Szépség

A legjobb szempillatrükkök

8373

Annyira sokféle szempillaspriált ajánlanak nekünk mostanában a gyártók, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Ez hosszabbít, ez dúsít, amaz szétválasztja a pillákat... régen adott volt kétféle termék a boltok polcain, amelyekből választhattunk, ahhoz képest most egész arzenálból szelektálhatunk minden egyes alkalomra. Íme, pár tipp az egyszerűbb választáshoz és a tágra nyílt szemekért.

A dúsító spirálokkal nem árt elővigyázatosan bánni, mivel hangsúlyos és merész külsőt kölcsönöznek egymagukban is, így az irodába vagy az iskolába lehetőleg ne a legújabb műszempillahatású eszközökből válogassunk. Mivel sok festéket is adagolnak a pillákra, így könnyen megeshet, hogy az egész napos hajtásban a festékréteg lepereg és csúnya pacákat, foltokat képez a szemünk alatt.

Ezekben az esetekben maradjunk a mindennapos, szétválasztó verziónál. Általánosságban elmondhatjuk, hogy az átlós irányban történő pillafestés a legelterjedtebb és leguniverzálisabb megoldás. Néhány sminkmester egyenesen, felfelé fésülve hordja föl az anyagot a szempillákra, de ez sokszor művi, természetellenes hatást kelthet. Maradjunk a jól bevált, z-alakban történő kézmozdulatoknál. Ne fogjuk vissza magunkat és a vastag pillák érdekében alapozónk felvitele után, a púderezéskor sörpörjünk végig a pilláinkon is egyszer a bőrtökéletesítő porral, mert így a rájuk kerülő következő festékréteg sokkal hangsúlyosabb lesz, vastagabb szempillákat kapunk. Kipróbáltuk, működik! Fogadjunk, arra sokan nem gondoltak még, hogy a szempilláknak nemcsak az alsó, hanem felső részét is pingálják. Kis gyakorlás után rutinszerű műveletté válik majd ez a kétoldalas munka. A mindenapos ápolás pedig a szempillákra is kiterjedhet, a ricinusolaj még a növekedést is serkenti. Próbálgassatok szorgalmasan, ezekkel a technikákkal a hatás nem marad el.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások