Étel+Ital

Gordon vs. Jamie

8413

Azt hiszem, nem igényel különösebb bizonyítást az az állítás, hogy eljött a sztárszakácsok kora. Időről időre újabb arcok tűnnek fel újabb főzőműsorokkal, de az igazi nagyágyúk hosszú évek óta masszívan tartják pozíciójukat a nagy gasztronómiai küzdőtéren. Főként azért, mert a kisujjukban van a szakma és hitelesen közvetítik ismereteiket, de legfőképpen azért, mert jellegzetes főzési stílusuk van. Épp ennek köszönhető, hogy alaposan megosztják a közönséget, még azt a szegmenst is, melynek tagjai csak távolról szemlélik a konyhai eseményeket. Épp ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy ki a legnépszerűbb közülük. Útjára bocsátottunk hát egy kérdőívet a Facebookon, melyben az iránt érdeklődtünk, hogy szerintetek melyik sztárszakács a legjobb. 186 válasz érkezett, ezúton is köszönjük, hogy megosztottátok velünk a véleményeteket.

Minden igyekezetünk ellenére sem sikerült igazságot tennünk, ugyanis előállt az a helyzet, hogy pontosan ugyanannyian voksoltak Jamie Oliverre és Gordon Ramsay-re, mégpedig a szavazók 20-20 százaléka. Kimondhatjuk tehát, hogy ők a nagyágyúk sztárszakács kategóriában. A dobogó következő fokát Benke Laci bácsi foglalja el 17 százalékkal, őt követi Nigella 12 százalékkal.

A negyedik helyen szintén holtverseny alakult ki, mégpedig hazai fronton: Stahl Judit és Kovács Lázár ugyanis 9-9 százalékot zsebelt be. Úgy tűnik, a molekuláris gasztronómia nem épp a legpopulárisabb kulináris irányzat, ugyanis Heston Blumenthal 7 százalékkal az ötödik helyre került. A sort pedig Buday Péter zárja 6 százalékkal. Sejtésünk szerint ez utóbbi két gasztromunkás helyezése leginkább annak tudható be, hogy kevésbé ismerik őket, hiszen az ízlelőbimbókra gyakorolt hatásuk vitathatatlan.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások