Mi ez?

Neked a telefonod mondja meg, hogy ki vagy?

8598

Emlékszel még az ezredfordulóra? Y2K, apokalipszis-mizéria, Baha Man: Who let the dogs out és persze a legfontosabb: a csípőnadrág, melyből minden diszkréciót mellőzve kikandikál a fehérnemű. Milyen gondtalan, milyen felhőtlen volt az élet, amikor még a Nokia 3310 nem ért fel egy Chuck Norris-viccel, hanem olyan innováció volt, amit ha megláttál beleremegett a lábad. Aztán 2002-ben megérkezett kishazánkba a nagy bumm, ami alapvetően változtatta meg a világunk – és itt most nem a SEX feliratú nyakláncokra gondolok, amely szintén abban az évben hasított.

Tíz évvel ezelőtt jelent meg a T-Mobile polcain országunk első Nokia okostelefonja, 7650-es. Ez a telefon már felvillantott néhányat a mai értelemben vett okostelefonok tulajdonságai közül, például külső alkalmazásokat lehetett rá telepíteni, illetve beépített kamerával is rendelkezett. Elsőre ellentmondásnak tűnhet, mégis érdemes párhuzamot vonni a telefonok és a divatos ruhadarabok között. Gondolj csak bele, hogy manapság sokan milyen gyakran cserélik telefonjukat, hogy trendi legyen. Persze míg ruháink az évek múlásával csak formájukban, színeikben alakulnak át, addig telefonjainkat a technikai evolúció egy sor olyan tulajdonsággal ruházott fel, amire öltözékünk maximum egy sci-fi filmben lenne képes.

A technika fejlődésével a nőkben is kialakult az igény, hogy ne csak szürke sms-eket küldözgethessenek barátnőiknek, hanem, hogy például utazás közben is elérhessék a világhálón a legfrissebb híreket. Az okostelefonok terjedésével olyan kommunikációs csatornák váltak kényelmesen elérhetővé, mint például az email vagy a közösségi oldalak. Így készüléked már nem csak csinos kis ékszer, amit előkapsz a táskádból és látványosan pötyögöd cél nélkül, hanem valóban alapvető fontosságú eszköz, ami egyszerűbbé teszi a mindennapi boldogulást. A könnyen kezelhetőség, naprakészség és az egyre bővülő szórakoztató lehetőségek arra késztettek bennünket, hogy újragondoljuk az okostelefonokról alkotott elképzelésüket.

Így szépen lassan eljutottunk a csípőnadrágtól a 2012-es trendekig: a ragyogó, fémes hatású ruhadarabokig, a szolid eleganciáig. Az okostelefonok is egyre dizájnosabbá válnak - hogy ne csak az eszükért szeressük őket. Bár a divat folyamatosan változik, vannak örökérvényű darabok, mint a farmernadrág vagy a Nokia. Jöhet virágminta, szatén, haskivillantós felső vagy hipermodern telefon, a Nokia a telefonok Madonnája, ami mindig képes megújulni. Persze a szabás változik, a szár bővül - vagy éppen szűkül -, a belső esszencia megmarad. A finn gyártó új készüléke, a Lumia 800 a szofisztikált dizájnt ötvözi a lenyűgöző intelligenciával. A formatervezett, csúcstechnológiás telefon egyaránt megfelel a karrierjük elején és csúcsán lévő nők igényeinek, hiszen praktikus és nagyon egyszerű a kezelése. Újítás, hogy a készülék menürendszere úgynevezett „csempe” ikonokból van kialakítva, aminek köszönhetően könnyedén átláthatók az egyes funkciók.

Mint láthatod a 21. században a funkció és a dizájn minden területen kéz a kézben jár, legyen szó a legfrissebb technológiai innovációról vagy napi trendekről. Minden pillanatban valami újdonság robban be a piacra és győzöd kapkodni a fejed, hogy miről maradtál le az elmúlt fél percben. Ezért ahogy a divatot, a mobiltechnológia fejlődési irányát is nehéz megjósolni, azonban, mint láthattad vannak örök darabok, melyek mindig kiállják az idő próbáját, és dacolnak a pillanatnyi hóbortok kábulatával és elviselhetetlen könnyűségével.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások