Divat

A 7 halálos stílusbűn - második rész

8717

Az előző cikkben megismert három stílusbűn után, itt a következő négy.

Tudni kell viselni

Otthon, a tükör előtt még csábító és végtelen hosszú lábakat varázsol a tizenkét centis cipő, de az utcán könnyen előfordulhat, hogy minden lépésnél úgy érzed magad, mint a kis hableány, aki csak ezer késszúrásnyi fájdalom árán tud járni. És ne áltasd magad, ez másnak is feltűnik. Szóval, ha imádod a magas sarkakat, kezdj egy kisebbel (4-5 cm), és fokozatosan törhetsz a magasabb babérok felé. Vagy, ha ez csak hosszú távon jelent problémát, jól jöhet egy olyan, „malaclopó” táska, amiben kényelmesen elfér a váltócipő.

 

 

 

Havonta legalább

Nemrégiben a trendguruk ugyan megpróbálták divattá tenni az enyhén lenőtt hajtöveket azon az alapon, hogy érdekes kontúrt ad az arcnak, de a férfiak szemében ez még mindig az ápolatlanság jele. Nincs mese, 3-4 hetente – vagy satír esetében 5-6 hetente – rá kell szánni egy kisebb-nagyobb összeget és egy pár órát.

 

 

Kicsi szemem, kicsi szám

A szemceruza és a rúzs a modern nő születésétől ott lapul a retikülökben. A lényeg viszont az a gyakran hangoztatott mondás, hogy vagy az egyiket, vagy a másikat hangsúlyozzuk. Egyedül Madonnának nézhető el, még a Like A Virgin-korszakában a kettő kombinálása, de azóta a füstös szem és a tűzpiros rúzs kölcsönösen kizárják egymást.

 

 

A legendás barna cipő

Végül egy stílusbűn, amit férfiak is elkövet(het)nek. Talán már mindenki hallotta a „barna cipőt nem viselünk fekete szetthez” bölcsességet. Az alap elgondolás persze az, hogy a két alapszínt ne keverjük, mert kioltják egymást, a hangsúly azonban itt azon a „de”-n van, amit mindenképp hozzá kell tenni. Igen, de ez csak a barna bizonyos árnyalataira igaz – vannak, és mostanában épp trendik azok a barnák, amelyek tényleg színek, és nemcsak alapok. És persze ha az összes többi kiegészítő is a barna, akkor az összhatás akár izgalmas is lehet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások