Szépség

Téli bőrszárazság ellen

8347

A bőrszárazság elleni hadjárat megnyerhető. Nem kell belenyugodni a hámló, száraz bőr érzésébe, legyen szó a lábakról vagy éppen a hideg idő beálltával kísértő fakó arcbőrről. Következzenek a legjobb és legújabb beauty-tippek téli bőrparák ellen.

Télen kénytelenek vagyunk radikálisan megváltoztatni bőrápolási szokásainkat, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy egypár sűrűbb textúrájú termékkel gazdagítsuk a fürdőszobapolcot. Nem szükség lesöpörni a drogéria polcait, 2-3 újdonság beszerzésével elkerülhetjük a kellemetlen tüneteket. Ahhoz, hogy megküzdjünk a decemberi (majd januári-februári) elemekkel, az eddigi könnyű hidratálónkat érdemes lecserélni egy össztevőkben gazdagabb termékre. A legjobb egy olyan lotion, ami tartalmaz glicerint, E-vitamint és aloét. Az első kettő segít megtartani a bőrben a nedvességet, míg az aloe vera biztosítja a bőr puhaságát és simaságát. Plusz pont, hogy serkentik a vérkeringést, így egyrészt egészséges arcszínt kölcsönöznek, másrészt ezzel elősegítik a méreganyagok távozását a bőrből.

A hidratáló szeánsz kiegészítéseképpen a szérum szintén jó barátunk lehet a napi ápolásban. A bőrápolást is ugyanolyan rétegekkel  kell elképzelni, mint az amikor rétegesen öltözködünk. A szérum segít eljuttatni a hatóanyagokat a bőr legmélyebb rétegeibe is, egészen a sejtekig. A kezeléseket nem árt kiegészíteni omega3-zsírsavakat tartalmazó ételekkel, ezt különböző tengeri halak -lazac, tonhal, makréla- és magvak fogyasztásával juttathatjuk a szervezetünkbe, de a drogériákban kereshetünk omega3-ampullákat is, külsőleg alkalmazva. Fontos tudni, hogy bármilyen új kezelés, bőrápoló termék használata legalább 3-5 hetes türelmi periódusokat igényel a legoptimálisabb hatás eléréshez, illetve ahhoz, hogy a bőr sejtjeinek felfokozott teljesítménye megindulhasson. Az első felkenés után tíz nappal viszont észrevehető jelei lesznek, hogy a száraz foltok eltűnni látszanak. Persze belsőleg is tehetünk a ragyogó arcbőrért, az elegendő mennyiségű gyümölcs fogyasztásával sokat tehetünk szervezetünk vízháztartásáért, ezáltal pedig a hidratált arcbőrért is, akárcsak a zöld teával, ami tele van antioxidánsokkal és támogatja a bőr belső védekezőképességét az UV-sugarakkal szemben. Ezenkívül a jó minőségű biokozmetikumokkal is szép eredményeket érhetünk el.

A testápolás esetében a legfontosabb a rendszeres radírozás, akár háromszor is egy héten, mindig tisztálkodás után, mert ekkor a gőz hatására még jobban kinyílnak pórusaink.  Ennél többször viszont ne gyötörjük a bőrünket - főleg ne durva szemcsés matériákkal. Ha mégis így tennénk, a bőr természetes védekezőképességét vágnánk tönkre. A hosszú, forró vizes tusolásokat jobb elfelejteni, mert lemossák a legfölső hámréteget és innen egyenes út vezet a bőr kiszáradásához. Jól tesszük, ha zuhanyozás után még az enyhén nedves bőrünket kenjük át a hatóanyagban gazdag testápolónkkal, mert így sokkal mélyebb rétegekhez eljuttathatjuk a krémet a felszínről.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások