Divat

A 7 halálos stílusbűn

8715

A hét halálos vagy főbűn – a kevélység, a fösvénység, a bujaság az irigység, a torkosság és a restség – elkövetéséért, a katolicizmus tanítása szerint a pokol tűzén bűnhődhetsz. A stílus ellen elkövetett főbűnökért, bár nem jár örök kárhozat, pokoli érzés lehet, ha felhívják rá a figyelmedet.  Mit NE tégy, hogy ezt elkerülhesd? Összeszedtük a hét fő stílusbűnt, amelyek csettintésre tönkretehetnek egy-egy, egyébként minden ízében makulátlan szettet - első rész.

„A cicanadrág nem nadrág!”

Ez vitán felül áll. Biztosan te is láttál már lányt, aki úgy nézett ki, mint aki elfelejtett alulról felöltözni. Különösen akkor felejthetetlen az élmény, ha combtőnél tisztán kivehetően domborodik az illető hölgy „nőisége” vagy trendibben mondva, ha villan a tevepata. A cicanadrág vagy legging nem helyettesíti a nadrágot, inkább egy olyan harisnya, aminek nincs lábfeje. Ennek megfelelően, hacsak nem Pilates edzésről van szó, legalább combtőig érő felső (vagy szoknya, short, stb.) dukál hozzá, még akkor is, ha tulajdonosa egyébként tökéletes idomokkal rendelkezik. Ha nem, még inkább.

 

 

 

 

Jóból is megárt a sok

Szomorú tény, de a rózsaszín nem megy a rózsaszínnel: azaz, az azonos színű nadrág és felső tényleg nem segít – hacsak nem csinos rajzfilmfigurának vagy szuperhősnek szeretnénk öltözni. Emlékszünk még például Dr. Szöszi, émelyítő, kalaptól-talpig pink szerkójára? Ha rá szeretnénk hasonlítani el kell fogadnunk, hogy a világ nem velünk, rajtunk nevet. Ugyanez vonatkozik minden élénk színre, illetve a különböző állatmintás ruhákra, kiegészítőkre is. Az aranyszabály, mint mindig: a kevesebb több. Egy-két élénk vagy mintás darab egy szettben már érdekessé teszi az összhatást anélkül, hogy túlzásokba sodorná viselőjét.

 

A méret igenis lényeges

Igen, a fehérneműé. Világos, hogy az önértékelésünknek jót tesz, ha elhitetjük magunkkal, hogy 36-os bugyit hordunk 70B-s melltartóval. Az is elképzelhető, hogy ezek tényleg feljönnek. De, tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy ismerjük be, az a 36 valójában 38, a 70 pedig 75. Azon kívül, hogy kényelmesebb a saját méretünket hordani, a Michelin gumiemberke-effektust is viszonylag könnyen kivédi.

 

Kattints ide, hogy továbblépj a második részre!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások