Divat

Trágár cipők Angliából

8735

Fugly. Angolul ezzel az öt betűs szóval lehet legjobban leírni milyen az Alexander McQueen divatház őszi cipőkollekciója.

„Adj egy lánynak egy pár jó cipőt, és meghódítja a világot” – ezt Marilyn Monroe mondta, de valószínűleg nem vette számításba az Alexander McQueen 2012 őszi kollekcióját. Több gond is van itt: először is, rózsaszín. Másodszor: szőrös meg fodros. És végül: mi tartja meg a sarkat? Ebben az esetben biztosnak látszik, hogy ami a kifutón van, az ott is marad, ahogy a régi mondás tartja. Vagy esetleg Lady Gagán debütálnak majd, a Moulin Rouge újragondolt verziójában. És ha ez megtörténne, tényleg senki nem lepődne meg. És hogy mi az a „fugly”? Fucking ugly (ha nem érted mit jelent ez az angol kifejezés, kérdezz meg valakit, én nem merem magyarul leírni).

Katt ide a további képekért!

A kollekció, bár már nem a 2010-ben elhunyt brit tervezőzseni kreálmánya, minden ízében magán viseli McQueen polgárpukkasztó, megalkuvást nem tűrő személyiségét. Az "enfant terrible" (szörnyű gyermek), vagy az "angol divat huligánja" néven is emlegetett designer stílusára jellemző, hogy kollekciói olyan neveket viseltek, mint például a "Hasfelmetsző Jack" vagy a "Hegyvidéki Erőszak". Saját nevére keresztelt divatcégében a Gucci csoport szerzett többségi tulajdont 2000-ben, a 2012-es ősz cipői így már ehhez a céghez köthetők.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások