Test

A mellplasztika műtéti technikáinak előnyei és hátrányai (x)

8752

A nőiesség egyik fontos szimbóluma a női mell. Azoknak a hölgyeknek, akik elégedetlenek keblükkel, számukra jelent megoldást a mellplasztika. Ha csak a mellműtét gondolatával is foglalkozunk, a beavatkozás mikéntje és a későbbi hegek elhelyezkedése jut eszünkbe amellett, hogy elképzeljük a megvalósult kebleket.

A mellplasztika mikéntjével kapcsolatosan rengeteg kérdés felmerül, amiket a plasztikai sebész részletesen megválaszol a személyes konzultáció alkalmával. A kérdéscsokorból viszont kiemeltünk egyet, mely az esztétikum és a női hiúság szempontjából sokunkat foglalkoztat, mégpedig hogy a mellplasztika során alkalmazott metszési technikáknak köszönhetően milyen nyoma marad a beavatkozásnak.

Fontos tudni, hogy a mellplasztikát és egyáltalán bármilyen metszéssel járó műtétet a világon sehol sem tudják megoldani egyelőre maradandó hegvonal nélkül. Nagyon szép mellformát lehet elérni mellplasztikai műtéttel, de diszkrét hegvonal mindig visszamarad.

Azonban az megnyugtató, hogy a mai kor fejlett technikájának köszönhetően, a sebészek a lehető legkevesebb heggel járó beavatkozásra törekednek, valamint a keletkezett hegek az idő előrehaladtával halványodnak, vékonyodnak, és alig észrevehetőek lesznek. Ennek érdekében mi magunk is sokat tehetünk az orvos utasításainak betartásával, valamint megfelelő hegkezeléssel (bővebben: Hegkezelés cikksorozatunkban). Plasztikai Intézetünkben felszívódó varratokkal dolgozunk, ami a még gyorsabb és esztétikusabb heggyógyulást teszi lehetővé. A mellplasztika során ejtett metszés lehetséges a mell alatti redőben, a bimbóudvar szélén, vagy akár a hónalj árokban.

Általában mellfelvarrás és mellkisebbítés esetében alkalmazzuk a hagyományos metszést (fordított T alak) mely során, a sebészi bemetszés, az emlőudvarok körül és attól lefelé függőlegesen vezetve történik, majd erre merőlegesen az emlőárokban vezetett bemetszésből áll. Ennek a metszési technikának az előnye, hogy nagyobb melleknél is jól alkalmazható, és a sebgyógyulás legtöbbször problémamentes, valamint a hegek igen vékonyak. Hátránya, hogy viszonylag hosszabb hegvonalat eredményez. Egyes esetekben előfordul, hogy a fordított T alakú metszés egy módosított formáját alkalmazzuk, a "J "vagy "mini-T" metszést.

A rövid heg technikát (Short Scar) leginkább a mellnagyobbítás során használjuk, az eljárás alkalmával a műtéti metszés az egyéni adottságokat és mellszerkezetet figyelembe véve, a mell alatt ejtett néhány centiméteres függőleges metszésen keresztül, valamint a bimbó körül félkörív alakban történik. Előnye, hogy kevesebb heg keletkezik. Az implantátumot ezzel a technikával lehet a legpontosabban elhelyezni.

A bimbó körüli technika alkalmazása során csak a bimbóudvar körül keletkezik heg. A mellbimbó körüli félköríves vagy körkörös metszést általában akkor alkalmazzuk, amikor az egyik, vagy mindkét mellbimbó helyének vagy méretének korrekciója is szükséges, ezzel a technikával enyhébb mellmegereszkedést még jól lehet korrigálni. Előnye az, hogy ez a legkevesebb heggel járó megoldás.

A hónalji metszést mellnagyobbításnál alkalmazhatjuk, ekkor a metszés magasan a hónaljárokban vezetett. Hátránya, hogy a beültethető implantátumok mérete és formája limitált. A hónalji metszés helye (felemelt karok és borotvált hónaljárok mellett) észrevehető. Pozitívuma, hogy keloid hajlamú pácienseknél ezt a műtéti módszert biztonsággal alkalmazhatjuk, sőt ez az egyetlen szóba jöhető megoldás.

Az, hogy kinél melyik technika alkalmazható, azt a plasztikai sebész az első konzultáció alkalmával a vizsgálat és személyes egyeztetés után dönti majd el, figyelembe véve a páciens genetikai és egyéni adottságait, valamint az általa kívánt mellformát.

Ha további kérdései vannak, kérjük, jöjjön el plasztikai sebészünkhöz egy személyes mellplasztika konzultációra!

Bővebb infó ITT.

Kapcsolódó cikkek: