Szépség

Gondold újra

8175

A nyár során kedvenc sminkmárkánk rendezett egy online versenyt, melyben azt a felhívást intézték rajongóikhoz, hogy fejtsék ki, számukra mit jelent a MAC. A MAC Me Over!-mottóra legfrappánsabban, a saját stílusukat legjobban kifejező jelentkezőket válogatták be, akik közül James Gager, a márka alelnöke és kreatív igazgatója választotta ki a szerencsés végső hatosfogatot.

A nyereményük sem mindennapi, ők lesznek ugyanis a MAC őszi kollekciójának arcai, mely három részben jelenik meg szeptember elsején. Az egyik a sminkesek kedvenc állandó és limitált árnyalataival, test- és rózsaszínekben, a másik két kollekció merészebb, egyik a szezon legjobb színeivel, a másik pedig hűvösebb árnyalatokkal.

A Modernist a fénylő, szaténos felületek keveredését jelenti matt részekkel, a hatvanas évek retro életérzésének visszatérését modern kivitelezésben. A minimál smink, melynek elkészítése rengeteg munkát igényel, pedig látszólag festetlen az arc. A könnyű púderek, fények és highlighterek összjátéka ez, a pirosítás simán elhagyható, az erős szemöldök, valamint a természetes szempillafestés viszont elengedhetetlenek.

A Discotech-vonal a tökéletes, már-már szoborszerű szépséget célozza meg. Semmiből sem elég: őrülten merészek a színkombinációk, a pigmentek, a fények többszörös adagban kerülnek fel, nem ritkán elmaszatolva, félrekenődve. A hanyagság persze a konstruálás tökéletes eredménye. A felviteli és applikációs technikákon rengeteg múlik. Kreatív, bátor kombinálása a textúráknak a legjobb termékekkel. Fontos elem, hogy azok a motívumok, melyek a szájon vagy a szemen megjelennek, kis részben az arc más pontjain is visszaköszönnek.

A Tough Love a kedvenc irányzatunk, s bár nem újkeletű az androgün sminktechnika - mint ahogyan a kifutókon is-, a nesszeszerekben is újra megjelennek a kivitelezéséhez szükséges kellékek. Felvitelük azonban sokkal aprólékosabb, jönnek a durva szemöldökök és matt ajkak, valamint a hangsúlyos szemek. A kissé streilnek tűnő kikészítés korántsem érinthetetlen, inkább erőt, dinamizmust sugall, a határozott jellemek legrelevánsabb kiegészítője.

Az Amber-gris-vonal a legtermészetesebb, ujjakkal felvitt, elmosott színek világa. Van itt borostyán, fakéreg, okker, halvány levendula, valamint a szürke árnyalatai. Ezek kissé szentimentálisabb, érzékenységről árulkodó sminkek, visszafogottságuk frissességgel tölti fel az arcot.

És akkor nézzük, milyen MAC-termékeknek örülhetünk az új szezonban. A márka sminkmesterei esküsznek rá, hogy sikerült megalkotni a tökéletes, minden bőrszínhez igazodó, mégsem maszkszerű alapozót. A Matchmaster alapozóról van szó, melynek Matchmaster SPF 15 Foundation technológiája az áttetsző és színes pigmentek segítségével kelt bőrazonos hatást. Könnyű hidratálást biztosít, kevés púderrel kiegyenlíti az arcbőr apró redőit és még annak faggyútermelését is csökkenti.

Másik ígéretesnek tűnő várományosunk az Opulash Optimum Black, a feketén telített szempillaspirál óriási kefével. Szilícium-dioxid, csillámpala és kaolin keveréke gondoskodik az ápolásról és az extrém hosszúságról. Érzékeny szemre is ajánlják, ja, és akár 15 órán át tart (nem vízálló ugyan, de pár könnycsepp még meg se kottyan neki).

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások