Szépség

A nagy kékség

8203

A kék színnel kapcsolatban valahogy mindig az az érzésünk támad, mintha sosem ment volna ki a divatból vagy legalábbis valamilyen formában mindig a ruhatárunkban tudhattuk volna. És tényleg. Egyértelmű, hogy az öltözködést illetően a farmer tehet a szín piedesztálra emeléséről, a sminktrendek viszont kicsit mostohábban bánnak a kékkel. Pedig nem kéne. Egy olyan adu ászról van szó ugyanis, mely minden nőnek jól áll. Felejtsük el a nyolcvanas évek vészjóslóan erős, kék sminkjeit, az alábbi (megfontolt) tanácsok segítenek elkerülni az útszéli hatást és nem marad más, csak a diszkófívör. Szőkék, barnák, sápatagok és kreol bőrűek, a kékkel nem hibázhattok!

Próbálkozhatunk azzal, hogy csak az alsó szempillasorban húzzuk ki a szemünket, de simán belefér, ha az alsó és a fölső vonalat is megtoldjuk egy tengerész- vagy királykék kontúrral. A dilemmát, mely szerint ceruzát vagy szemhéjtust használjunk e célra, igazából nem kell eldönteni, ki mivel szeret dolgozni, ízlés kérdése. Talán a folyékony kiemelő némileg tovább a helyén marad. Túl sok komplikációt nem igényel a fenti  makeup.
Ha egy kicsit bevállalósabbak lennénk (amit mindenkinek szívből ajánlunk), ne hagyjuk ki a pigmenttel, szemhéjpúderrel való munkálkodást. A teljes mozgó szemhéjat átszínezhetjük, nyugalom, cseppet sem kell megijedni a várható eredménytől. Ezekkel az új termékekkel már annyira könnyű dolgozni, hogy pár határozott mozdulattal felvihetjük a festéket úgy is, ha nem vagyunk profi sminkesek. Ebben az esetben kihagyhatjuk a kontúrvonalat, de a hangsúlyos szempillafestésről ne feledkezzünk meg, akár két rétegben is felvihetjük a fekete festéket. Ha komolyabb műveletekre is rászánnánk magunkat, arra is van tippünk, a biztos kezdek azonban mindenképpen szükségeltetnek a smink elkészítéséhez. Világoskék árnyékolást alkalmazzunk a belső szemzugban, a középkék mehet a szemhéjra, a szem külső csücskére pedig jöhet egy élénk, vibráló árnyalat, akárcsak az alsó szempillasorba. Itt se felejtsük el a hosszú, sűrű fekete pillákat, ne spóroljunk a festékkel, de azért a póklábeffektus ez esetben sem kívánatos. A kéküléssel persze nincsen elintézve minden.
Nude arcpírral és ajakfestéssel tökéletes keretbe foglalhatjuk az arcunkat; a barackos arcpír és ajkak remekül kiegészítik a nem túl hivalkodó sminket, de simán passzinthatunk hozzá rózsás arcfestést és ugyanilyen színű szájat is akár. A L’Oreal Infaillible és a Giorgio Armani Eyes to kill pigmentekről biztosan állíthatjuk, hogy tökéletes végeredményt kaphatunk a használatukkal.

A Beauty Department cikke alapján


Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások