Mi ez?

A hét idézete

8550

Az abortusz rossz, de mi legyen a megerőszakolt nőkkel? A kérdést egy huszárvágással elintézi egy elnökjelölt. Kommentár nélkül.

Amikor bejelentettem, hogy indulok az elnökségért, rögtön kiderült: az emberek tudni akarják, melyik oldalon állok (az abortusz ügyében). Nekiláttam tehát az információgyűjtésnek. Számomra egyértelmű, hogy az élet fogantatásnál kezdődik, az állampolgárokat pedig az alkotmány védi, az emberi élet pedig egyenlő az állampolgársággal. A következtetés egyértelmű: az életet az alkotmány védi.

(Arra a riporteri kérdésre, hogy ha az ő lányát erőszakolnák meg és ejtenék teherbe, akkor is utasítaná-e, hogy vallásos meggyőződése szerint vállalja a gyereket, akár saját életét is tönkretéve): Ennek semmi köze a valláshoz. Mondhatjuk erre azt is, hogy ha megöli a magzatot, azzal is tönkreteszi az életét. Értem én, hogy nem könnyű döntés. Borzasztó módja ez egy gyermek megteremtésének, de ez akkor is az ő gyermeke. Függetlenül attól, hogy megszüli-e, ez az ő gyermeke és ezt ő is tudja. Támogatnám, segítenék neki a nehéz időkben, de a helyes hozzáállás akkor is az, hogy örülni kell ennek az ajándéknak, amely szörnyűséges módon jött létre, de ettől még az, ami: az élet ajándéka. El kell fogadnia, amit Istentől kap. Ki kell hoznunk a legjobbat ebből a rossz helyzetből.

Rick Santorum, republikánus elnökjelölt

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások