció erejéig párt cseréljenek idegenekkel. Akik viszont bevállalták, azt állítják, hogy nagyszerű élmény volt, és még a kapcsolatuknak is jót tett.

A szokás nem a modern kor terméke, gyökerei a 16. századba nyúlnak vissza, és egészen a 19. századig gyakorolták a poligámia ezen sajátos műfaját az örömszerzés és a szexuális kísérletezés jegyében, illetve vallási célból is. A 19. században szinte teljesen eltűnt, majd a 60-as években éledt újra a szexuális szabadosságáról egyébként is híres San Franciscóban. Ekkor alakult meg ugyanis az első swinger szervezet, melynek számos követője akadt, és lassanként ismét felfedezték világszerte ezt a felállást. Az internet elterjedésével gombamód szaporodtak a swinger közösséget, és néhány éve hazánkban is megjelent ez a fajta szexuális gyakorlat.

Sokakat izgat, hogy kik hódolnak a szex ezen formájának, és mi zajlik egy ilyen partin, ám meglehetősen zárt és diszkrét közösségekről lévén szó, a kíváncsiskodóknak nem sok esélyük van. Megbízható információkkal az rendelkezik, aki maga is részt vett legalább egy ilyen megmozduláson, ők viszont nem szívesen tárnak fel részleteket, hiszen érdekükké válik a diszkréció. Épp ezért volt nagy dobás az ABC News egyik éjszaka műsora, mely betekintést nyújtott ebbe a világba. Több párt is meginterjúvoltak, akik számos tévhitet és előítéletet eloszlattak. Egybehangzóan állították például, hogy jobb a kapcsolatuk, mint a monogám pároknak. Úgy érzik ugyanis, hogy sokkal izgalmasabb, őszintébb és erotikusabb, mint akkor, amikor monogámiában éltek.

Közkeletű elképzelés, hogy a swinger partikon olyan középkorú párok vesznek részt, akik unják már évtizedek óta tartó kapcsolatukat, és ezzel a kalanddal fel szeretnék dobni a rutinná vált szexet. Az interjúkból azonban az derült ki, hogy ennél sokkal változatosabb a mezőny, de a vonzó és fiatal résztvevők vannak többségben. „Általában azok cserélnek partnert, akik hasonló adottságokkal rendelkeznek.” – mondta az egyik résztvevő.

Szinte valamennyi megkérdezett azon a véleményen volt, hogy semmi bajuk a monogámiával, de izgalmasabb, felfedezetlen területekre vágytak.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások