Divat

Srej Zsófi: Budapest mindennél szebb

8171

Sikerült elcsípnünk Srej Zsófi szupermodellt pár kérdésre, aki nyáron itthon piheni ki az egész éves New Yorki hajtást. Szinte az összes jelentősebb divatház kifutóján megfordult már, nagyjából 250 divatbemutatón van túl (!), egyetemre készül, magazint szerkeszt, de még mindig nem érzi kellően elfoglaltnak magát. Rivalizálásról, hétköznapi viseletekről, szerelméről, valamint arról is beszélt a Cotcotnak, hogy mi hiányzik neki itthonról legjobban.


Mi tölti  ki jelenleg az idődet, hogy telik a nyár? Milyen egy átlagos napod, ha egyáltalán van ilyen?

Jelenleg itthon vagyok Magyarországon. A nyár során két hét nyaralással telt, a Magas-Tátrában és Balatonfüreden jártunk, valamint 3 napra ellátogatott Budapestre a szerelmem és próbáltam megmutatni neki a városból amit csak lehet. Most éppen a KRESZ-vizsgára készülök, mindenképp meg akarok tanulni vezetni. Aztán dolgozom egy Virgin nevű magazinnak New Yorkban, ez évente csak kétszer jelenik meg, nekik írok cikkeket, amiről csak akarok. Ezeken a cikkeken is egyfolytában gondolkodom-dolgozom, mert október a leadási határidejük.

Itthon az életem teljesen más, mint New Yorkban. Ott bejárok a szerkesztőségbe, van állandó jógastúdió és konditerem, ahol edzek, jól ismerem a helyeket, ahova elmegyek szórakozni és persze ott él a szerelmem.. Egyre több kiállításra és galériába járok, valamint sokat olvasok. Októberben utazom vissza New Yorkba és óriási feladat vár, mert fel kell készülnöm az egyetemre: vizsga, önéletrajz, közösségi munkák... elég sok és magas a követelmény. Ezenkívül van egy Facebook rajongói oldalam, amit nemrég hozott létre egy amerikai fiú és rám bízta a feladatot, adminisztrátori jogot adott hozzá, így mindig kell valamit posztolni. Ez elég nagy feladat, még ha nem is tűnik annak. Futnak a válogatások és persze a munka is. Ha egy egész napos elfoglaltságom van, akkor 9-től 6-ig biztos, hogy eltart mondjuk egy fotózás. Szeretnék egy alapítványnak is dolgozni, de még mindig nem érzem elég elfoglaltnak magam.

Valószínűleg ezt már százszor el kellett mondanod jó pár helyen, de minket nagyon érdekelne, hogyan fedeztek föl, mivel indult a karriered?

Baráti Vince - az Icon Model Managementtől - fedezett fel egy buszon és a  Móricz Zsigmond körtérnél szólított meg. Aztán jött a a magyar Marie Claire-szereplés,  amit Perlaki Marci fotózott, majd egy hétre Görögországba is utaztam. A sulit nem hagytam abba, akkor érettségiztem és a szüleimnek nem igazán tetszett még akkoriban a modellkedés. Aztán következett a feledhetetlen tokiói és szingapúri út a nyárra, ekkor 2008-at írtunk és szeptembereben Calvin Klein-exclusive...

Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

Mindegyik munkámra büszke vagyok, s bár az előző interjúkban kiemeltem kedvenceket, azt kell mondanom, végülis mindegyik az: megcsináltam több mint 250 divatbemutatót Louis Vuittontól Pradaig, Marc Jacobs Daisy parfümkampányát, a DKNY Jeans kampányát, magazinos megjelenéseim: Harper's Bazaar US, UK, French, i-D, Dazed and Confused stb. Mindegyikre nagyon büszke vagyok !

Hogyan birkózol meg a divatvilág nehézségeivel és a modellek közötti rivalizálással?

Próbálom nem a személyem elleni támadásnak venni azt, amikor kritizálnak. A lényeg az, hogy ebben a szakmában sose kell semmit komolyan venni. Persze ezt könnyű mondani, de nehéz megvalósítani.

A modellek közti rivalizálás burkoltan, de jellemző. A fiatalabb,  15-16 éves lányok egymástól kérdezgetik, ki melyik bemutatóra megy,  kihez sietnek ruhapróbára, ezt mind kihangsúlyozva. És persze magukban keresik a hibát azok, akiknek nem megy olyan jól. Túl széles a csipőjük? Az arcuk nem elég tiszta, pattanásmentes ? Túl nagy a mellük? Esetleg le kell adniuk pár kilót ? Az én gondom ennek mindig az ellenkezője volt: azaz hogyan szedhetnék magamra pár kilót. Nagyobb mellet szeretnék, izmosabbnak kellene lennem, ilyesmi. Minden lánynak vannak ilyen problémái.

Ki az a személy a nemzetközi divatvilágban, akire felnézel, akit tisztelsz?

Nagyon tisztelem Lubov Azriat, Max Azria feleségét, aki szintén tervező. Kedvelem még Christian Houstenbost, a legendás fodrászt, nagyszerű ember!

Mennyi időt töltesz itthon, követed a hazai divateseményeket?

Sajnos nem sűrűn járok haza és kevesebbet is fogok ezentúl.. nyárra viszont mindig hazajövök. Itthonról az ételek hiányoznak és a magyar levegő, meg persze a Balaton. Budapest mindennél szebb, aztán a magyar könyvek, a magyarul olvasás... Be kell vallanom, hogy nem követem a hazai divatéletet, jobban meg kellene vizsgálnom, hogy véleményt formálhassak róla. Egyetemre szeretnék járni, de a modellkedést sem hagyom abba, ez pedig igazi kihívás lesz a magazinnal és egy párkapcsolattal.

Ismeritek egymást a többi magyar modellel?

A többi modellel is van ismeretségem persze, Enikővel (Mihalik Enikő- a szerk.) is, Palvin Barbit viszont jobban ismerem, mint Enikőt,  talán mert ugyanaz az ügynökségünk.

Végezetül: mit hord egy szupermodell a hétköznapokon, ha nem éppen a japán Vogue-nak fotózzák?

Rohangálós napjaimon ruhát, lapostalpú cipőt, szoknyákat inkább, mint nadrágokat. A nadrágokat nem igazán szeretem, csak a farmert és a rövidgatyákat. Elég lazán öltözködöm... ez is változik azért mostanság, mert kezdek nőiesedni, elvégre már 21 vagyok...

A japán Vogue-ban amúgy nagyon jó érzés szerepelni, bár nem ez volt életem legnagyobb fotózása. Lehet, hogy hihetetlen, de a Vogue-fotózások ugyanúgy néznek ki, mint más fotózások, tényleg.

 

Nézd meg Zsófi karrierjét képekben!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások