HotCot

Hardcore anyu

8723

Édesanyám nem az a tipikus anyuka, aki kék otthonkában süti a rántott húst és időnként enyhe célzásokat tesz vagy hosszabb előadásokat tart a nagyi-bugyi előnyeiről a tangával szemben. Sosem hallottam tőle olyasmit, hogy „a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út”, vagy hogy a jó húsleves titka a delikát/vegeta, vagy bármilyen titkos összetevő, ami generációkon keresztül öröklődött a családban. Sőt, azt sem szokta megjegyezni, hogy egy „hölgy” egyenes háttal ül és biztosan nem szürcsöl, tunkol, horkant vagy ilyesmik. Néha azonban elejt egy-egy tippet, mondhatni életvezetési tanácsot.

1. Egy korkategóriával feljebb
A kulcsszó az, hogy mindig kb. 10 évvel idősebbeknek szánt arckrémet használj, elvégre hetven éves korodra gyakorlatilag mindegy lesz, még akkor is, ha addig ki nem fejlesztenek egy új szérumot üde nyolcvanasoknak.

2. „Magadra kensz, vagy a lábadra húzol”
Ez azon dolgok listája, amelyeken – Anyu meglátása szerint – nem szabad spórolni. A ruha jöhet a turkálóból, de a cipő legyen márkás. A körömlakk lehet kínai, az arckrémek és egyéb szépészeti szerek viszont legalább felső-közép kategóriásak legyenek.

3. Mindig tarts egy-két váltócipőt a kocsiban
Életeket – vagy legalábbis outfiteket – menthet, arról nem is beszélve, hogy azt a legendás tizenkét centit nem éppen hosszabb távú vezetéshez találták ki. És igen, akkoriban tempomat még nem volt. Ciki, nem ciki, mellékerülhet egy pár puha zokni is, mert az azért minden anyuka alapbölcsessége, hogy „lábról lehet a legkönnyebben megfázni”.

4. A testápoló csodái
Amikor tíz éves voltam, elhűlve figyeltem Anyu trükkjét, ahogy strandolás után a hajvégeit
egyszerűen testápolóval kente be. Aztán mostanra rájöttem, hogy egy kiadósabb hajszárítós támadás után is hasznos. Persze, akkor még nem voltak hajvég-összeragasztó csodakencék.

5. A varázstáska
A táska mérete és felosztása gyakorlatilag a túlélést garantálja – legalábbis én mindig ezt hallottam. És valóban, a táska akkor hatékony, ha maximum közepes mérete ellenére simán elfér benne egy flip-flop, egy pár tampon, egy rovarcsípés elleni krém, egy sebtapasz, mini naptej, egy levél fájdalomcsillapító – de jobb napokon találtam Anyu táskájában ragasztót, telefontöltőt, USB-kábelt és néha plusz harisnyát is.

6. A Dr. Szöszi-effektus
Igen, Doktor Szöszi rózsaszín. Viszont megvan az a kétségtelen előnye, hogy az esetek nagy részében alulbecsülik, s így könnyen meglepheti ellenfeleit. Ez stratégiailag nagyon kedvező, mert helyzeti előnyt biztosít. Szóval, a tizenkét szótagos fél-latin szavak előtt széles mosoly és szempilla-rebegtetés dukál.

7. Sunshine!
És végül, édesanyám évezredes bölcsessége a rosszkedv/idegbaj ellen: tarts egy fél óra szünetet és ülj ki a napra. Azt persze azóta tudományos kutatások is alátámasztották, hogy a napfény beindítja az endorfin-termelést, tehát jobb kedved lesz tőle.

További anyu-bölcsességeket szeretettel várunk a kommentekben!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások