Étel+Ital

A legjobb konyha

8358

Egy nemzetközi közvélemény-kutatás szerint az olasz konyha a legkedveltebb a világon, utána következik a francia, majd a thai. Kíváncsiak voltunk, hogy saját házunk táján mi a helyzet, ezért útjára bocsátottunk egy online kérdőívet a Facebookon. Igaz, annyi szavazót nem sikerült megmozgatnunk, mint a valóságshow-knak és tehetségkutatóknak, mi mégis elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen egészen tisztességes közvélemény-kutatást sikerült kerekítenünk: 182 szavazat érkezett. Ezúton köszönjük minden szavazónak, hogy megosztotta velünk a véleményét.

Az eredmények arra világítanak rá, hogy a magyar ízlelőbimbók bizony a pörköltek, a gulyás és a túrós csusza felé húznak, hogy a vargabélesről és a Rigó Jancsiról már ne is beszéljünk. A válaszadók 48 százaléka ugyanis a magyar konyha mellett tette le a voksát. Méltán dagadhat hát a keblünk a büszkeségtől. Persze, a pizzát, a jóféle pastákat és a tiramisut sem vetjük meg, ugyanis a második helyen az olasz konyha van 25 százalékkal. A keleti konyhaművészet remekeitől sem zárkózunk el, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a kínai konyha került a harmadik helyre, bár azt is hozzá kell tenni, hogy jelentős lemaradásban van az első két befutótól, hiszen mindössze a szavazók 6 százalékának élvezi a bizalmát.

Úgy tűnik, a keleti konyhák népszerűek nálunk, hiszen a kínaitól alig lemaradva, 5 százalékkal az indiai is szerepel a listán, majd a thai következik 4 százalékkal.  Hatodik helyre vagyunk kénytelenek sorolni a görög konyhaművészet remekeit, ugyanis a szavazók 3 százaléka jelölte meg kedvencként. A nemzetközi felméréssel ellentétben a francia konyha nálunk csekély népszerűségnek örvend, hiszen a válaszadóknak mindössze 2 százaléka tette le a voksát mellette. Ugyanennyi szavazatot kapott az arab és a japán konyha is. A mezőny utolsó helyére – legnagyobb meglepetésünkre – a mexikói konyha szorult. Azt is hozzá kell tennünk mindehhez, hogy a szavazók 2 százaléka mindenevőnek bizonyult, ugyanis úgy nyilatkoztak, hogy egyik nemzet konyháját sem preferálják.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások