Divat

Úristen! Összeöltöztünk!

8407

Bizony kellemetlen tud lenni, ha gondosan összeállított szettünk szembejön velünk az utcán, vagy ami még rosszabb, valamilyen jeles eseményen. Sajnos a konfekciónak a könnyű elérhetőség és a méltányos ár mellett van egy ilyen árnyoldala is, sőt nem is kell feltétlenül tömegterméket viselnünk, hiszen még a celebek körében is megesik, hogy belefutnak egy-egy ilyen kínos divatbakiba. Aztán persze hetekig nézegethetik egymás mellé másolt képeiket különböző fórumokon a rosszmájú sajtómunkásoknak köszönhetően. Van, aki elintézi egy legyintéssel és jót röhög rajta, másoknak viszont komoly parát jelent. Nemcsak az éles helyzet, hanem az összeöltözés puszta lehetősége is, és már előre szorongnak minden szett összeállításakor, nehogy másokat is ugyanolyan módon csókolja homlokon az a bizonyos divatmúzsa. Ők az egyforma ruha szindrómások, merthogy már ilyen tünetegyüttes is létezik.

Azt hihetnénk, hogy néhány elvetemült fashionisztát érint a dolog, de az a helyzet, hogy sokkal szélesebb körben szedi áldozatait, legalábbis erre engednek következtetni egy közvélemény-kutatás nemrégiben publikált eredményei. A megkérdezettek 80 százaléka vallotta be ugyanis, hogy kifejezetten tart attól, hogy ugyanolyan ruhában jelenik meg valamilyen eseményen, mint egy másik nő. A félelmek pedig nem teljesen alaptalanok, ugyanis a megkérdezettek egynegyedének már volt része ilyen incidensben. 18 százalékuk azt is bevallotta, hogy féltékenységet érzett, amikor megpillantotta a konkurenciát, és még olyan bűnös gondolat is megfordult a fejében, hogy valamilyen módon kárt tesz a másik öltözékében. Persze, nem mindenki ilyen vérmes, ugyanis az érintettek 40 százaléka egyszerűen csak jót nevet az egészen.

Persze, az sem mindegy, hogy jobban áll-e a ruha a másik félen. Szinte minden érintett tüzetesen megszemléli és kiértékeli a másik megjelenését, és ha úgy ítéli meg, hogy nem ellenfél, mert rosszabbul áll rajta a ruha, kifejezetten keresi a társaságát és bájosan elcseveg vele – feltehetően azért, hogy a többi jelenlévő is lássa az erőviszonyokat. Vannak persze pragmatikus elmék is, akik igyekeznek megelőzni a szerencsétlen helyzetet és valamilyen különleges kiegészítővel dobják fel konfekció szerelésüket. Lehet, hogy ez célravezetőbb, mint az egyforma ruha para.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
nov
11
chloe írta:
csak a turi, csak a vintidzs. általában csak fehérneműt és kiegészítőket veszek kommersz üzletláncoknál, és mélységesen lenézem azt, akin felismerek egy ruhadarabot ezekből az üzletekből B-)
09:08
2
nov
11
ismeretlen válaszachloe írására:
ezt tudtam... qrv@ jót derültem akkor is, mikor a bulin megláttam, hogy a cipődből ki van vágva a márkajelzés :D
11:10
3
nov
11
spadri írta:
hidegen hagy a probléma, meg nem is öltözöm a legújabb divat szerint
12:55
4
nov
11
zsofberg írta:
A hozzászólást moderáltuk.
15:50
5
nov
12
menta írta:
jujdeciki. amíg rajtam jobban áll, addig nem nagyon érdekel. egyébként nem egy turkálós ruhával is jártam már úgy, hogy máson is megláttam.
00:12
6
nov
12
mucli0525 írta:
Engem nem zavar,sőt ha valami megtetszik a hugomon,neki se gáz,ha veszek én is olyan ruhát. Ezért nem "ikreskedek állandóan)

A turikba is csak a fast-fashion üzletek pár évvel korábbi kollekcióit lehet megtalálni. Nem meglepő,hogy ugyanaz előfordul. Élő példa,itt a városkámban 2 helyen is láttam ugyanazt a háundem-es pulit csak más színben.
Ennek ellenére: turi forevör :)
14:22
7
nov
13
chloe válasza írására:
ja nem, az simán le volt szakadva, az egy harminc éves cipő.
01:34
8
nov
13
Lunabunny írta:
Ennél a jelenségnél szerintem fényévekkel idegesítőbbek a szándékosan összeöltöző párok (jellemzően suhogós melegítőbe). :S
07:37
9
nov
13
janeavril válaszaLunabunny írására:
Így van!
Vagy mint a kisképen az ikrek, akiket direkt egyforma ruhába öltöztetnek tízenpár évig, majd amikor eljutnak arra a szintre, hogy egyedül is megválaszthassák, hogy mit vesznek fel, szegények azt hiszik, hogy ez a NORMÁLIS, hogy nekik csont ugyanúgy kell kinézniük, így aztán továbbra is büszkén hordják az egyenszerkókat.
De még náluk is jobban idegesítenek azok az emberek, akikről a cikk szól :) U-TÁ-LOM, ha valaki folyton azon aggódik/idegeskedik/mérgelődik, hogy valakinek a tömegből vagy az ismeretségi köréből ugyanolyan zoknija/fülbevalója/bugyija/pólója stb van, mint neki. Mert akkor mi van?
pf
10:01
10
nov
23
ismeretlen írta:
hát megeshet. nekem is van olyan ruhám, ami potenciálisan szembe jöhet veem az utcán, de valszeg nem ugyanazzal a harisnyával/csizmával/sállal akármivel kombinálva. é sakkor mi van? azt leszámítva, hogy hasonlít az ízlésünk. szerintem ebből csak az csinál parát, aki amúgy is 12 egy tucat fajtából való.
10:54
11
nov
23
tiatia írta:
Én meg azt szoktam figyelgetni, hogy akivel "összeöltöztem", azt szinte mindig rokonszenves embernek is találom, sőt nem ritkán bizonyos hasonlóságokat veszek észre alkatában, haj és szem színében.
11:35
Felhasználónév:
Jelszó: