Közösség

Alvilág és kávéházak

8210

Szokatlan várostörténeti túrákat szervez az ImagineBp elnevezésű kezdeményezés. A Cotcoton már volt szó ezekről a rendhagyó sétákról, melyek a hagyományos törikönyvszagú elbeszélések helyett valódi sztorikat göngyölítenek fel a fővárosról. Szeptember lévén újra beindulnak a körutak és most talán minden eddiginél izgalmasabb kínálattal, ráadásul továbbra is nagyon kedvező áron. Elhagyatott kapulajak, udvarok, homlokzatok- az ImagineBp felfogásában minden épület rejt valamilyen történetet, melyeket nem restek felkutatni és megosztani a többi városjáróval. Íme, a következő félévi kínálatuk, szerintünk tökéletes őszi kikapcs.

Minden további info és jegyrendelés:  info@imaginebp.hu

Szeptember 10-én, 10 órakor ízelítőt adnak az elmúlt évszázadok alvilági életéből: iparmágnásokkal, hamiskártyásokkal, rablókkal és hidegvérű gyilkosokkal találkozhat az, aki benevez a bűnügyi sétára, melyet ezen a napon mutatnak be az első 25, leggyorsabban jelentkezőnek – 2000 Ft-os áron.

A kétórás sétán az elegáns Várnegyedből a Vízivárosig tart a menet, lesznek vendégek és állítólag garantált a borzongás.

Október 10-én (hétfő) indul útjára a Mesélő Palotanegyed című szabadegyetemi előadássorozat a Kossuth Klubban, melynek közreműködői helytörténeti előadásokat fognak tartani.

Előadások:

- október 10.       A mai főváros vízellátásának kialakulása – Károlyi András

- október 24.       A Magyar Rádió ostroma 1956-ban – Sávoly Tamás

- november 7.     A Palotanegyed viszontagságai 1848-1849-ben – Hermann Róbert

-november 21. A főváros könyvtára és a Wenckheim-palota Várospolitikai, művelődéstörténeti, építészeti érdekességek – Sándor Tibor

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások