Mi ez?

Mi tesz boldoggá?

8703

Egyszer fent, egyszer lent. Néha úgy érezzük, hogy szárnyaink nőttek, és akár a napot is elérhetnénk, máskor viszont lehangoltan vánszorgunk, mintha mázsás súlyok húznák a lábunkat. Számtalan okunk lehet egyikre is, másikra is. Nézzük, mit mond a horoszkóp, melyik jegy mitől érzi magát elemében vagy éppen kiütve a nyeregből.

Kos

Célratörő alkat. Szereti ha a gyeplő az ő kezében van. Ilyenkor valóban faltörő kosként tör előre, nem ismer akadályt – egészen addig, amíg a dolgok az ő rohamos tempójában alakulnak, és senki se próbálja megmondani neki, hogyan is cselekedjen. Ellenkező esetben frusztrálttá válik, elhatalmasodik rajta a düh, és jaj annak, aki az útjába kerül. Számára a legnagyobb boldogság, ha eléri, amit a fejébe vett, ám nem sütkérezik sokáig a siker fényében, gyorsan új kihívásokat keres.

Bika

Lakályos otthon, szerető család, egy hűséges társ, és egy kielégítő összeggel bíró bankszámla a Bika lelki békéjének és boldogságának a fő kulcsai. Azonban nem ül karba tett kézzel várva, hátha mindez magától is megvalósul, ha kell, kitartóan küzd értük. Igaz, a saját tempójában, alaposan megfontolva minden egyes lépését. Nem szabad sürgetni, hacsak nem akarjuk kibillenteni a lelki nyugalmából, mely nagy szerepet játszik abban, hogy végül célt érjen.

Ikrek

Vibráló nyugtalanság, hihetetlen kíváncsiság, folyamatos inger keresés jellemzi a tipikus Ikreket. Minél kalandosabb, mozgalmasabb az életük, annál jobban érzik magukat. Szellemességük, laza stílusuk könnyen a társaság középpontjává teszi őket, ahol csak úgy sziporkáznak. Azonban a magány, az egyhangúság, az unalmas rutinfeladatok lehúzzák az Ikreket, megkeserednek, ha sokáig el kell viselniük ezeket a béklyókat.

Rák

Az otthon és a család jelentik számára a világ összes kincsét. Lubickol a boldogságban, ha ő szervezheti a családi programot, ha az ő hajlékában gyűlnek össze a szerettei. Rendkívül mély érzésű embert tisztelhetünk a személyében, akinél a jobb adni, mint kapni nemcsak egy jól hangzó szlogen. Érzékenységének köszönhetően a Rák szülöttének nagyon fontos, hogy biztos, szerető hátteret tudjon maga mögött. Ez legtöbbször a család, mely nélkül elsodorhatja az ár.

Oroszlán

Méltóságteljes vezéregyéniség, aki nemcsak a nap, de a csodálat, tisztelet fényében is előszeretettel sütkérezik. Amíg ezt megkapja, boldog, és boldogan osztja meg szeretetét, javait a többiekkel. Emellett nagyfokú kreativitás is jellemzi, és szereti hallani, hogy nekünk is tetszik, amit alkotott, legyen szó akár egy vasárnapi ebédről vagy versekről. Ha nem kapja meg az elismerést? Nos, akkor ne csodálkozzunk, ha morcos oroszlánná válik.

Szűz

Biztonságkereső jegy, aki kifejezetten szereti, ha a megszokott mederben folydogál az élete – ha pontosan tudja, hol és merre tart. Számára a munka valóban nemesítő feladat, élvezi, és egy őszinte köszönömnek gyakran jobban örül, mint a pénzjutalomnak. Emellett az olvasás, a séta, a természet tölti még fel energiával. Rendkívül rendszerető ember lévén a rumli, a fejetlenség, szervezetlenség és a higiénia hiánya teljesen ki tudja borítani, jobb, ha óvjuk az ilyesmitől.

Mérleg

A Mérlegek közt sok művészi beállítottságút találni, akiket semmi se tesz boldogabbá talentumuk elismerésénél. Emellett a jó barátok társaságát is szívesen veszik, előszeretettel avatják be őket terveikbe, álmaikba. Boldogságuk fő forrása azonban nem művészi értékeik elismerése, és nem is a barátok dicsérő szavai, hanem a harmonikus párkapcsolat – e nélkül a depresszió felé billen náluk a mérleg nyelve.

Skorpió

A tökélynél semmi se nyűgözi le jobban. Bármibe is fog, legyen az hobbi vagy munka, a 100%-ot akarja kihozni magából. Legtöbbször egyedül, ugyanis kedveli a magányos tevékenységeket, szüksége is van rá, hogy időnként remetévé alakuljon. Ennek ellenére azért neki is szüksége van társra, akivel akkor a legboldogabb, ha fizikai és lelki síkon is tökéletesen egymásra tudnak hangolódni.

Nyilas

Kaland, kaland, kaland. Szeret utazni, tanulni, kedveli a változatosságot, és akkor boldog, ha az élet zajlik körülötte. Ha nem, akkor lehangolttá válik, az unalom, a monoton feladatok, a felelősség súlya letörik a szárnyait. Ilyenkor hajlamos feneketlen mély önsajnálatba burkolózni, szerencsére azonban ez az állapot ritkán húzódik el nála, hiszen bolygója, a Jupiter előbb-utóbb a segítségére siet, és újból felébreszti az életkedvét.

Bak

Ha nincsenek előtte megmászandó hegyek, ha nincsenek céljai, akkor a Bak csupán egy üres porhüvelynek érzi magát. A család által nyújtott stabil háttér, a biztos jövedelem, a szakmai előremenetel ígérete kiegyensúlyozottá teszik, így képes hozni a legjobb formáját, megfontolt következetességét, kitartását. A kapkodás, a kibújás a felelősség alól nem a Bak kenyere, ha ilyet tapasztal, felbőszíti. Időnként hajlamos a depresszióra, ekkor a legjobb csupán a távolból figyelni, és hagyni, hogy saját magát rángassa ki a búskomor hangulatból.

Vízöntő

Független lélek, akit szabályosan fojtogat, ha puccba kell vágnia magát, ha szabályok közé szorítják. A felesleges körök futása pedig annyira felviszi benne a pumpát, hogy az már-már agyvérzéssel fenyeget. A Vízöntő jegyében születettek bár nem kapcsolatfüggők, szeretik, ha igaz barátok veszik őket körül, ha közös programokat szervezhetnek velük. A segítségükre is bármikor számíthatunk, örömmel állnak a rendelkezésünkre. Hosszútávon terveznek, megelégedéssel tölti el őket, ha a jövőjüket szövögethetik.

Halak

Érzékeny, gondoskodó, megértő lélek, aki örömmel segít másoknak. A vezetés nem kenyere, kényelmetlenül érzi magát a reflektorfényben, szívesebben nyújt háttértámogatást, ami nélkül ugyebár egyetlen nagy vezető se törhet magasra. Finomra hangolt lelke szinte szárnyal, ha a Halak valamit alkothat, ilyenkor megszűnik körülötte a tér és az idő. Azonban nem kell ilyen nagy volumenekben gondolkodni, ha mosolyt akarunk csalni az arcára, elég, ha megnézünk vele egy romantikus filmet vagy egy igényes vígjátékot.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások