HotCot

Facebook bűnök

8202

Legtöbbünk nem úgy gondol a Facebookra, mint a bűnözés melegágyára, de a valóság az, hogy számos bűncselekmény kötődik a közösségi oldalhoz. Szerencsés esetben egy-egy meggondolatlan poszt leplezi le az elkövetőket, súlyosabb esetben viszont az oldalt használják fel a bűnözők tettük elkövetésére.

A 23 éves Naomi Andersont a Facebook buktatta le. Valószínűleg soha nem derült volna ki, hogy állatkínzást követett el, ha nem dicsekedett volna el tettével az üzenőfalon. Olyannyira büszke volt magára, hogy dokumentálta is az eseményeket: lefilmezte, ahogy összezúzta egy egér koponyáját, majd 40 másodpercen át kínozta, míg végül kimúlt a szerencsétlen állat. Mindezek után a videót közzétette a Facebookon. Tettét felfüggesztett börtönnel és 180 órányi közmunkával honorálták a hatóságok.

Nem járt jobban a 48 éves Mark Musarella sem, aki egy összevert és megfojtott nőről posztolt ki fotókat. A tettet természetesen nem ő követte el, ám mentőápolóként könnyen hozzájuthatott a képekhez. Mondanunk sem kell, hogy a büntetés nem maradt el: 200 órányi közmunkára ítélték, és megfosztották az engedélyétől, ami azt jelenti, hogy soha többé nem dolgozhat az egészségügyben.

Valószínűleg gyerekcsínynek szánta tettét az a két amerikai kiskamasz, akik megszerezték egyik osztálytársuk Facebook hozzáférését, és szexuális tartalmú posztokkal árasztották el annak üzenőfalát, illetve chaten szexuális szolgáltatásokat ajánlottak fel az éppen elérhető hímnemű ismerősöknek. Az áldozat és a családja nem tartotta annyira tréfásnak a csínyt, ezért feljelentést tettek. Jelenleg tart az eljárás, így nem tudni, hogy mi lesz a sorsuk az elkövetőknek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások