HotCot

Beyoncé ellopta a show-t!

8182

Az MTV Music Awards tartogatott néhány meglepetést a nézőknek. Először is - talán spórolásból, talán más okból – idén először műsorvezető nélkül folyt le a show. Ez néhol nyereség volt, néhol veszedelem: pergőbb volt a műsormenet, de nem volt „moderálási lehetőség” és a máskor szokásos poénos beszólások is kimaradtak. (Igaz, hogy ezek egyre erőltetettebbek és „betanultabbak” lettek az utóbbi években, ritka volt a spontán humor az MTV díjátadókon.)

Bár idén „csak” egy díjat vitt haza, (A Legjobb Koreográfia díjat a Run the World-ért) mégis talán Beyoncé az év legnagyobb nyertese, hiszen az egész show-t ellopta azzal , hogy bejelenthetette: babát vár!
Katy Perry három, Lady Gaga kettő trófeát kapott, valamint a nagy visszatérő (vagy inkább jojó-előadó, hiszen sokadik „visszatérését” ünnepelheti) Britney Spears is hazavihetett egy asztronautát. (Az MTV Music Awards kevés igazi érzelme közül az egyik az övé volt: tényleg őszintén meglepődött azon, hogy ő nyert, és ez egy villanásnyi időre elfeledtette az agyunkba égetett képet a kopaszon randalírozó, bugyi nélkül részegeskedő művésznőről.) Britney egy másik „jelentős” pillanatot is átélt a díjátadón: a férfinek öltözött Lady Gaga fura csókját. Mesterkélt, rosszul kivitelezett és kínos pillanat volt. A nézők egy Zs kategóriás filmben érezhették magukat. Az egyetlen humorszikra az volt ebben, hogy Gaga alig érte fel a nála jóval magasabb Spearst. Egy valami azonban biztos: minden esetlenségével együtt Lady Gaga férfiasabb jelenség volt a díjátadón, mint Justin Bieber.

A szokásos celebek mellett egy újabb arc is feltűnt: a csodás hangú, duci angol lány, Adele. Bár sem az év előadója nem lett (azt a díjat Gaga vitte haza ), sem a legjobb dal nem az övé (azt Katy Perry nyerte a Fireworksszel), hanem a kevésbé fontosnak kikiáltott kategóriákban aratott, négy díjat hazavitt Rolling it the Deep című számával. (A legjobb operatőr, művészeti rendezés, rendezés és vágás.)

A díjazottak listája:
Legjobb popvideó : Britney Spears, “Till the World Ends.”
Legjobb rockvideó: Foo Fighters, “Walk.”
Legjobb hip-hop videó: Nicki Minaj, “Super Bass.”
Legjobb duett : Katy Perry featuring Kanye West, “E.T.”
Legjobb férfi előadó: Justin Bieber, “U Smile.”
Legjobb női előadó: Lady Gaga, “Born This Way.”
A legértékesebb mondanivaló: Lady Gaga, “Born This Way.”
Legjobb koreográfia: Beyonce, “Run the World (Girls).”
Legjobb vágás: Adele, “Rolling in the Deep.”
Legjobb trükkök: Katy Perry featuring Kanye West, “E.T.”
Legjobb operatőr: Adele, “Rolling in the Deep.”
Legjobb művészeti rendezés: Adele, “Rolling in the Deep.”
Legjobb rendezés: Adele, “Rolling in the Deep.”
Legjobb új előadó: Tyler, The Creator, “Yonkers.”
Az év videója: Katy Perry, “Firework.”

Fotók: The Washington Post

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások