Divat

Természetesen Restyling

8597

Ismét nekirugaszkodtunk a Cotcot Restylingnak, és határozottan állítjuk, egyáltalán nem bántuk meg, hogy felélesztettük ezt a hagyományt. A TermészetesenTe stábja és mi is izgatottan vártuk Ferenczi Orsit, a nyertesünket egy budai stúdióban. Előzetesen elküldött fotói alapján sejtjük, mire számíthatunk, de a személyes találkozás lesz a döntő. Némi késéssel be is toppan Orsi, az egyetemről lógott el, mint mondja, és nem volt sima ügy, a helyszín megtalálása is kalandosnak bizonyult, de itt van, és ez a lényeg. Világító kék szemek, finom vonások, bájos arc és nőies vonalak – ez az, ami elsőre szembetűnő rajta.

Először Johanna székében landol, aki hozzálát a sminkjéhez, mi pedig diktafont dugunk az orra alá, és arra buzdítjuk, hogy meséljen magáról. Orsi bámulatos türelemmel viseli a pergő eseményeket és szívesen válaszol a kérdésekre. „Huszonhat éves vagyok, budapesti, és szinte egész életemben Budapesten is laktam. Nagyon szeretem ezt a várost, ami hozzátartozik a munkámhoz is, mert idegenvezető vagyok.” – kezdi a bemutatkozást. Megtudjuk azt is, hogy német-francia szakon végzett, jelenleg pedig szociológiát tanul a CEU-n, onnan lógott el a kedvünkért. „Nagyon tetszik nekem ez a képzés, mert ez az, ami igazán érdekel. Ugyanakkor az az érzésem, hogy nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlen ezzel munkát találni Magyarországon, így inkább hobbinak tekintem.” – meséli. Abba is beavat minket, hogy nagyon-nagyon szereti a divatot, bár a konfekció nem igazán hozza lázba, inkább a magyar tervezők munkái lelkesítik. „Korábban konfekció ruhákat vettem, a WAMP volt az első igazi kontaktom a divattal. Azután kezdtem el keresgélni alternatívabb, egyedi dolgokat, mert ott nagyon megszerettem ezt a vonalat. Sokat utazom, és Berlinben is megtaláltam a WAMP ottani változatát.”

Azt sem hallgatja el előlünk, hogy bár nagyon érdekli a divat, nincs igazán érzéke hozzá, így inkább lakótársa útmutatásaira támaszkodik; kifejezetten jól jött tehát a Restyling. „Meglepődtem, hogy épp rám esett a választás, és kíváncsi voltam, hogy milyen sminktippeket kapok, és arra is, hogy milyen ruhákat adnak rám. Láttam a korábbi Restyling fényképeket, azok nagyon tetszettek, és gondoltam, hogy valami jó fog kisülni belőle. Nagyon jó meglepetés volt ez nekem.” Közben Johanna is bekapcsolódik a beszélgetésbe és szakvéleményt mond: „Orsi nagyon jó alany, könnyű dolgom van vele, mert nagyon nagy, világító kék szemei vannak, óriási szempillái, és szép a szemöldöke is. A bőrével sincs probléma azon kívül, hogy egy picit száraz volt, be kellett krémezni, de az valószínűleg a hideg miatt volt. Nagyon szép a szája is, úgyhogy abszolút könnyen lehetett sminkelni. Szerintem az előtte és az utána fotón elég látványos lesz a változás.”

Első körben laza, szélfútta frizurát kap, és máris kezelésbe veszi Évi, aki a sok ruhából és kiegészítőből három szettet állít össze. „Kicsit romantikus, finom, természetes stílusa van, úgyhogy erre építek színekben és fazonban is. Fontos az is, hogy figyelembe vegyük az alkatát, hiszen nem tipikus modell alkatról van szó, hanem egy M-L méretű, enyhén teltkarcsú lányról, ezért fontos odafigyelni, hogy milyen formavilágú ruhákat adunk rá. Ilyen alkat esetén nagyon előnyös a blézer vagy egy magasított derekú szoknya, amivel lehet egy picit formázni az alakot. Ezenkívül arra kell még figyelni, hogy ne legyen nagyon zárt a felső.” – ismerteti a koncepciót Évi. „Fontos, hogy igazodjunk a stílusához, hogy olyan ruhát adjunk rá, ami közel áll hozzá, amit el tud fogadni. Azért kell erre figyelni, mert ha idegenül érzi magát abban a ruhában, amit ráadunk, hiába áll jól neki, nem tud benne úgy mozogni, ahogy kellene, és nem lesz hiteles a végeredmény. Próbálunk alkalmazkodni a stílusához, ugyanakkor igyekszünk egy kis színt is belevinni, mert arra törekszünk, hogy legyen egy kicsit változatosabb a stílus, és minél változatosabb fotók szülessenek.”

A kiválasztott összeállítások abszolút tükrözik ezeket az elveket. A mályvaszínű felső finoman nőies, romantikus stílusa tökéletesen kiemeli Orsi bájos megjelenését. Kezdetben félszegen pózol Gina gépe előtt, de láthatóan élvezi, hogy az egész stáb körülötte legyeskedik, és egyre látványosabban azonosul a modell szereppel. „Az elején kicsit furcsán éreztem magam. Az első szettnél még probléma volt, hogy mit kell csinálni, hogy tartsam a nyakam, hogy tartsam a szám, és hogy mi lesz ebből az egészből. Amikor megnéztem az első fotókat a gépen, úgy éreztem, hogy ez nagyon más, mint én, de egyre inkább tetszett, hogy ilyen is lehetek.” – kommentálta az eseményeket. A második szettnél mindannyian egyértelműen érezzük, hogy a kék ruha a piros magassarkúval telitalálat, és ennek hangot is adunk. Évi büszkén kijelenti, hogy amikor meglátta a ruhát, egyből Orsi jutott eszébe, hiszen ez a darab abszolút tükrözi a stílusát. Alkalmi modellünk is osztja a véleményét: „Ez a ruha nagyon tetszik, úgy érzem magam benne, mintha a sajátom lenne, mert ilyeneket hordok amúgy is.” Az utolsó összeállítás Orsi egészen más arcát mutatja: szexis, dögös énje kerül felszínre. A változás a viselkedésén, mozdulatain mérhető leginkább. Kezd belejönni a pózolásba, sokkal magabiztosabban mozog, de az erősebb smink, a szokásosnál elegánsabb és nőcisebb ruhák is nagyon jól mutatnak rajta, alig ismerünk rá. „Az utolsó tök jó, elegáns vonal, ami nálam kicsit hiányzik. Ez tért el legjobban a stílusomtól, de szeretnék ilyen irányba mozogni. Tetszett nagyon, jó volt kipróbálni.” – mondja.

A galériáért katt ide!

Gina is elégedett az eredménnyel, saját bevallása szerint könnyű dolga volt. „Amikor elküldte magáról a képeket, egyből azt gondoltam, hogy vele nagyon könnyű dolgunk lesz. Ez be is igazolódott, hiszen nagyon jól mozgott, a végére pedig kifejezetten belejött. Nagyon tetszett, ahogy bánt az arcával és a szeme is borzasztó kifejező. Egyedül a szájtartásban kellett egy picit segíteni. Ahogy elkészült a frizurája, felkerült rá a smink és a ruhák, ő is más lett egy picit, jól érezte magát, és ez átjön a képeken is. Azon voltunk, hogy ne legyen mesterkélt hatása a fotóknak, természetesen hasson az egész. Nevesse el magát nyugodtan, ha úgy érzi, mert attól lesz jó a kép. Ez abszolút jól hatott rá, nagyon-nagyon ügyes volt, és látszott, hogy élvezi, aminek mi külön örültünk. Szerintem az utolsó szett, ez a bohókás, loknis irány egy az egyben az ő stílusa.”

Nézd meg a werkfilmet is!

Orsi jókedvűen, de elégedetten távozik a stúdióból. „Végig nagyon jól éreztem magam, pedig izgultam egy kicsit. A végeredménnyel is elégedett vagyok, nagyon tetszettek a képek, pláne a kék ruhás és az utolsó szett.”

Styling: Cseh Évi

Smink, haj: Szabó Johanna

Fotó: Gácsi Georgina

Werk: Kapuvári Gábor

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások