Divat

Trendjelentés őszre

8181

Az idei őszi-téli trendek nagy klasszikusokat gondolnak újra, a negyvenes évektől a kilencvenesekig megtalálhatjuk a kedvenc stílusainkat. A kifinomult, szofisztikált nő, a modern Mata Harikra emlékeztető szettek és gyönyörű szép, a természet őszi színeiben pompázó szettek kerülnek elő, valamint kedvencünk, a mix&match jegyében akár szőrmegallért párosíthatunk feliratos trikóval és színes szoknyával.

A fekete-fehér összeállítások természetesen minden szezonban, a hideg idő beálltával előkerülnek, most sincsen ez másképp. Megunhatatlanságuk valószínűleg abból is fakad, hogy minden bőr- és hajszínhez tökéletesen passzolnak, elnyűhetetlen eleganciát varázsolnak egy pillanat alatt bárkire. Idén a maszkulin irányzattal kombinálva szeretjük legjobban a kontrasztos fekete-fehér-megjelenést, de egy decens ceruzaszoknya fehér blúzzal párosítva szintén időtlen, a minimál elegancia csúcsa. Ezúttal viselhetjük mintákkal is, s talán mondanunk sem kell, napközben natúr sminkkel, estére pedig vörös rúzzsal bevetve ellenállhatatlan a világos-sötét színek duója.

A piros idén minden árnyalatában elárasztotta a divat világát, az élénk cseresznyétől a bogyós gyümölcsökön át a rozsdavörös színekig, minden változatát megtaláljuk a szenvedély színének. Ha feketével viseljük, estére tökéletes, érzéki kombinációkat hozhatunk létre egy izzóvörös darabbal, nappalra persze a visszafogottabb, kevésbé feltűnést keltő árnyalatok ajánlottak. A narancsos piros is passzinható vörössel, ez azonban magabiztos stílusérzék és jellem esetén javallott csak.

A maszkulin stílus már egy-két szezon óta jelen van a kifutókon és szezonról szezonra csiszolódik, mind élesebben kirajzolódik, hogy a nyakkendős lányoké (is) a jövő. A frakk, a mindeddig tipikusan férfiakra szabott zakók, túlméretezett blézerek árulkodnak a női öltözékek forradalmáról, s ami ma még férfiasnak számít, pár év múlva észrevétlenül a női ruhatárak alapdarabja lesz. A már említett blézerek ezúttal csillogóak, flitteresek is lehetnek, a nadrágtartók pedig a hanyag, laza, “nem veszem magam túl komolyan”- életérzéssel ruházzák fel az öltözékeket.

A mix&match mind közül a kedvencünk! Újjáértelmezett stílusok, fazonok, az unalmas és kőbe vésett illemszabályok végre meglazulnak és olyan szetteket komponálhatunk az irányzat jegyében, amelyekről eddig nem is álmodtunk. Persze kellő stílusérzék nélkül ez sem fog menni, mert van egy bizonyos bája ezeknek az összeállításoknak, melynek megtalálásához mindenképpen szükséges egy koncepció, tehát indulás előtt okvetlenül gondoljuk végig, milyen képet szeretnénk sugározni az összeállítással és ne felejtsünk el egy utolsó pillantást vetni a tükörképünkre. Simán passzinthatjuk a gyapjúkardigánt mintás ruhákkal, a szövetkabátot a nyomott mintás pólóval és szoknyával, de az idén renenszánszát élő szőrme is végtelen kísérletezési lehetőségeket kínál a kreatívoknak.

Ha már szőrme: hosszú idők óta ezen az őszön minden eddiginél elsöprőbb erővel bukkan föl ez a trend, rengeteg divatház alkalmazta idei kollekcióiban. A műszőrme tökéletesen megfelel az irányzat utánzásra, szinte minden konfekciómárka kínálatában megtalálható most ez az anyag és szerencsére már nem a durva, messziről feltűnően szintetikus kivitelezésekben dobják piacra ezeket a ruhákat, tulajdonképpen profi utánzatokat szerezhetünk be (meg persze amúgy sem ajánlanánk senkinek szőrmét).

Képek forrása: style.com

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások