HotCot

Egy pitbull megmentette egy nő életét

8409

Amikor John Benton egy júliusi reggelen munkába akart indulni, az általában jól viselkedő pitbullja, Titán egyszerűen nem engedte ki a házból. Elállta az ajtót, ugatott rá, majd fel-le rohant az emeletre vezető lépcsőn. Egyértelműen jelezni akart valamit a férfinek, aki követte is a kutyát az emeletre. Bölcs dolog volt hallgatnia a kutyára.

Titán, a hős pitbull

John felesége, Gloria agyvérzést kapott és elájult az emeleten kevéssel azelőtt, hogy John munkába indult volna. Esés közben ráadásul be is verte a fejét. A kutyának köszönhetően John még időben rátalált, és hívni tudta a mentőket: Gloria így megmenekült, de Titán nélkül valószínűleg nem élte volna túl a napot.

A történetet gyorsan felkapta a média, különösen azért, mert a pitbulloknak Amerikában is rossz hírük van, és ez a sztori segít jobb fényben feltüntetni a fajtát. „Minden a gazda felelőssége, nem a kutyáé.” – hangsúlyozta a neves kutyakiképző, Michele Crouse az NBC csatornának adott interjújában. Crouse szerint nem a kutya vérvonala, hanem a helytelen nevelés és a kutyatartás rossz körülményei hozzák ki az agressziót az állatból, fajtától függeltenül. „Nem számít, hogy egy fél kilós csivavád van, vagy egy 70 kilós masztiffod.”

Titán mindenesetre annyira népszerű lett az Államokban, hogy a Vintage Pointe Neighborhood Association neki adományozta „Az Év Szomszédja” díjat, amelyet kutya eddig még sosem kapott meg.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások