Divat

A 7 halálos stílusbűn - második rész

8717

Az előző cikkben megismert három stílusbűn után, itt a következő négy.

Tudni kell viselni

Otthon, a tükör előtt még csábító és végtelen hosszú lábakat varázsol a tizenkét centis cipő, de az utcán könnyen előfordulhat, hogy minden lépésnél úgy érzed magad, mint a kis hableány, aki csak ezer késszúrásnyi fájdalom árán tud járni. És ne áltasd magad, ez másnak is feltűnik. Szóval, ha imádod a magas sarkakat, kezdj egy kisebbel (4-5 cm), és fokozatosan törhetsz a magasabb babérok felé. Vagy, ha ez csak hosszú távon jelent problémát, jól jöhet egy olyan, „malaclopó” táska, amiben kényelmesen elfér a váltócipő.

 

 

 

Havonta legalább

Nemrégiben a trendguruk ugyan megpróbálták divattá tenni az enyhén lenőtt hajtöveket azon az alapon, hogy érdekes kontúrt ad az arcnak, de a férfiak szemében ez még mindig az ápolatlanság jele. Nincs mese, 3-4 hetente – vagy satír esetében 5-6 hetente – rá kell szánni egy kisebb-nagyobb összeget és egy pár órát.

 

 

Kicsi szemem, kicsi szám

A szemceruza és a rúzs a modern nő születésétől ott lapul a retikülökben. A lényeg viszont az a gyakran hangoztatott mondás, hogy vagy az egyiket, vagy a másikat hangsúlyozzuk. Egyedül Madonnának nézhető el, még a Like A Virgin-korszakában a kettő kombinálása, de azóta a füstös szem és a tűzpiros rúzs kölcsönösen kizárják egymást.

 

 

A legendás barna cipő

Végül egy stílusbűn, amit férfiak is elkövet(het)nek. Talán már mindenki hallotta a „barna cipőt nem viselünk fekete szetthez” bölcsességet. Az alap elgondolás persze az, hogy a két alapszínt ne keverjük, mert kioltják egymást, a hangsúly azonban itt azon a „de”-n van, amit mindenképp hozzá kell tenni. Igen, de ez csak a barna bizonyos árnyalataira igaz – vannak, és mostanában épp trendik azok a barnák, amelyek tényleg színek, és nemcsak alapok. És persze ha az összes többi kiegészítő is a barna, akkor az összhatás akár izgalmas is lehet.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
máj
04
Mism írta:
Én még idesorolnám a hatalmas műkörmöket strasszokkal, és a kilógó hast. Mindkettő gusztustalan, az utóbbi meg egészségtelen is.
18:08
2
máj
05
oleandros írta:
melyik férfi figyelte, hogy le van nőve valakinek a haja? mer én mondjuk sose... úgy voltam vele, h fogalmam sincs, mit akar az lenőtt sörénnyel, hát tőlem?! ennek ellenére azé volt egy-két lenőtt hajú, aki igenis tetszett. Sőt! Alapvetően ellenzem a festést, ergo a lenőtt haj egyfajta "elindulás a jó úton"-nak is fel szoktam fogni XD
02:32
3
máj
05
Anouchka válaszaMism írására:
kilógó has vagy kilógó háj? mert csak az utóbbi gusztustalan...az előbbi inkább azért nem tetszik sokaknak, mert savanyú a szőlő...
18:50
4
máj
06
Mism válaszaAnouchka írására:
Kilógó háj fúj, a kilógó has meg egészségtelen. Persze, kánikulában vagy fesztiválon egyáltalán nem gáz, de amikor valaki ősszel és télen olyan kabátban vagy pulcsiban járkál, amiből az egész dereka kint van, rosszul leszek.
14:15
5
máj
09
Adriana írta:
Tisztázzuk már ezt lányok. Kilógó vagy kilátszó has? Mert ami lóg, az gusztustalan, ami kilátszik az maximum közönséges, de a hímek szemében inkább vonzó lehet.
21:11
Felhasználónév:
Jelszó: