Lélek

Jó csapatjátékos vagy?

8317

A mai világban afféle trendi elvárásnak számít, hogy jó csapatjátékos legyen egy munkavállaló, de arról, hogy pontosan mit jelent és milyen képességeket feltételez ez a fogalom, már kevés szó esik. Pedig fontos lenne, hiszen az, hogy alapvetően társas lények vagyunk, még nem eredményezi azt, hogy mindenki képes eredményesen működni csapatban. Az ehhez szükséges képességek azonban fejleszthetők – már ha tudjuk, hogy pontosan mire kell fókuszálni. A sikeres önfejlesztés érdekében ízekre szedjük a jó csapatjátékos fogalmát.

Hatékony kommunikáció

Bármilyen szituációban rendkívül értékes tulajdonság, de ha csapatmunkáról van szó, gyakorlatilag nélkülözhetetlen, hiszen a csapatot a kommunikáció tartja életben és működteti sikeresen. Fontos ugyanis, hogy minden tag képes legyen egyértelműen megfogalmazni a gondolatait és az ötleteit.

Információ megosztás

Nem elég a hatékony kommunikáció, ha valaki megtartja magának az információkat. A csapatmunka ugyanis a többi tag informálásával kezdődik, amibe beletartozik a tudás, az információk és a tapasztalatok megosztása. Ez ugyanis az alapja annak, hogy a csapat minden tagja be tudjon vonódni a közös munkába.

Aktív részvétel

Sokan gondolnak úgy a csapatra, hogy mindig van, aki dolgozik az ember helyett, hasznos formáció tehát. A helyzet azonban az, hogy akkor lesz eredményes egy csapat, ha a tagok elkötelezettek, aktív részt vállalnak a munkában és felelősséget vállalnak a végeredményért.

Jó hallgatóság

Az aktív, figyelmes hallgatás képessége szintén nélkülözhetetlen a közös eredményekhez, hiszen nehéz elképzelni az együttműködést anélkül, hogy valaki képes lenne befogadni, megérteni és figyelembe venni mások nézőpontját. Ez azonban nem jelent üres bólogatást, hiszen mindebbe belefér a kritika megfogalmazása is, ám ahhoz ismerni kell a másik álláspontját. Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen stílusban történik az ellenvetések megfogalmazása: fontos, hogy konstruktív párbeszéd alakuljon ki, mert ha a másik fél védekezésre, magyarázkodásra kényszerül, az semmilyen projektet nem visz előbbre.

Rugalmasság

Ez a tulajdonság minden helyzetben nagy előny manapság, hiszen sokszor rémisztő tempóban változik a világ. Csapatmunka esetén azonban különösen fontos, hiszen egy rigid, merev személyiség nem képes alkalmazkodni a többiekhez, és rendkívül megterhelő a csoport többi tagja számára, ha mindig egy valakihez kell idomulni, ami előbb-utóbb éreztetni fogja bomlasztó hatását.

Humorérzék

Közhelynek számít, hogy a humor és a jókedv sok nehéz helyzeten átsegít, és ez a munkahelyen sincs másként. A munkafolyamatból vagy épp az együttműködésből adódó feszültségeket tűzoltás jelleggel jól lehet tompítani egy-egy közös nevetéssel. Nem árt hát, ha szorult némi humorérzék a csapatjátékosokba.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások