Közösség

Várom a párom

8555

A 21. századi digitális forradalom visszafordíthatatlanul a számítógéped elé szegezett és új társaddá vált mindennapjaidban. Vele osztod meg örömödet, bánatodat – és lassacskán a kütyüd lesz a stabil párkapcsolatod. De ha mindez így van, miért is ne próbálkoznál azzal, hogy a nagy Ő keresésében szárnysegédedül fogadd kompjútered?

Geolokációs randi alkalmazások - hogy becsekkoljon az igazi

Gondolkoztál már azon, hogy az utcán hányszor sétálhatott már el melletted az igazi, és te észre sem vetted? A geolokációs randi alkalmazások GPS koordinátáid segítségével bemérik, hogy merre jársz. Feltérképezik a terepet, hogy van-e potenciális randipartner a közelben, aki használja az alkalmazást. Ha van, máris indul a Cupidó-hadművelet.

Vegyük alapul a sokak által csak az online randizás Google-jeként emlegetett OkCupidot. A randiapp legfontosabb funkciója, hogy jelzést küldd okostelefonodra, ha a másik – társát töretlen lelkesedéssel kereső – a környékeden van. Az OkCupid másik nagy előnye a randipartnerek szűrése. Az ismerkedős alkalmazás megakadályozza, hogy boldog-boldogtalan profilja felvillanjon a képernyődön és a téves riasztások miatt elszalaszd a szőke herceget. Mivel az applikáció kvíz alapú, sok-sok akadályon kell átjutnia lovagodnak, míg elér a digitális tornyod legfelső szobájába. Ezért csak a legrátermettebb királyfi marad talpon; tehát csak az ideális találat férkőzik be okostelefonod képernyőjére. Ha pedig neked is kedved szottyan az oly sok veszélyen és megpróbáltatáson átesett Amorózóhoz, az alkalmazás számos közeli lehetőséget ajánl „a boldogan élnek míg…” befejezéshez.

Klikkesedjünk!

Barney Stinson óta tudjuk, hogy egy valamirevaló szingli se indul csatába szárnysegéd nélkül. Egy ügyes csatlós már fél siker. Viszont az „ismered Tedet?” taktikánál már léteznek sokkal kifinomultabb, digitális módszerek. Itt van például a Clique elnevezésű randisite. A felületen a felhasználók kétféleképp regisztrálhatnak: szárnysegédnek jelentkeznek vagy randizónak. Itt jön a csavar a történetben. A randipartnereket nem te választod ki, hanem szárnysegédeid ajánlják őket. Így csak annak a párkeresőnek a profilját láthatod, akit előzetesen a segítőd javasolt neked. Ezzel a húzással a Clique kiiktatta a társkereső oldalak végtelen görgetését és az orbitális mellényúlásokat, mert a választottad így biztos rendelkezik – legalább egy – referenciával. Ha pedig mégsem jönne össze, legalább lesz kit hibáztatni. Azonban nem csak a randizók számára kecsegtető a site. A leghatékonyabb szárnysegédek is díjazásban részesülnek, hogy motiváltak legyenek az aktív kerítésben.

Ha már van a kivel, de még nincs hogyan

Ha ráakadtál életed párjára a közösségi média útvesztőjében, akkor se dőlj hátra! Használd tudatosan a felületeket, másként könnyen kicsúszhat a kezedből az aranyhal – még azelőtt, hogy rátértél volna arra a bizonyos három kívánságra. Ezért ha nem akarod nagyon elszúrni, érdemes a következő tanácsokat megfogadnod!

1. Ne lájkolj mindent, amit a kiszemelted posztol! – Épp eléggé nyomasztó a mai világban, hogy folyamatosan azt érezzük: a Nagy Testvér soha nem téveszt szem elől. Miért tetéznéd ezt azzal, hogy őrültek módjára nyomon követed lovagod minden lépését?

2. Ne posztolj ki mindent a faladra! – A Facebook Timeline megjelenésével bárki egyszerűen követheti a napjaidat, ezért légy óvatos azzal, hogy mit osztasz meg! Tényleg szeretnéd, hogy jövendőbelid azzal szembesüljön, hogy 247 koktélt döntöttél magadba a legutóbbi csajos bulin?

3. Óvd kapcsolatotok intimitását! – Attól még, hogy a Facebookra kiposztolod, hogy kapcsolatban vagytok, nem jelenti, hogy a fiú azonnal rohan az eljegyzési gyűrűért. Legyen elég, ha privátban minden jól működik, ne szúrd el azzal a kezdeti izgalmakat, hogy ezt égbe-világba kiáltod! Ez a becsekkolásokra is vonatkozik. Nem feltétlenül szimpatikus az – sem a külvilágnak, sem a párodnak -, ha minden randi helyszín a Foursquare-en landol.

4. Tiszteld a másik közösségi renoméját – a béna randin is! – Ha neked nem kell, másnak még jó lehet a lepattanód. Te sem örülnél neki, ha téged minősítenének Facebookon, Twitteren egy félresiklott randi után; becsüld te is a másikat annyira, hogy nem posztolod degradáló megjegyzésekkel szét a falad!

5. Végül a legfontosabb: ha nem jött össze a dolog, ne a Facebook státuszodból értesüljön a másik arról, hogy már nem a párod!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások