Lélek

Izzadjatok együtt!

8509

Sokak szerint Hamupipőke modernkori története arról szól, hogy a hősnő ledobja üvegcipellőjét, edzőcipőbe bújik és kocogni indul hercegével. Ez ugyanis a legújabb trend: hétköznapi halandók, hollywoodi sztárok és párkapcsolati szakértők is egybehangzóan állítják, a közös izzadás a jól működő kapcsolat titka. A testmozgás azonban ez esetben nem a szerelmesek körében alapértelmezettnek számító hálószobai kalóriaégetést jelenti, hanem a közös sportolást.

A testmozgás előnyeit szükségtelen ecsetelni, hiszen az életmód rovatok tekintélyes részét ez teszi ki, így a műfajban járatos felhasználók komoly elméleti tudással rendelkeznek a tárgyban. Aki pedig maga is űz valamilyen sportot, az tapasztalatból is tudja, hogy miről beszélünk. Szóval, ezek az előnyök már önmagukban is sokat jelentenek, de ha párunkkal közösen űzünk valamilyen sportot, az igencsak felpezsdíti a kapcsolatot. Olyannyira így van ez, hogy tőlünk nyugatabbra már külön iparág van kialakulóban, mely párok számára kínál speciális edzésprogramokat. Ennek is megvan a létjogosultsága, hiszen nyilván nem mindegy, hogy milyen sportágat választunk. Konfliktus esetén persze kifejezetten hasznos lehet, ha jól elagyabugyáljuk egymást valamilyen küzdősport keretein belül, és nem is kétséges, hogy ez is a kapcsolatépítés egy neme, mégis hasznosabb olyan mozgásformában gondolkodni, ami együttműködést vagy épp közös erőfeszítést igényel.

Futás

Hollywood utcáin rendszeresen feltűnnek meghitten kocogó sztárpárok, ugyanis a celebek szentül hisznek a közös futás kapcsolatépítő erejében. Főként reggelente nagy a forgalom, de a nap egyéb szakaiban is megfigyelhető a jelenség. Nemcsak a sztárok vallanak azonban ilyen elveket, hanem a hétköznapi halandók is. Így van ezzel az az elfoglalt üzletember is, aki minden reggel egy órányi tempós sétára nevez be a feleségével: „Én és a feleségem is nagyon feszített tempóban dolgozunk egész nap, így a reggeli órákat használjuk arra, hogy együtt legyünk. A közös gyaloglás nagyon jól bevált, mert a mozgás eleve jót tesz, közben pedig oldott körülmények között beszélgethetünk. Este már erre nincs lehetőségünk, mert mindketten fáradtak és stresszesek vagyunk.” Hasonló nézeteket vall az az egyetemista lány is, aki szó szerint futó kapcsolatot tart fenn barátjával: „Minden reggel közös kocogással kezdjük a napot. Borzasztóan motivál az a lehetőség, hogy találkozhatok vele reggelenként. Egyrészt nagyon nehezen kelek fel, másrészt pedig így a sportolást sem adom fel, hiszen együtt sokkal könnyebb.”

Jóga

Beckhamék tündérmeséje közismert, legalábbis, ami a cukormázas részleteket illeti. Persze, azért náluk is befigyel egy-két kínos epizód, például David félrelépése, és a szürke hétköznapjaik ecsetelése sem túl hálás bulvártéma, így ezt a részt hanyagolja a média. Ha a normális földi halandók házasságaiból indulunk ki, akkor feltételezhetjük, hogy nekik is szükségük van kapcsoltépítő módszerekre. Az egyik ilyen minden bizonnyal a dinamikus jóga, amit páros verzióban űznek – legalábbis ezt kottyantotta el egy közeli barátjuk egy újságírónak. „Victoria és David párok számára kidolgozott dinamikus jóga gyakorlatokat végez hetente kétszer, ami nagyon intim élmény. Együtt lélegeznek, nyújtanak és mozognak a párok egy ilyen edzés alkalmával.” – meséli a neve elhallgatását kérő cimbora.

Gyúrás

Tény, hogy az edzőterem is nagyszerű terep arra, hogy az ellenkező nemmel kapcsolatot teremtsünk. De ha már nem szingli az ember, nemcsak a testét építheti ilyen helyeken, hanem a kapcsolatát is. A közös edzés ugyanis kifejezetten szexis. Legalábbis ezen a véleményen van Hajni, aki eleve egy edzőteremben ismerkedett meg a párjával, és azóta is szeretnek együtt izzadni a gépeken (is). „Az edzőtermi környezet sok szempontból hasonlít egy szórakozóhelyre. A hangosan dübörgő zene, az izzadság, a szexi gépek mind-mind ideális összetevői egy love storynak.”

Diéta

Nemcsak a mozgás, hanem a közös diéta is kapcsolatépítő lehet, hiszen egy ilyen küldetés közös teljesítése úgy összekovácsolja a feleket, hogy azt ember szét nem választhatja. Nem beszélve arról, hogy a formásabbá vált idomok a kissé eltunyult libidót is az egekbe repítik. „Kissé elengedtük magunkat a férjemmel, és úgy döntöttünk, közösen vágunk bele a 90 napos diétába. Gyakorlati szempontból is jó volt, hiszen speciálisan kell főzni és étkezni, de sokat segített az is, hogy támogattuk egymást. Együtt örültünk a leadott kilóknak és kilendítettük egymást a mélypontokról is. Együtt terveztük meg a menüt, általában a bevásárlásokat is közösen intéztük, és azt kell mondjam, felpezsdítette a kapcsolatunkat ez az élmény.” – meséli Ilona, aki sikeresen karcsúsodott férjével együtt.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások