Étel+Ital

Gyors menet vagy komótos élvezet?

8552

Szerencsére nem vagyunk egyformák. Ez étkezési szokásainkra és a fakanálhoz fűződő viszonyunkra is igaz. Vajon a horoszkópunk mit mond életünk eme területéről?


Kos

Adjatok teret! – lehetne a Kosok jelszava a konyhában. A kisméretű főzőhelyiség eme csillagjegy szülötteinek a halála, hiszen szeretnek folyton fel-alá cikázni. Kedvenc étkeik közt pedig a húsok szerepelnek a toplista élén: grillezve, sütőben vagy éppen olajon sütve, nyárson pirítva. A lényeg, hogy az elkészítési mód minél tüzesebb legyen, hiszen a zodiákus Tűz jegyeinek egyikét képviselik, és ezt életük egyetlen területén se szokták megcáfolni.


Bika

Az állatöv eme jegye híres az értékek, hagyományok iránti tiszteletéről. A konyhában is. Ezért aztán a nemzeti étkek a legszívesebben látott vendégek az asztalán, és elkészítésükben is jeleskedik. Konyhájában, étkezőjében szintén a konzervatív értékrend a mérvadó, melybe stílusosan vegyíti bele a modern főzéstechnika vívmányait.

Ikrek

Éhes vagyok, gyorsan üssünk össze valamit! Egy szendvics is megteszi. A rendkívül aktív Ikrek hajlamosak hanyagolni a komótos falatozást, ha jelez a gyomruk, sietősen lecsapnak az első ropogtatnivalóra, ami az útjukba kerül, és már rohannak is tovább. Konyhájuk is célirányos, számtalan, az ételek elkészítési idejét minimalizáló eszköz található benne. Milyen ízeket kedvelnek a legjobban? A csípős, fűszeres zamatok a favoritjaik.

Rák

Hatalmas ínyenc. Hagyja, hogy a falat szétomoljon a szájában és az ízek életre keljenek. Döbbenten hallgatod, hogy ő érzi azt a csipetnyi fűszert, amit a te ízlelőbimbóid kvázi figyelmen kívül hagytak. Kedvencei a házias ízek, de csak tökéletesen elkészítve. Mikor fakanalat ragad se elégszik meg a jóval, tökéletes ízorgia megkomponálására törekszik. Nehéz felvenni vele a versenyt.

Oroszlán

Ha valaki első látásra lehengerel, kezdheted gyanítani, hogy egy Oroszlánnal hozott össze a sors. Egyszerűen nem lehet nem észrevenni, nem lehet kivonni magad a hatása alól. A konyhája láttán is garantáltan leesik az állad. Csillog-villog, egyszerűen nem tudsz betelni vele. Ha főz, akkor is arra törekszik, hogy elbűvöljön, különleges étkeket kóstolhatsz meg nála - ha a szívébe fogad elég rendszeresen, hiszen nagyon nagylelkű, és imád vacsoravendégeket hívni. Ne feledd el megdicsérni a főztjét!

Szűz

Tudatosság, tudatosság, tudatosság. Az élet minden területén, beleértve a táplálkozást is. Ne lepődj meg, ha Szűz csillagjegyű ismerősödről kiderül, hogy vega, de minimum az, hogy nagy ívben kerüli az egészségtelennek kikiáltott eledeleket. Ahol pedig elkészíti azokat, nos, az a tér se piskóta: hihetetlenül tiszta, akár a padlóról is ehetnél nála, ha nem tökéletes terítékkel invitálna az asztalhoz.

Mérleg

Az Oroszlánnal fej-fej mellett versengenek a legklasszabb házigazda képzeletbeli díjáig. A fő különbség, hogy míg az Oroszlán lenyűgöz, addig a Mérleg inkább az otthonos hangulat kialakításán fáradozik. Számára a konyha illetve az ebédlő a családi és társasági élet központja, ahol jókat lehet beszélgetni az élet nagy dolgairól, természetesen házias ízek mellett.

Skorpió

Titokzatos, kifinomult ízléssel megáldott lélek. Ne csodálkozz, ha a konyhájába belépve az első, amit észreveszel a borgyűjteménye. Természetesen csakis és kizárólag minőségi darabokból áll a kollekció. Főzéshez is előszeretettel használja ezt a hozzávalót, illetve nagyon jól tudja, milyen bort szolgáljon fel az étkek mellé, hogy tökéletesen kiemelje az ízüket.

Nyilas

A változatosság élteti – a konyhában is. Az olasz ízek ugyanúgy lázba hozzák, mint a franciák vagy éppen a kínaiak. Főzés közben pedig gyakran szárnyakra kél a fantáziája, és a szakácskönyvet hanyagolva új árnyalatokkal dobja fel a megszokott ízeket. Sőt, az se ritka, hogy a tűzhely mellé állva teljesen új eledelek ötletei pattannak ki a fejéből.

Bak

Minden egyes cselekedetét alaposan mérlegeli. Fakanállal a kezében is. Számára nem ismeretlen az előre összeállított heti menü fogalma, továbbá főzés közben is jól kiszámítottan hangolja össze a részfolyamatokat. Nála csak végszükség esetén jöhetnek szóba az előcsomagolt étkek, jobban kedveli, ha 100%-ban saját maga állítja elő a táplálékát, melyeket főként a hagyományos ízek palettájáról válogat össze. Ne csodálkozz, ha házi kenyérrel, sajttal vagy szörppel kínál!

Vízöntő

A Vízöntő konyhája könnyen futurisztikus képet ölthet, hiszen imádja a főzéstechnika legújabb találmányaival megtámogatni séf-készségeit. Amennyiben születésekor éppen a Szaturnusz volt vezető pozícióban, a Vízöntő főzési szokásai a Bakéhoz hasonlóak, így a házias étkek felé orientálódik. Viszont ha az Uránusz az uralkodó bolygója, akkor merészebb gasztroízléssel megáldott ínyencet tisztelhetünk a személyében, aki szívesen kalandozik a szokatlan ízek földjén.

Halak

Számára valóságos szentély a konyha, berendezésén is visszatükröződik a Halak szépségért epekedő lelkivilága. Ami pedig az általa készített ételeket illeti, ízhatás és kivitelezés szempontjából is művészi értéket képviselnek. Fogyasztani lassan, a falatokat alaposan ízlelgetve érdemes ezen alkotásokat, melyeket egy különös utóíz kísér: a „Kérek még!”

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások