Közösség

Rock and Roll goes to the Girls

8167

Frances Bean Cobain
Kurt Cobain és Courtney Love közös gyermeke túlélte  a jogi sakálodással teli gyerekkort és a heroingőzzel ködös időszakot, mely állítólag édesanyja terhességét végigkísérte. A rocksztársarj Frances Bean Cobain csecsemő volt még, mikor apja öngyilkos lett, anyja beszámíthatatlansága miatt pedig apai nagyanyjához helyezték. 2009-ben távoltartási végzés született Courtney Love ellen, a felügyeletet hivatalosan is Cobain testvérére bízták. Frances éppen csak 18 éves, egy háttérvokalista közreműködést leszámítva nem nagyon hallhattunk eddig róla, most azonban megjelent egy fotósorozat, melyen egy sovány, fekete hajú, tetoválásokkal borított csaj képe tárul elénk, aki valahogy egyszerre tűnik arisztrokratikusan finomkodónak és vészesen romlottnak.

Elisabeth Jagger
Elisabeth Jagger a jellegzetes arcberendezésen kívül számos hirdetésből, fotósorozatból ismerős lehet. A Jagger-lányokra valamiért a divatszakma figyelt fel eddig leginkább, közülük is Elisabeth csillaga tündököl mostanában vakítóan.  Mick Jagger és Jerry Hall szupermodell házasságának első szerelemgyermeke még csak 27 éves. Első nagyobb dobása a kétezres évek elején volt, mikor a megfejthetetlen okokból máig ép bőrben lévő Keith Richards lányaival pózolt a Rolling Stone magazinban, kifutós vonulásainak azóta se szeri, se száma. Jegyezzük a Lancome arcaként, de szerepelt a Marks&Spencer hirdetésiben is. A Jagger-legenda még evilági tuningjához a Being Jagger című filmben önmaga megformálásával is hozzájárult.

 

Moon Unit Zappa
Frank Zappa lánya (43) - apja óriási zenei hagyatéka ellenére vagy éppen ezért- nem a zenélést választotta (a Valley girl című slágerben viszont ő az, aki 14 évesen a hollywoodi csemeték beszédmódját parodizálja). A Jewish Princess-ként is emlegetett Moon Unit Zappa írói és rendezői munkákat vállal, első cikke a Harper’s Bazaarban jelent meg, könyve az állítólag nem önéletrajzi ihletésű Amerika, szépségem. Sorozatokban, sitcomokban is szerepelt, legutóbb például a nálunk is óriási sikerrel futó How I met your motherben, stand uposként és magazinszerkesztőként is számon tartják. A kilencvenes években Zappa a VH1 vj-je volt. Egy kislányt nevel férjével, a Matchbox Twenty gitárosával.

 

Stella McCartney
Stella McCartney mára a high fashion világának emblematikus, minimálban utazó alakja. Az egykori Beatle-tag lánya éppen 40 éves, harcos állatvédő és vegetáriánus, kollekcióiban nem használ szőrmét, bőrt. Ezt a szemléletet valószínűeg édesanyja, a ‘98-ban elhunyt Linda ragasztotta rá. Stella divat iránti vonzalma hamar megnyilvánult, diplomamunkáját szupermodell barátai, Naomi Campbell és Kate Moss mutatták be, de ő tervezte Madonna esküvői ruháját is. Négy évig volt a Chloé-divatház vezető tervezője, majd 2001-ben átigazolt a Gucci-csoporthoz és elindította saját neve alatt futó luxusmárkáját. A H&M-nek tervezett kollekcióit percek alatt elkapkodták, az Adidasnak pedig évek óta készít ruhákat. Stellát számos kritika érte amiatt, hogy apja közbenjárása nélkül talán sosem jutott volna a legnagyobbak közé, ám nem nehéz belátni, hogy szimpla protekcióval nem lesz valakiből a divatvilág egyik legelismertebb tervezője.

 

Zoe Kravitz
Lenny Kravitz lánya mindössze 22 éves, de már dolgozott Catherine Zeta-Jonesszal, Jodie Fosterrel,  és David Duchovnyval is. A zenész papa és színésznő mama (Lisa Bonet) gyermeke zenél, modellekedik és filmezik is, miután 1 éves próbálkozás után abbahagyta a színitanodát. 2007 óta forgat filmeket, az X-Menben és a Kaliforgiában is láthattuk, a lázadó tini szerepében már többször domborított. Vera Wang parfümkampányához több alkalommal is az arcát adta és mivel mindenkit az érdekel, apja nyomdokain lépkedve fog-e hivatásszerűen zenélni, Zoe határozottan reagál: saját zenekara egyelőre hobbi marad.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások