Divat

A 7 halálos stílusbűn

8715

A hét halálos vagy főbűn – a kevélység, a fösvénység, a bujaság az irigység, a torkosság és a restség – elkövetéséért, a katolicizmus tanítása szerint a pokol tűzén bűnhődhetsz. A stílus ellen elkövetett főbűnökért, bár nem jár örök kárhozat, pokoli érzés lehet, ha felhívják rá a figyelmedet.  Mit NE tégy, hogy ezt elkerülhesd? Összeszedtük a hét fő stílusbűnt, amelyek csettintésre tönkretehetnek egy-egy, egyébként minden ízében makulátlan szettet - első rész.

„A cicanadrág nem nadrág!”

Ez vitán felül áll. Biztosan te is láttál már lányt, aki úgy nézett ki, mint aki elfelejtett alulról felöltözni. Különösen akkor felejthetetlen az élmény, ha combtőnél tisztán kivehetően domborodik az illető hölgy „nőisége” vagy trendibben mondva, ha villan a tevepata. A cicanadrág vagy legging nem helyettesíti a nadrágot, inkább egy olyan harisnya, aminek nincs lábfeje. Ennek megfelelően, hacsak nem Pilates edzésről van szó, legalább combtőig érő felső (vagy szoknya, short, stb.) dukál hozzá, még akkor is, ha tulajdonosa egyébként tökéletes idomokkal rendelkezik. Ha nem, még inkább.

 

 

 

 

Jóból is megárt a sok

Szomorú tény, de a rózsaszín nem megy a rózsaszínnel: azaz, az azonos színű nadrág és felső tényleg nem segít – hacsak nem csinos rajzfilmfigurának vagy szuperhősnek szeretnénk öltözni. Emlékszünk még például Dr. Szöszi, émelyítő, kalaptól-talpig pink szerkójára? Ha rá szeretnénk hasonlítani el kell fogadnunk, hogy a világ nem velünk, rajtunk nevet. Ugyanez vonatkozik minden élénk színre, illetve a különböző állatmintás ruhákra, kiegészítőkre is. Az aranyszabály, mint mindig: a kevesebb több. Egy-két élénk vagy mintás darab egy szettben már érdekessé teszi az összhatást anélkül, hogy túlzásokba sodorná viselőjét.

 

A méret igenis lényeges

Igen, a fehérneműé. Világos, hogy az önértékelésünknek jót tesz, ha elhitetjük magunkkal, hogy 36-os bugyit hordunk 70B-s melltartóval. Az is elképzelhető, hogy ezek tényleg feljönnek. De, tegyük meg magunknak azt a szívességet, hogy ismerjük be, az a 36 valójában 38, a 70 pedig 75. Azon kívül, hogy kényelmesebb a saját méretünket hordani, a Michelin gumiemberke-effektust is viszonylag könnyen kivédi.

 

Kattints ide, hogy továbblépj a második részre!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
máj
03
Aleatha írta:
Ez most komoly? Az a cikk címe, hogy 7 halálos stílusbűn és 3-nál megakadtatok? Vagy tanulás közben átléptem egy másik univerzumba ahol a 7=3?

Ha valahonnan máshonnan vettétek a cikket, de csak a felét sikerült átmásolni, akkor belinkelnétek, hogy honnan? Mert amúgy szórakoztatónak találtam, különösen a cicanaci dolgot, ami azt hittem eddig csak engem zavar.
13:23
2
máj
03
Aleatha írta:
Amúgy egy másik cikk esetében is volt egy hasonló melléfogás, a dekoltázsokról szólt, hogy az valójában egy hatalmi eszköz. Nagyon ötletesnek tűnt, csak épp egy mondat közben elakadt a cikk. Kínos. Megyek oda is kommentelek gyorsan ha már beléptem. :D
13:26
3
máj
03
ismeretlen válaszaAleatha írására:
Na, a te hatásodra kommentelek én is :) A dekoltázsoshoz is. De a lényeget tulajdonképpen leírtad mindkettőhöz, asszem nem is nagyon lehet mást hozzáfűzni!
Lehet, hogy ide már csak szellemek írnak (???) cikket, régebben ha valamit elcsesztek, legalább kijavították, de ez már a legalja alatt van.
15:21
4
máj
03
nattakiri írta:
nem tudom, de a lead szerint ez csak az első része, nem? minden esetre eddig még nincsenek halálos bűneim :)) kíváncsi vagyok, hogy a legendás szilikonpánt-dolog vissza fog-e köszönni...
16:04
5
máj
03
nattakiri válaszaAleatha írására:
Kedves Olvasó!

Bizonyára elkerülte a figyelmed a lead utolsó két szava: "első rész"
Elnézést ha nem voltunk egyértelműek, a folytatás is érkezik hamarosan!
üdv: a szerk.
17:36
6
máj
03
Adriana írta:
Helyesírás.... :-/

Eddig nem követtem el halálos bűnt. Bár én tényleg beleférek a 34-es bugyiba és a 70B-s fixbe....
20:01
7
máj
03
Aleatha válaszanattakiri írására:
Jah bocsi tényleg elkerülte a figyelmemet. Főleg mert eddig sok esetben a címben fel volt tüntetve ha több részes lett a cikk, vissza is mentem utána ott megnézni. Még egyszer bocsi.
20:15
8
máj
05
oleandros válaszanattakiri írására:
Zorró :D
02:36
9
máj
06
C.C.G. írta:
már rögtön az első pont hülyeség... nagyon is jó "ha combtőnél tisztán kivehetően domborodik az illető hölgy „nőisége”", :D persze tényleg csak akkor, "ha tulajdonosa egyébként tökéletes idomokkal rendelkezik."
11:59