Közösség

Wellness hotel vagy kalandtúra?

8751

A vakáció tervezése komoly feladat, ahol számos egyéb szempont mellett azt is jó, ha figyelembe vesszük, hogy ki milyen kikapcsolódásra vágyik. A horoszkópunktól ehhez is kaphatunk néhány tippet, akár saját magunkról van szó, akár az útitársunk igényeiről.

Kos

A vakmerő Kos a vakáció alatt is a kalandot keresi. Akár egynapos kirándulásról, akár kéthetes nyaralásról van szó, annak mozgalmasnak, izgalmas kalandokkal zsúfoltnak kell lennie. Nála felejtős a reggeltől-estig heverészés, lustulás. Inkább felfedezőútra indul, az se zavarja, ha egyedül, így legalább a saját – igencsak gyors – tempójában haladhat.

He egy Kossal megyünk nyaralni, ne lepődjünk meg rajta, ha az elsők közt iratkozik fel a vadvízi evezésre. Izgulni izgulhatunk érte, de nem sok esély van a megállítására, hacsak nem tudunk valami ugyancsak nagy aktivitást igénylő alternatívát felkínálni neki helyette.

Bika

A Bika jegy szülötte a természet lágy ölén érzi igazán otthon magát. A napi taposómalomból kiszabadulva is ide vágyik, így aztán ha rajta múlik, egy csendes vidéki vendégházban foglal szállást. Méghozzá nem akármilyet: ésszerű árakkal dolgozó, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó, rendezett, tiszta helyen fog üdülni. A környékben biztos, hogy található egy-két nívós étterem, hiszen kedveli a finom étkeket.

Mivel a természetben töltődik fel igazán, vakációja alatt sok időt tölt a szabadban, ha nem is aktív sportolással - sétál vagy egyszerűen csak a szabad levegőn olvas. Ha egy hely megnyeri a tetszését, könnyen visszajáró vendéggé válhat.

Ikrek

A zodiákus eme jegyének szülöttét végtelen kíváncsiság, olthatatlan tudásszomj hajtja, érdeklődését szinte bármi fel tudja kelteni. Tulajdonképpen nincsenek különleges kívánságai az úti céllal kapcsolatban, már attól is boldog, hogy utazhat, és új dolgokat tapasztalhat meg, új emberekkel ismerkedhet meg.

Bár hihetetlen tudásvágy munkál az Ikrekben, érdeklődése hamar lankad, így számítani kell rá, hogy nem marad sokáig egy helyben, mindig újabb és újabb felfedezni való után kutat.

Rák

Vízjegy, aki a vízparton érzi magát igazán elemében. A mediterráneum kiváló választás a számára, a hullámok moraja elringatja, miközben kedvenc teáját szürcsöli.

Mivel rendkívül családcentrikus, az igazi felüdülést az jelenti a számára, ha szerettei is vele tartanak. Élvezettel kalauzolja őket a látnivalók tengerében, különösen akkor, ha már ismert helyen van, ahol például gyerekkorában üdült a szüleivel. Ha talál egy kedvére való hotelt, kávézót, strandot, visszajáró vendég válik belőle.

Nagyon aggódó természet, ha egy Rákkal megyünk nyaralni, számítsunk erre, és segítsünk neki félretenni az aggályait és megízlelni a pillanat örömét.

Oroszlán

Van, aki forrón szereti, de a Nap uralma alatt álló Oroszlán az forrón, forrón és még forróbban. Így aztán nem meglepő, hogy nem a hegyek hűvösébe vágyik, hanem a lehető legtöbb napfényben fürdő helyek vonzzák.

Szeret szeretni, játszani és odavan a luxusért – nincs elemében, ha ezekből nem kap jó sokat. Minden szempontból az ötcsillag a minimum, na meg a napbarnított bőr az üdülés végén. Nagyon tudja élvezni az életet, ha megszólal a zene, már a parketten is van, és mindenki csak őt figyeli, csodálja. Mellette nyugodtan a háttérbe húzódhatunk, ha nem szeretjük a reflektorfényt, ha pedig mi is arra vágyunk, szívesen osztozik velünk rajta, hiszen hihetetlenül nagylelkű azokkal, akik közel állnak a szívéhez.

Szűz

Jelszavai a hatékonyság, pontosság, egyenesség, szervezettség, rend. A nyaralást időben elkezdi szervezni, bőséges időt és energiát fordítva a lehető legelőnyösebb ajánlat megtalálására. Semmit se hagy az utolsó percre, ha vele tartunk, borítékolható, hogy minden gördülékenyen fog menni.

Lenyűgözik az ősi kultúrák, a történelem és egy jó könyv társaságát se veti meg. Tartalmas kikapcsolódásra számíthatunk a társaságában. Az idegenvezetőknek viszont már nehezebb dolguk lesz vele, hiszen rengeteg, a legapróbb részletekre kitérő kérdése lesz a látottakkal, hallottakkal kapcsolatban. Ha le akarjuk nyűgözni, tartsunk katonás rendet a nyaralóban és előre tanuljunk meg minél többet a felkeresendő nevezetességekről.

Mérleg

A Vénusz irányítása alatt álló Mérleg kedveli a kényelmet, a művészeteket és a pompát. A keleti kultúrák teljesen elvarázsolják, ha teheti, személyesen is megnézi magának Kínát, Japánt, Thaiföldet.

Szereti a társaságot, ám tempója kellemesen nyugodt, így a golf, a tenisz biztosan szóba jöhet nála két múzeumlátogatás között.

Ha egy Mérleg az útitársunk, ne feledjük, hogy a jó modor, az udvariasság alapkövetelmény nála, ha jól ki akarunk jönni vele.

Skorpió

Az állatöv legtitokzatosabb jegye. Ha vakációzni indul is kedveli a szokványostól eltérő úti célokat, az eldugott, kevésbé felkapott helyeket. A Rákkal ellentétben őt nem a tenger hullámainak játéka nyűgözi le, sokkal jobban érzi magát tavak, folyók mellett.

Titokzatosságához kedvenc nagylencséjű napszemüvege is hozzájárul, ha tehetné, sose venné le, így aztán jobb, ha nem barlangászást tervezünk közös programnak. Ha pedig kedve támad egyedül tölteni néhány órát, hagyjuk, nem velünk van baja, egyszerűen csak szeret időnként elvonulni a saját misztikus világába.

Nyilas

Boldogan megy bárhova, csak ne kelljen otthon ülni. Tulajdonképpen folyton viszket a talpa, de nem ám a népszerű turistaparadicsomokra, hanem a különleges helyek után. Dél-Amerika, Szibéria? Jöhet!

Egy Nilyas mellett garantált a kalandtúra, bármelyik pillanatban előállhat valamilyen hóbortos ötlettel, könnyen megnevettet, elfeledteti velünk az otthon ránk váró problémákat.

Bak

A tavak és hegyvidék az ideális útcél a számára, ahol nincs túl meleg. A kőszáli kecskék elbújhatnak mellette olyan könnyedén hódítja meg a hegyeket, a Mátrától a Himalájáig bárhol felüdíti a friss hegyi levegő.

Másik kedvenc szabadidős-vakációs elfoglaltsága a vásárlás – a helyi termékeket áruló piacokon. A bóvlitól rosszul van, de egy-egy eredeti kézműves alkotásnak képtelen ellenállni.

Mivel szereti a szervezettséget, a spontán programok nem az ő világa, ha jól szeretnénk érezni magunkat vele a nyaralás során, inkább ne lepjük meg ilyesmivel.

Vízöntő

Szervezett utazás? Neee!!! A Vízöntő független lelke sikít az előre, óraműpontossággal beütemezett csoportos programok gondolatától. Olyan nyaralást képezel el magának, ahol ő az úr, ahol a saját feje után mehet. Lehetőleg valamilyen egzotikus terepen, ahol nemcsak a külcsínt, de a kulisszák mögötti világot is megismerheti, hogy amikor a nap végén kimerülten leül egy pohár zamatos borral a kezében, bőven legyen miről beszélgetnie partnerével. Ha egyedül vakációzik? Számára az se probléma, hiszen könnyen és gyorsan barátkozik, így nem fogja magányosnak érezni magát.

Halak

A romantikus, költői Halak mindig kész szerelembe esni – akár egy üdülőhellyel is.

Pontos elképzelései vannak arról, milyen helyen pihenné ki a legszívesebben a fáradalmait, és fel is kutatja azt. A romantika semmiképp se hiányozhat a nyaralásából, és a legjobb, ha a tenger se marad ki belőle. Két hét egy óceánjárón vagy egy jachton? Tökéletes! Ha nem engedheti meg magának ezt a luxust, akkor se keseredik el, egy kellemes hangulatú étteremben elköltött vacsora is boldoggá tudja tenni.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások