Szépség

Tökéletes fürtök természetesen

8644

Most, hogy lekerült a sapka, sokan szembesülnek azzal, hogy fürtjeiken bizony nyomot hagyott a tél: megviselten, fakón csüngnek és szemmel láthatóan nincsenek túl jó állapotban. Ilyenkor jellemzőek a tömeges gerillaakciók a drogériák vonatkozó polcainál abban a reményben, hogy egy-egy jól megválasztott csodaszerrel életet lehet lehelni a megfáradt tincsekbe, hogy a tavaszi szellő mihamarabb élettel teli loboncot borzolhasson. Az esetek többségében van is eredménye az akciónak, hiszen szép lassan erőre kapnak a megviselt hajszálak. Nagyanyáink is szembesültek hasonló problémákkal, ők azonban szaküzletek híján saját leleményükre és a természet erejére támaszkodtak. Fennmaradt receptjeik ma is kitűnően működnek, így haj-baj esetén is érdemes bevetni őket, például az alant következőt.

A természetes csodaszerhez mindössze négy összetevőre van szükség. Az olívaolaj afféle általános csodaszer, így bátran kenhetjük a hajunkra is. Fényessé, simává és erőssé varázsolja, ezenkívül a károsodott szálakat is rendbe teszi. A kókuszolaj táplálja a hajat, míg a ricinusolaj erősebbé és egészségesebbé teszi. Az i-re a pontot a mandulaolaj teszi fel, ugyanis segíti a hajnövekedést, kisimítja és javítja a szerkezetét. A négy olajból álló keverék tehát szinte minden lehetséges problémát orvosol, ami haj vonatkozásában felmerülhet egy hosszú tél után.

Az elkészítése is roppant egyszerű, ugyanis aki ilyenre vágyik, nincs más teendője, mint egy-egy egység olíva-, kókusz és mandulaolajat, illetve fél egység ricnusolajat alaposan összekeverni. Ricinusból azért van szükség kevesebbre, mert sokkal sűrűbb, mint a másik három összetevő.  Aki igazi luxuskivitelű szépítőszerre vágyik, az adhat hozzá kevés rozmaringot vagy levendulát. Érdemes belőle nagyobb mennyiséget legyártani és lezárt üvegben tárolni, ugyanis hónapokig eltartható. Ezután már nincs más teendő, mint hajmosás után alaposan beledolgozni a nedves hajba, majd 10-15 perc után még alaposabban kiöblíteni és élvezni a fényes, egészséges fürtöket.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások