Szépség

Hightech szépség

8424

Manapság már nem akadunk fenn, ha valakiről kiderül, hogy szilikoncicije van, felvarratta a ráncait, Botoxszal simíttatta ki az arcát, zsírleszívással karcsúsodott. A szépségipar ezek mellett azonban még számtalan lehetőséget kínál, az orvostudomány és a technika vívmányait állítva hadrendbe a még tökéletesebb, még tartósabb eredményekért. Íme néhány ezek közül a csúcstechnológiás szépészeti eljárások közül.

Fagyos testszobrászat (Zeltiq)

Mi ez?

A Massachusettsi General Hospital szakemberei által kifejlesztett eljárás során a sejtek lefagyasztásával szabadítják meg a karcsúsodni vágyókat a felesleges zsírtól.

Hogyan?

Egy direkt erre a célra kifejlesztett készülék segítségével megcélozzák a kezelni kívánt területet, melyet mintegy két hűtőpanel közé fogatnak. A fagyasztás körülbelül 3 óráig tart, majd ezután a páciens teste „dolgozni kezd”, és az ezt követő 2-4 hónapban a kikristályosított sejtek darabjaikra hullnak, összezsugorodnak, és végül természetes módon kiürülnek a szervezetből. Az eredmény tartós, amennyiben egészséges étrenddel és rendszeres testmozgással vigyázunk rá.

Lábadozási idő

Nincs, mivel az eljárás során nem alkalmaznak semmiféle sebészi beavatkozást.

Lézeres akne kezelés (Isolaz)

Mi ez?

Szélessávú fényt és vákuumot használó eljárás, mely mélyen kitisztítja a pórusokat.

Hogyan?

A vákuum fellazítja és kiszippantja a koszt és a felesleges faggyút a pórusok mélyéről, ezután a fény, mely nem okoz fájdalmat, elpusztítja a pattanások kialakulásáért felelős baktériumokat.

Lábadozási idő

A kezelés után az arc nem vörösödik ki és nem is kezd hámlani, így a páciensek a befejezés után azonnal visszatérhetnek a normál napi rutinjukhoz. Általában 4-6 kezelés szükséges a tökéletes eredményért.

Lézeres szőrtelenítés, felpörgetve (LightSheer Duet)

Mi ez?

A LightSheer nevű géppel történő lézeres szőrtelenítés továbbfejlesztett, gyorsabb, kényelmesebb változata, a LightSheer Duet nevű készülékkel.

Hogyan?

A korábbi eljárás hatékonyságát oly módon növelték, hogy az új masina vákuumot hoz létre a kezelt területen. Így a lézer minden eddiginél mélyebben hatol be a bőrbe, aminek következtében a kezelés gyorsabb. Átlagosan 15 perc elég két láb vagy a hát teljes szőrtelenítéséhez.

Lábadozási idő

A lézeres szőrtelenítések esetében nem kell számolni vele. Mivel ezek a kezelések csak az éppen növőfélben lévő szőrtől szabadítják meg a szépülni vágyókat, 4-8 kezeléssel kell számolni annak, aki belevág a projektbe.

Extra tartós szempillaspirál (LashDip)

Mi ez?

Tartós szempillaspirál, márkanevén LashDip, melyet képzett szakember applikál fel. Körülbelül 6 hétig élvezheti viselője a végeredményt.

Hogyan?

Az eljárás során egy speciális fekete géllel vonják be a pillákat, melynek köszönhetően azok göndörebbé és dúsabbá válnak, hogy a drámai hosszról és színről már ne is beszéljünk. A LashDippel rendelkezőknek hetente háromszor a LashSeal nevű színtelen készítmény használata javallott, hogy a lehető legtovább bírják lenyűgöző pilláik.

Lábadozási idő

Nincs. A felvitel után három héttel azonban ajánlott visszamenni a szépségszalonba, ahol a műkörmökhöz hasonlóan kapnak a pillák lenövései egy feltöltést.

Zsírbefecskendezés az arcba (őssejtes ráncfelvarrás)

Mi ez?

A test egy másik részéből vett kis mennyiségű zsírt implantálnak az ajkakba, a mosolyráncokba vagy az arc és test egyéb részeibe, hogy azok megőrizzék fiatalos teltségüket. Zsírleszívással együtt vagy önálló beavatkozásként is végezhető. A többi hasonló eljárással szemben nagy előnye, hogy az eredmény tartósabb (a zsír 50%-a akár 5 évig is a befecskendezett helyen maradhat), és a vizsgálatok szerint a zsírban felnőtt őssejtek is találhatók. Egyesek szerint a beavatkozás után javul a bőr megújulási képessége, mivel az őssejteknek köszönhetően a többi sejt is aktívabban kezd működni.

Hogyan?

A fenék vagy a has zsírszöveteiből veszik az „alapanyagot”, melyből eltávolítják a vért és az egyéb nedveket, mielőtt befecskendeznék a célterületre. A még drámaibb hatás érdekében a beavatkozás előtt sokan egy speciális ráncfelvarrást is szoktak kérni.

Lábadozási idő

A páciensnek a beavatkozás után két órát kell feküdnie, majd hazamehet, de csak felvigyázóval. Néhány napig a kezelt területet nem ajánlott masszírozni, mozgatni, emellett duzzadásra, kék-zöld foltokra kell számítani, tehát, aki erre adja a fejét, az vegyen ki minimum egy hét szabadságot.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások